Regisztráció Blogot indítok
Adatok
povistudio

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A Transparency International Magyarország (TI), a DocuArt és az Indavideó pályázatot hirdet rövid dokumentumfilmek készítésére.A korrupció mindenkinek kárt okoz. Merj tenni ellene! Nézz utána, nyomozz, kérdezz és csinálj egy néhány perces kisfilmet egy korrupciógyanús…..
povistudio 2011.11.15 16:42:18
Van egy alapvető probléma. Mégpediglen az, hogy valamikor - nemzetközi meghőkölést okozó,- akkori OIT elnöki megnyilatkozás Lomniczi Zoltán szájából:
" Ma Magyarországon nem igazság, hanem jogszolgáltatás folyik..."
Ha valaki érzékeli a két jogi fogalom különbözőségét, akkor rájöhet arra is, hogy alapvetően a politikai zavarosban halászó ügyészi, bírói tevékenységek sora zajlik napjainkban. Amelyet az Alkotmányunk tönkretételével, az Alaptörvény létrejöttével még fokozhatnak is a törvényalkotó politikusaink.
Most nem akarok politizálni, maradjunk kimondottan szakmai síkon. Él és létezik még egy AB állásfoglalás:

"Az alkotmányos büntetőjogból fakadó tartalmi követelmény, hogy a törvényhozó a büntetendő magatartások körének meghatározásakor nem járhat el önkényesen. Valamely magatartás büntetendővé nyilvánításának szükségességét szigorú mércével kell megítélni: a különböző életviszonyok, erkölcsi és jogi normák védelmében az emberi jogokat és szabadságokat szükségképpen korlátozó büntetőjogi eszközrendszert csak a feltétlenül szükséges esetben és arányos mértékben indokolt igénybe venni, akkor, ha az alkotmányos vagy az Alkotmányra visszavezethető állami, társadalmi, gazdasági célok, értékek megóvása más módon nem lehetséges.” – 30/1992. (V. 26.) AB határozat."

Nos, ezen állásfoglalással szemben hirdette ki az ítéletét 2010. június 1-én a Pest Megyei Bíróság, mint elsőfokú eljáró bíróság az un. Diósdi kettős gyilkosság és egyéb ügyekben.Ahol is a 41 vádlottból öt fő - a nyomozati anyagok manipulálásával, ügyészi segédlettel lett első fokon elítélve!
Azt nem is említve, hogy ráadásul két embert közölük még a személyiségi jogaikban is törvénytelenül megsértettek. Ők a Koszi klán. És itt a jelzőn van a hangsúly! A magyar nyelvben e jelzőnek igen erős pejoratív tartalma van. A jogsértés már a nyomozati szakban elkezdődött, amikor az illetékes főkapitányság így adta ki az első kommunikéjét az MTI-nek. Innen kezdve nem lehet a köztudatba átment klán jelzőt ki irtani! Az illetők családtagjai azóta is szenvedik ezt a felelőtlen hivatali hozzáállást, hiába kérve a jelző eltörlését!
A jogi anomáliák miatt a Kosziéknak már saját honlapjuk is van, ahol bővebben olvashatnak az érdeklődők.
Összegezve: volt igazságszolgáltatás, van jogszolgáltatás, lesz anarchia!
povistudio 2011.11.17 16:34:49
Vajon ki érti ezt??? Kis magyar nonszensz

Több mint félévtizede mega hír, -amikor a hatalom gyakorlói úgy akarják,- a magyar igazságszolgáltatás eddigi monstre ügye. Amelyben a 41 vádlottból 35 főt el is ítéltek. Öten a csekélyke tettük miatt mentesültek, egy főt pedig felmentett az elsőfokú bíróság.

E 35 főből öt fő a tárgyalási, nyomozati anyagokból jól kivehetően valamiféle összejátszás eredményeként kapott ítéletet. Az öt főből kettő rendvédelmi szolgálatot látott el. Magyarán rendőrök voltak. A nyomozóhatóságok, két igencsak fajsúlyos bűnöző önmentő akciójának bedőlve, le is fogták őket, majd amikor kiderült, hogy az akció idején egyikük szolgálatban volt, tehát nem lehetett a lopás helyszínén, így kénytelenek voltak az előzetesből kiengedni őket. Ám, a vádat továbbra is fenntartották ellenük. A tények ellenére mégis kaptak 3 és fél év fegyházbüntetést! Természetesen fellebbeztek az ítélet ellen.

Az ítélethirdetés után az egyik ex-rendőr, időt és fáradtságot nem kímélve, betűről betűre átrágta magát az irdatlan mennyiségű nyomozati, ügyészi és tárgyalási jegyzőkönyveken. Azok a sejtései, amelyek már régóta motoszkáltak benne, megerősítést nyertek. Áldozati báránynak akarták, akarják őket beáldozni. Ráadásul nem csak a két ex-rendőrt, hanem a kreált „klán” vezéreket, és a magányosas árválkodó egyszemélyes orgazdát is. Azt, aki állítólag egymaga képes volt átlagosan havi 700 ezer liternyi krakkbenzint eladni! Ez a mennyiség egy közepes forgalmú üzemanyagkút becsületére is válhatott volna.(Igaz, más orgazdát nem is igen kerestek, ha már a két "hősnek" köszönhetően, ez az egy már adott volt.)

Ezek után főhősünk, vállalva tette minden ódiumát, a maga nevében feljelentést írt az illetékes ügyészségnek ismeretlen tettes ellen.Hamis vád, hatalommal való visszaélés, kötelezettségszegés és még pár a Btk.-ba ütköző, üldözendő bűncselekmények tárgyában. Negyven oldalon tény és tárgyszerűen rávilágítva azokra a tényekre, hogy egy bonyolult szövevényes ügyben két vádlott miként manipulálta a nyomozó és ügyészi hatóságokat. Ráadásul bizonyította, hogy az ügyben tényleg szerepeltek rendőrök./De ezek nem ők voltak! / Akik közül ketten már a jól „megérdemelt” nyugdíjukat élvezik. Rávilágított a törvényszegésekre – tényekkel.

E feljelentését már több mint két hónapja elküldte az ügyészségre. Azóta várt. Várt, mert tudta, hogy a törvényeink szerint, az ügyészségnek három napon belül döntenie kell arról, hogy vagy megindítja a nyomozást, vagy megtagadja azt. Ez a kötelessége az ügyészségnek, ám eddig hivatalos válasz nem érkezett a feljelentőhöz. Tegnapelőttig bírta is a várakozást.

Telefonált az ügyészségre, ahová benyújtotta a feljelentését. Ott közölték vele, tovább küldték a másodfokon eljáró bíróság megyei ügyészségére a beadványát. Újabb telefon, de most már a megyéhez. Szerencséjére, hamar felvették a telefont. Majd rövid keresgélés után sztoikusan csak annyit közöltek vele:
„- Mit kezdjünk vele? –"
Nem szeretnék most jogtudorként tetszelegni, de annyit már az átlagpolgár is tud, amennyiben a vádhatóság tudomására jut bármilyen bűncselekményre utaló tény, adat, azt kötelező kivizsgálnia!

Vagy netalán azért szeretnék elsumákolni a bejelentést, hogy védjék az igencsak foltossá váló mundér becsületét? Ami, a közvélemény elő kerülő esetek nagy számában már igencsak foltos. Az ilyenfajta elsikálások miatt.Netalán szeretnének már túllenni az igencsak nem szakszerűnek nevezhető nyomozati, ügyészi munkáik kisértésein?
Már csak egykérdés marad hátra:- vajon mi lesz, ha az új büntetőeljárási kódex alapján korlátlan hatalmat ka majd az ügyészség? Akkor Justiciának nem csak a szeme lesz bekötve, hanem......