Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egy kolléga

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A temetkezési törvény átfogó módosítását kezdeményezi a Fidesz. Végre! Igen! Fehéredjen a gazdaság, ne lehessen szakképzettség nélkül temetkezési szolgáltatói tevékenységet végezni, legyen olcsóbb a temetés! Egyetértek!De azt, hogy szeretnék a hamvak hazavitelét …..
egy kolléga 2011.11.15 20:50:24
Tisztelt Lélekhajó, tisztelt Olvasók!

A helyzet az, hogy teljesen egyet tudok érteni Önökkel...
Nem való az drága "nálunk okosabb embereknek", hogy még ebbe a történetbe is beleszóljanak. Sőt inkább úgy fogalmaznék, hogy nagyon-nagyon gonosz dolognak látom azt a tendenciát ami ezt a helyzetet is jellemi. Mi is lenne ez?
Hát az, hogy minél több pénzt beszedni a temetőkben azért, hogy a máshol keletkező lyukakat be lehessen tömni ezzel az irdalmatlanúl nagy pénztömeggel.
Gondoljunk csak bele, naponta mennyien halnak meg, és mennyien kerülnek a temetőkbe? Sokan, túl sokan. Igen, valószínűleg a városok vezetésének - a temetők tulajdonosainak - új forrásra van szüksége amivel meg tudják finanszírozni azokat a lejárt vagy közeljövőben lejáró kötelezettségeiket amit más helyről nem tudnak elővenni.
No de kérem! Ez nem szép dolog. Mennyi bőre van még e Népnek? Meddig hagyja ezt?
És kérdem én: hol az Egyház ilyenkor??? Hiszen Magyarországon nagyon sok temető van egyházi tulajdonban. Talán a híveknek mozgósítani kellene a helyi plébánosokat, hogy szóljanak a püspök úrnak, aki majd felemeli szavát a bíborosnak, hogy...miért is? Ja hát ez pénzt hoz a "konyhára"...! Akkor most csendben, szépen, bölcsen hallgatva megvárjuk amíg kikaparják a politikusok nekünk a gesztenyét...
Áhhá!
Akkor végül is levonhatjuk a konzekvenciát:
Ez van, ezt kell szeretni!
Ennyi volna...?