Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Glovas

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Terepjáróval ütöttek rajta P. Feri kollégán a vadőrök, miközben rutinszerű kerékpáros tréningjét végezte a Szentendre környéki erdőkben. A rajtaütés oka, hogy már fél nyolckor ott tekert az erdei aszfalt úton, pedig az erdő csak nyolckor nyit. "Egy jó ideje már, hogy…..
Glovas 2012.07.10 14:53:30
@Asztalos Gábor: Igen, hajnalban hordják ki a fát, nyáron is, télen is, csak Te akkor nem tekersz arra.

Ha sokat maszatoltok ilyenekkel akkor az erdészet az Erdőtörvény értelmében fogja, aztán lezárja az erdei utakat, a brinyósokat meg kitessékeli onnan, mindig, mindenkor. Aztán akkor lehet pislogni.
Glovas 2012.07.10 15:02:28
@csigaszeg: @krausz2: 8-ig lehet ott mindenféle olyan dolgot csinálni, ami nagy odafigyelést igényel, viszont az egészségetekre káros hatással lehet ha épp a közelben nyomultok. Az erdészet úgy döntött h 8 után ezeket abbahagyja, aztán Tietek a terep. Megjegyzem az Etv szerint brinyózni is csak kijelölt bicajos túraútvonalon lehet az erdőben.. de ez már csak csűrés csavarás, meg ilyen jogszabályi humbuk amit vannak akik sose fognak fel ép ésszel..
Hosszú és parttalan vitát lehetne nyitni arról, hol pofátlanabbak, gátlástalanabbak és közveszélyesebbek a vadászbűnözők: Máltán, Cipruson, Olaszországban vagy esetleg Magyarországon. Nehéz lenne a korrekt sorrendet felállítani, mert például míg a két Földközi tengeri…..
Glovas 2011.11.30 19:59:12
Egyetértek, ha a hülyeséget adóztatni lehetne, mi lennénk a legnagyobb GDP-vel rendelkező ország.

@pHérték: Egyetértek. A horgászokról sosincs ilyen cikk, pedig ha megnézzük mit cisnálnak a pecások:
- Tőrbe csalják az amúgy csak kajálni induló halat;
- A szájába horgot rántanak, majd a pofájánál húzva, egy nagyobb halat végkimerülésig fárasztva kihúzzák azt;
- A horgot mindenféle érzéstelenítés nélkül kiszedik, pláne ha azt nézzük, hogy ezek szálkás horgok;
- A halat élve hazaviszik, míg a csóró hal egész úton fuldoklik;
- Élve felnyitják a hasát, és kibelezik...

Humánus, nemde?

Szerintem a halak könyörögnének a vadászokért, ha választani lehetne.

Amúgy a posztíró és vallási fanatikus társai a dihidrogén-monoxidot is betiltanák, gyanúm szerint.

@Cpt. Flint: A vadászati jog mai napig földtulajdonhoz kötött jog. A vadat amúgy nem az sosem érdekelte, hogy kinek a tulajdonában volt, hanem az, hogy hol mennyi kaja volt. Egy 200 hektáros kukoricatáblába ma is beköltözik 4-5 konda, aztán ki se jön onnan míg nem jön a kombájn. Már ha a kombájn le tud valamit aratni a feketecsuhások után.

Az apróvad állomány helyzete is más kérdés. Egyrészt az iszonyatos vaddisznó létszám miatt, másrészt a rókák immunizálása miatt nem tud felfutni az állomány. Mióta vakcinázzák a vörösöket, azóta azok max rühességben döglenek, és napi 1 róka lenyom 1 fácánt, akkor kiszámolhatod, hogy hánymillió fácán szárad évente a lelkükön. Már ami kikel, mert nem falta fel a fészekaljat a vaddisznókonda. A vadnyúl is érdekes kérdés, aminek a dinamikája szintén a nagyterületű gazdálkodás lelkén szárad. Csóró nyúl otthonterülete ugyanis kisebb, mint egy átlag parcella. Amíg fent van a táblán a növényzet, addig jól elvan. Ősszel meg mikor learatnak, szegény nyúlsereg éhendöglik, mert bamba, és nincs annyi esze, hogy kimenjen a szegélyre kajáért.

@Leonce: Amit felsoroltál az környezetvédelem, nem természetvédelem, csak mondom. Voltál valaha madárgyűrűzésen? Békamentésen? Erdei szemétszedésen? Ürge számláláson? Cönológiai felvételen? Mert ez a természetvédelem, nem az amit felsoroltál.
Amúgy okleveles természetvédelmi mérnök volnék, nem hiszem, hogy tudnál újat mondani..
Hogy mit tehetsz a természetért otthonról? Mondjuk azt, hogy nem írsz hülyeségeket, és nem csináltok negatív hangulatkeltést. Ausztriában már niemandok lennétek, a blog olvasottsága meg hitelesség hiányában a záróhoz konvergálna. Sajnos hazánkban a hülyéké a világ.
Glovas 2011.11.30 20:02:48
@Wicket_Wystri_Warrick: A vadállomány nem olyan, mint a Lemmingek, vagy a rovarok, hogy egy erős felfutás után összeomlana az állomány. Az R stratégista faj, a vadállomány meg K stratégista. Bár ez gondolom egyeseknek magas.
Elmondom mi lenne: a vad lezabálná az egész mezőgazdasági termést évről évre, elszabadulna a kenyér ára mert mindent importból kéne megcsinálni, aztán a posztolóhoz és a síkhülye méregzöldekhez "véletlenül" megszólalásig hasonlító társaság ordítva verné az asztalt, hogy lőjenek agyon minden rohadt vadat.
    Engem úgy általában borzasztóan érdekel, hogy laknak mások. Ha a mások történetesen dizájn bloggerek, akkor pláne. Johanna Flyckt esete még ennél is jobb, mert nem elég, hogy az egyik "kötelező" skandináv lakberendezési blog, a kitűnő Vintage szerzője, …..