Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mr.Business

2 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
...avagy hogyan dolgoztassunk ingyen, legálisan?     Hozzávalók: 5 gyanútlan, kényszerhelyzetben lévő, munkanélküli jóbarát, egy jó hírű vállalkozás, egy szimpatikus cégvezető, jó nagy adag kapzsiság, valamint egy csipet pofátlanság. Mindezt megkutyulva és jól…..
Mr.Business 2011.11.29 19:58:07
Üdv emberek!

Az egyik érintett vagyok, két diplomám van, az egyik informatikus-mérnöki, két nyelvet elég jól beszélek, az angolt é a németet, sőt, fordítottam is ezen nyelvekről, meg is jelentek a fordítások.

Igaz, hogy a diploma nem ad releváns ismereteket, sőt, lehetnék még töketlen és egy idióta lúzer is, aki elsőre beszopja, amit neki mondanak. Ám nem ez történt.

Én vagyok az itthon maradott és mielőtt bárki belevágott volna ebbe, utánanéztem az említett magyar vállalkozó cégének, amely tiszta volt.

(Persze feltehető a provizórikus kérdés, hogy miért, de ez nem egy oknyomozó riport...)

Ami igazán zavar ezekben a hozzászólásokban, hogy úgy tűnik itt soha senki sem volt még kiszolgáltatott helyzetben és különben is, aki abba kerül, az magának köszönheti, szólt az éleselméjű kijelentés.

Mindenki nagyon okos és nagyon okos dolgokat képes mondani és állítani, meg hogy ő majd megmutatná, ha ilyen helyzetbe jutna.

Csak azt felejtik el, hogy az ilyen emberek kezében van a jog,a hatalom, minden.

Aki meg verést és veretést emlegetett, az ugye nem gondolta komolyan? Ez nem Bronx, vagy Brooklyn, ez a magyar ugar kedves barátom!

Nem kell nagy jósnak lenne, hogy az itteni bősz kommentelők nagy része behúzná fülét-farkát, ha egy befolyásos hazai nagyvállalkozóval kerülne szembe, persze a neten bárki írogathat bármit.

Ami meg a tehetségtelenséget és az állástalanságot illeti: megint csak nem vagyok orákulum, ha azt mondom, hogy a legtöbb hozzászóló nem zseni.

Ebben nincs semmi irónia, de csak a zseni az, aki bemasírozhat egy multihoz, vagy egy nagyvállalathoz és verheti a mellét, hogy 1 millás bruttó fizetést akar havonta (mellesleg IT szektorban nem kapná meg, esetleg egy menedzser).

Egyszóval, ha nem vagy zseni, akkor marad a hagyományos út: beadod a pályázatodat a meghirdetett állásokra, amelyek háromnegyedét személyzeti tanácsadó cégek hirdetik meg (így valóságtartalmuk kérdéses) és vársz. 100 pályázatból 3-4 viszontválasz érkezik és azokra az állásokra is tízszeres a túljelentkezés.

Úgyhogy a barátságos és segítő szándékú hozzászólóktól elnézést kérek, a trollok ellenben menjenek a fenébe....
A fenti történet, amelyre előző bejegyzésemben hivatkoztam, még nem ért véget. Azt szokták mondani, hogy az abszurd előtt fejelt kell hajtani. Kapálózni lehet ellene, felhördülni, de egyet nem lehet: vitatni, hogy létezik. Márpedig létezik és a négy muskétás, valamint társaik…..
Általában megszokott dolog, hogy gazdag, magukat a társadalom elitjének tartó emberek panaszkodnak a mindig változó és sajnos egyre rosszabb irányba tartó magyarországi viszonyokra. Nyilvánvalóan nagyon rossz dolog, hogy az új Mercedes fenntartása egyre költségesebb és már nem…..
Mr.Business 2011.11.19 08:49:30
@JAN: Szerinted?

Azt hiszem a válasz egyértelmű. Először is ez rágalmazás (ameddig be nem bizonyítják az ellenkezőjét). Ha magánemberként rágalmazol egy céget, a föld alól is előkerítenek Magyarországon.

Ha magánemberként magánembert, senkit sem érdekel. Gondolom arról még nem hallottál, hogy a cégeknek külön emberei vannak, akik figyelik a netet.

Persze meg lehet tenni a szükséges lépéseket és bizonyos egyeztetések után ez úgy néz ki, meg is fog történni.