Regisztráció Blogot indítok
Adatok
filteroflife

20 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Március 10-e fontos dátum a tibeti emigránsok és nyugati Free Tibet-polós támogatóik számára, ugyanis ez az 1959-es Kína-ellenes felkelés évfordulója. Ennek apropóján talán érdemes kicsit áttekinteni a helyzetet. Miután nem a standard, nyugaton általában elfogadott szólamokat…..
filteroflife 2014.03.12 10:34:11
@_Toto_: Egyetértek, a források nélkül hivatkozott "tények" nem túl hitelesek.

@Liping: Egy erőszakkal, tibetiek ezreit halomra lőve megszállt ország esetében nem lehet gazdasági szempontok szerinti elemzést végrehajtani. Vagyis egy későbbi pozitív gazdasági eredmény nem legalizálhatja a korábbi népírtást és okkupációt.

A náci németország háborús ipara is növelte kezdetben a megszállt országok GDP-jét, és abban is biztos vagyok, hogy az oroszország által megszállt grúziában is több a betonút meg az iskola, de ez az előny mégsem mérhető azokhoz az embertelen eseményekhez amik a megszállt országokban történtek. Ne mossuk össze a gazdasági elemezgetést, meg az emberi jogokat, mert ezek nem egyenrangú fogalmak. Első az emberi jogok és az országok szuverenitásának tiszteletben tartása és csak utána jön a gazdaság.

A rabszolgaság és/vagy jobbágyság intézménye jelen volt az európai országokban is, és legtöbb helyen a "nép" kelt fel ez ellen az intézmény ellen, és a társadalmak maguk is "meg tudták oldani" a problémát. Szerintem tibetiek el tudták volna dönteni maguk is, hogy mit akarnak kezdeni a saját országukkal, és akármennyire is nem tetszik a külső szemlélőnek, ahogy ők éltek, ettől még nem szabad tankokkal átgázolni rajtuk és utána "fejleszteni".

De ha ennyire egyetértesz a kínai megoldással, a várnám a véleményedet arról, hogy kína milyen hadmozdulatokkal tudná "megsegíteni" az észak kóreai társadalmat, hiszen szerencsétlenekre bőven ráférne egy kis segítség a "jószomszédtól". Oda miért nem vonul be a dicsőséges néphadsereg? Hiszen ami ott van jelenleg ahhoz képest a rabszolgaság egy vágyálom.
filteroflife 2014.03.12 16:16:31
@Liping: ha a gazdasági növekedés nem legalizálja az okkupációt akkor ne tessék olyat írni, hogy:

"a kínaiak által hozott hirtelen társadalmi reformok - bár ellenkeztek a helyi hagyományokkal - sokat segítettek a helyzet normalizálásán."

illetve,

"Tibet ugyanakkor valóban sokat nyert is azzal, hogy kínai uralom alá került. A kétszámjegyű gazdasági növekedés évei Tibetet sem kerülték el, s ha a környéken lévő himalájai országokat vagy India magashegyi, tibeti népek lakta területeit vesszük viszonyítási pontnak, Tibet kilátásai lényegesen jobbak."

Illetve illene annyira tisztelni egy másik népet, ha már írsz róluk, hogy rendesen használod a tulajdonneveiket: dalai a zenészeknek vannak, Tendzin Gyaco tisztségének neve: a dalai láma (vagy Őszentsége a Dalai Láma). A római pápát sem "római"-nak írjuk. :) A potala pedig helyesen Potala-palota (vagy Buddha-hegye), és ez nem a "dalai lámák" lakhelye, hiszen abból hitük szerint csak egy van aki rendszeresen újjászületik egyazon személyként.

Szerintem gondold át, hogy miért darázsfészek nem a "nyugati free tibetes" véleményen lenni, hátha rájössz, hogy Európában azért ítéli el a többség kína viselkedését, mert hasonlót az öreg kontinens népei sokszor átéltek már, és az ilyen jellegű események SOHA nem vezettek egy gazdaságilag erős és prosperáló állapothoz.
2hülye Elet, elet, jogaszelet... 2008.11.27 16:18:00
Sziasztok!Abban a megtiszteltetesben reszesultunk EG-vel a hetvegen, hogy Bogi, Zsoka, David es Topi meglatogatott bennunket itt eszakon. Ezuton szeretnem megegyszer megkoszonni a kedvessegeteket!Az ido termeszetesen tobbnyire mulatozassal meg alvassal telt. A friends weekend alkalmabol egyebkent is…..
filteroflife 2008.11.29 10:47:52
2hülye Koszonto 2008.11.19 10:18:00
Nem az a fontos, hogy meddig élünk,Hogy meddig lobog vérünk,Hogy csókot meddig kérünk és adunk,Hanem az, hogy volt egy napunk,Amiért érdemes volt élni.Ady EndreBoldog szuletesnapot es sok boldogsagot kivanok Anyu! :)..
Sziasztok!EG tegnap belecsapott a hurokba, en pedig megorokitettem az egesz koncertet, ebbol lathattok most ket reszletet. En nem is fuznek hozza semmit, csak megismetelnem Gabi szavait, amiket akkor mondott nekem amikor meglatta a videokat:"Annyira jo vagyok!" -es…..
Sziasztok!Tegnap sikeresen megrendeztuk az international day-t, ami nagyon jol sikerult! Reggel csinaltunk egy kis unnepseget es beosztottuk a diakokat 7 csapatba, ami a het orszagot reprezentalta. Ezutan egesz napos jatekok kovetkeztek, mindenki a sajat hazajabol mutatott be valamilyen…..
2hülye Sok minden 2008.10.20 18:55:00
Sziasztok!Egy nagyobb szunet utan irok most ujra, ezert elnezeseteket kerem. Sok minden tortent, nem is tudom hol kezdjem.Talan folytassuk ez elmult het esemenyeivel, mivel a diakolimpia utan nem sok minden erdekesseg tortent, multheten viszont annal inkabb. Nos, hetfon elkezdodott a project week,…..
filteroflife 2008.10.22 21:44:21
ok
filteroflife 2008.11.01 17:03:27
2hülye Allatkert 2008.11.01 17:00:00
Nos, az utobbi idoben relative ingerszgeny a kornyezet, ezert is nem szuletett uj blogbejegyzes.Mult heten jelmezes Haloween bulit tartottunk, ahol en ´70-es evek-beli disco patkanynak oltoztem, mikrofonseros kepek megtekinthetok a Facebook profilomban. :) Jo buli volt! :)A mostani hetunk es a…..
 "Engedje meg az igen tisztelt Népbírósági Tanács, [hogy] pár szóval indokoljam a kegyelmi kéréssel kapcsolatos álláspontomat. A halálos ítéletet, amelyet rám az igen tisztelt Népbírósági Tanács kirótt, én a magam részérõl igazságtalannak tartom, indoklását nem…..
Sziasztok!Nos a hetvege elegge felemasra sikerult, mert kitalaltak, hogy mivel jonnek az oreg diakok, egesz napos rendezvenyt tartunk.A jateknak az volt a lenyege, hogy felosztottak minket csapatokba, mindenki egy csaladot alakitott (maffiaklanokat) es igy kellett egymassal megmerkozni kulonbozo…..
Egy sírban, az erdõ-szélen,Háromszáz hõs alszik mélyen,Mély sebekkel eltemetve,Emlék nélkül, elfeledve.De lehajlik a zöld erdõ,Rájok élõ koszorút szõ,És mint álmaik haragja,Harsog, zúg a bérc patakja,Éjfél tájban, sírjok ormán,Felgyúl néha egy-egy villám,És felindul a…..
2hülye Szolgalati kozlemeny 2008.09.27 18:52:19
Sajnos ket napja nincsen internet a suliban, es meg valoszinu, hogy par napig nem is lesz ugyhogy az e-mail-ekre csak nehezkesen tudunk valaszolni! Egyebkent minden oke, jol vagyunk...
2hülye Chamonix 2008.09.14 13:43:00
Sziasztok!Epsegben tuleltuk a franciaorszagbeli kalandturat. Csinaltunk egy par videot, ezeket lentebb megnezhetitek. Nagyon jo volt.A buszut 24 ora volt csak oda, azt mondjuk nem elveztuk annyira... :) Nemetorszag, Svajc, Franciaorszag volt az utvonal. Festoi tajak, hatalmas hegyek mindenfele.…..
filteroflife 2008.09.20 10:33:31
2hülye Tanulj Daniaban! 2008.08.31 18:28:00
Szoltak nekunk a suliban, hogy ha van olyan barat/ ismeros akit erdekelne egy ilyen daniai felev akkor nyugodtan szoljunk neki. Szoval ezuton kerlek titeket, hogyha erdekel egy ilyen lehetoseg minnel elobb szoljatok, es akkor megprobaljuk elintezni. Barmi kerdesetek van irajtok!..
2hülye Chamonix - Milyen lesz? 2008.09.04 19:14:00
Vasarnap inulunk Chamonix-ba, Franciaorszagba. Egy hetig leszunk ott, ki fogjuk probalni a raftingot, a falmaszast es bringazni is fogunk, no persze meg hegyet maszni. Jovo heten tehat nem lesz blogbejegyzes, de a "kamerat" (telefont :) ) magammal viszem!Addig is belinkelek par videot…..
filteroflife 2008.09.05 16:58:33
2hülye Golf, golf, golf! 2008.09.04 18:49:00
Feltoltottem ket videot a golfedzesrol!Ugyerzem egyenlore meg mindkettonk egy csiszolatlan gyemant a golf teren, de idovel biztos jobban fog menni. Mindenesetre en nagyon meglepodtem, nem hittem volna, hogy ez a sport ekkora koncentraciot igenyel. Eddig negy fele utest gyakoroltunk, a videokon az…..
2hülye A városról 2008.08.25 17:18:00
2 oras kereses utan sikerult talalnunk egy kutyaszart, 2 csikket, meg nemi eldobott szemetet. Viszont piszkos autot meg nem talaltunk, ez a siker meg varat magara.Komolyra forditva a szot: Mar-mar giccsesen tokeletes ez a kisvaros. Van egy gyonyoru kis park 4 szokokuttal, egy kis tavacskaval, meg…..
2hülye 2. het 2008.08.31 18:23:00
Sziasztok!Par szot ejtenek a hetrol. Ez volt az elso orarend szerint megtartott iskolai hetunk. Megprobaltam tartani az iramot az itteni sportemberekkel, hat jol elfaradtam a het vegere.EG megfazasa miatt nem nagyon tudott bejonni az orakra, de a het kozepetol sokat gyurt, hogy behozza a…..
2hülye Introductory week 2008.08.22 14:32:00
Lassan eltelik az elsö hét.Sajnos elég nehéz elöcsalogatni az ékezeteket ebböl a dán billentyüzetböl, de azért megpróbalom....Nos, ez egy bemutatkozó hét volt, különbözö játékokkal próbáltak minket összeismertetni, bár a megoldást a problémára persze a magyar diákok…..
2hülye Tengerpart, Buli 2008.08.24 11:39:00
Nos, tegnap sikerult egy igen izgalmas napot zarnunk.Elbuszoztunk a nyugati partra, Rubjerg varosaba. Az eszaki tenger itt evrol evre metereket "vag" le a szarazfoldbol. A hullamok ereje megtori a sziklakat. Lattunk egy vilagitotornyot aminek mar csak evei vannak hatra, de volt itt egy…..