Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mucimami

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 De a speciális, magyar helyzetben Orbánt le kell váltani, a köztársaságot újra kell építeni. Ehhez pedig kell egy erős ember, aki vezetni tud, vagy egy erős koncepció, amely mögött összefognak a pártok. Nincs idő a civil dilettantizmusra, profi megoldásokra van…..
mucimami 2012.03.11 15:27:36
Nehéz szívvel ugyan, de fő vonalakban – sajnos – egyet kell értemen e helyzetelemzéssel, még akkor is, ha némely vonatkozásban vitathatóak is a megállapításai. De talán csak azért, mert túlságosan „óvatosak és kíméletesek” a sorolt kritikák ill. következtetések.

Félő, mi több, valós veszély, hogy a civil mozgalmak megtorpanása korántsem ideiglenes!
A Milláról nem ejtenék szót – ahhoz kevéssé ismerem…

A Szolidaritás esetében viszont sokkal inkább képben vagyok – már amennyire ezt az elnökség erősen öntörvényű és titkolózásra épülő vezetési módszerei egyáltalán lehetővé teszik! Az „Árok-ügyre” volt ahhoz szükség, hogy ez világossá váljon mindenki számára a mozgalmon belül is.

És nem csupán az a gond, hogy rossz volt az időzítés, hanem hogy ez egy eleve mondvacsinált produkció volt az elnökség részéről, mely ráadásul totális ellentmondásban van a mozgalom meghirdetett alaptéziseivel! (Az ti. olyan kitételt nem tartalmaz, hogy nem lehet tagja a mozgalomnak vagy a vezetésnek olyan személy, aki más politikai szervezet tagja ill. ott valamely funkciót lát el.)
Ám a kipattant botrány következtében megindult belharc eredményeként legalább kaptunk némi betekintést arról, valójában miként vélekedik a mozgalomról a vezetése, s hogy csupán eszköznek tekintik egyéni ambícióik megvalósításához a Szolidaritás tagságát!
Nem mellesleg pedig szorult helyzetükben még egy az egyben meg is tagadták azt, ami egyenesen ABSZURDUM, lévén, hogy vitathatatlanul tagtoborzást hirdettek meg anno!!!

Ugyanakkor világossá lett többek között a „kettős mérce” alkalmazása is részükről (ld. SZEM – EMD vagy bármely politikai alakulat megítélése), noha mint szervezetek, ezek csak az Akcióegységhez csatlakozással válhattak volna akár aktív részeseivé a Szolidaritás remélt sikertörténetének.

Aztán hiába mozdultak meg az alsóbb szintű tagszervezetek, fogalmazták meg javaslataikat a mozgalom megmentése érdekében – az elnökség visszavonult erősnek vélt bástyái mögé, megint néma lapításba burkolózva, nem véve tudomást a szerintük „nemlétező” tagság követeléseiről!

A DEKA játékszabályainak kialakítása ill. szervezése során elkövetett dilettantizmust pedig akár szórakoztatónak is mondhatnám, ha nem volna annyira sírnivaló… Az akarnokság és a hozzánemértés magasiskolájának bemutatása után nem is volt más út, mint kihátrálni…

A lóvátett emberek ezrei pedig csak néztek és álmélkodnak, mi is zajlik a fejük felett?!
És TELJES JOGGAL!!!

Ilyen mértékű arcvesztést ill. hitelességi deficitet követően újabb hiba volt a tegnapi tüntetés meghirdetése, alaptalan előzetes fényezése – csak pontot tette fel az i-re, hiszen borítékolni lehetett a kimenetelét)
Félreértés ne essék: minden tiszteletem a végsőkig elszánt tüntetőknek, szónokoknak és közreműködőknek – különösen Tóth Imre és az ápolónő harcos kiállása volt számomra meggyőző, lelkesítő, ezért gratulálok nekik!!!
Kónya viszont a sablon jelszavaival és lózungjaival fűszerezett s unottan előadott beszédével csak azt sugallta mindenkinek: MAGA SEM HISZI azt, amit előad a nagyérdeműnek!
A vége pedig egyenesen szánalmas volt, mikor is azzal bocsátották el a maradék híveket: „…mindenki menjen oda, ahová a szíve húzza!”
Pedig más befejezést vártak volna tőlük a jelenlévők – valami olyasmit, hogy „UTÁNAM!!!”

Iszonyúan nehéz szívvel írtam le ezt az elemzést, és nem csupán azért, mert egykor én javasoltam Székelyéknek a Szolidaritás létrehozását és meghirdetését, aminek most lassú agóniáját kényszerülök végignézni…!
Sokkal fájdalmasabb számomra az a tudat, hogy néhány félresiklott mentalitású vezető sorozatos „tévedései” miatt emberek százezrei veszítették el megint épp csak éledező hitüket, hogy LEHET KIÚT!

PEDIG VAN, ÉS EZÉRT IS NEM ADTAM FEL – AHOGY ERRE A JÖVŐBEN SEM VAGYOK HAJLANDÓ!!!
Ezért küldtem meg a Szolidaritásnak márc. 10-i programjavaslatom országos viszonylatban az általános sztrájk meghirdetésére, bízva abban, hogy ezzel sikerülhet visszaállítani a csalódott tömegek mozgalom iránti bizalmát. Hiábavaló igyekezet volt egy ilyen vezetés mellett… (Arra azért igencsak kíváncsi lennék, mégis miféle elképzelései vannak az elnökségnek a szent célok megvalósítására, ha ehhez is túl puhák voltak – és lesz-e még valaki is, aki hajlandó mozdulni egy újabb laza délutáni zsúrjukra?!)

ÉN MÉGIS HISZEK! No nem nekik, hanem ABBAN, HOGY FELTÁMADUNK!!!
De ez a csoda csak akkor történhet meg, ha az alsóbb szintű szervezetek (figyelmen kívül hagyva a felsőbb vezetés sumák halogatási taktikáját) öntevékenyen kezükbe veszik megújítási programjavaslataik szerint a mozgalom újjáépítését és következetesen VÉGREHAJTJÁK azt!

ÉN ERRE SZÓLÍTOK FEL MINDEN TAGOT, SZIMPATIZÁNST, MERT CSAKIS ÍGY ÁLLÍTHATJUK VISSZA A SZOLIDARITÁS HITELÉT, EREJÉT, LEHETSÉGES BEFOLYÁSÁT AZ ORSZÁG S A MAGUNK ÜGYEINEK ALAKÍTÁSÁBA!!!
Ha pedig nem tesszük, a mi mozgalmunk is a történelem süllyesztőjében végzi már újszülöttként…

NE ENDEDJÜK – MI ÉLNI AKARUNK!!!
mucimami 2012.03.12 10:19:37
@iii: @iii: Úgy hiszem, az írásomból eléggé kitűnik, hogy én csak alulnézetből látok rá a Szoli dolgaira. Pénze a mozgalomnak abból lehet, hogy a tagság befizet kisebb-nagyobb összegeket a bankszámlára. (De az sem kizárt, hogy támogatók is akadnak már. Mivel nincs információ lefelé, nem tudhatjuk.) A tagsága pedig a meghirdetett tagtoborzásra jelentkezők regisztációja következtében alakult ki - ahogy az már jobb helyeken lenni szokott...
Továbbra sem tiszta a kép a Szoli háza táján, de valahol meg kell húzni a határt, és el kell dönteni merre is haladjon a szekér. Kétségtelen, hogy történtek dolgok, amelyek nem segítették, sőt hátráltatták a Mozgalmat azon az úton amelyen elindult. Személyek, nyilatkozatok…..
Mivel a szavazás tegnap este volt, a sajtó nem számolt be részletesen arról a voksolásról, amelyet a Demokratikus Koalíció megalakítandó frakciójáról ejtett meg az Országgyűlés. Pedig a szeánsz több, mint tanulságosra sikeredett.A szavazás előtt az Alkotmányügyi…..
mucimami 2011.11.16 01:10:14
Elolvastam pár hozzászólást - kár volt: csak kiakadtam tőlük!
Ugyan miféle megfontolásból támadja bárki a parlamenti DK-frakció tudomásulvételét, vagy legalitását?! Az MSZP választási eredményében a párton belül már létező azonos nevű frakció is megmérettetett, és a listájukon név szerint is! Vagyis semmi más nem történt, mint hogy saját arculatuknak megfelelően, önállósulva kívánják képviselni azokat, akik egykor nekik köszönketően szavaztak bizalmat az MSZP-nek - látva azt, hogy annak jelenlegi vezetéséből jónéhányan (csakis egyéni érdekeiket tartva szem előtt) inkább hagyják eltűnni a süllyesztőban a baloldalt, mintsem valós irányváltást, vagyis ténylegesen megújulást szorgalmaznának a jelszavak szintjén túl! Na, most erre azért néhányan ráfaragtak! Mesterházy beadta az ultimátumot a régi arcoknak hadat üzenve, hogy a helyükbe léptethesse a saját garnitúráját, bebetonozva ezzel pártelnöki posztját.
A hatalmi harcok tehát tovább zajlanak az MSZP-n belül, ahelyett, hogy az ország dolgaira koncentrálnának, noha az már vészhelyzetben van!!!
Mondhatnám: az ő dolguk...
Csakhogy mivel ezzel a baloldalt gyengítik tovább, tehát nem mindegy! Különösen az nem, milyen sunyi és szemérmetlen módon tettek be a DK-nak, feladva a magas labdát a parlamenti többségnek!
Mit sem számít nekik, hogy nincs jogilag sem mit vitatni, a lényeg az, hogy lemoshassák a DK-t a pályáról: természetes szövetségesüket nagyobb ellenséggé degradálva, mint a valódi ellentábort!!! Ezzel pedig elárulták saját megmaradt tagságukat, szimpatizánsaikat, ugyanígy a baloldali értékeket is - a fideSS csókosaivá alacsonyítva magukat.
Lelkük rajta...!
De az biztos, hogy minden jóérzésű embernek ezekután végképp felfordult a gyomra tőlük, ha néhányuknak voltak is még illúzióik velük kapcsolatban!!!