Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mit akarsz?

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„A nemzetpolitika aktuális kérdései címmel tart előadást Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt elnöke január 16-án, szerdán este 18 órától a kolozsvári Minerva-ház Cs. Gyímesi Éva termében. (Jókai /Napoca utca 16 szám). Az eseményre a Kós Károly Akadémia…..
Mit akarsz? 2013.04.18 10:09:58
@Az igazi Sipi - Citizen of European Union: Ha igaz, és miért is ne lenne igaz a visszatelepülés Romániába, akkor a FITYESZ nagyon mellényúlt, amikor annyi (a választást eldöntő) szavazatot várt a kinti és az áttelepült magyaroktól. Remélem nagyot tévedett. Nem hülyék az emberek, nem hisznek el mindent ezeknek a hazug orbánistáknak, mert hazudnak és átvernek mindenkit. Ez az állandó harc, ez az állandó támadás az EU ellen, az ellenzék teljes legázolása, az ország teljes szétszakítása már csípi az emberek szemét.
Ha segíteni akartok külhonban élő magyar testvéreink, akkor segítetek leváltani ezt a gyűlölt, kirekesztő, magalázó, hazug Orbán rendszert.
Már sötétedett, amikor tegnap egy pohár 2011-es évjáratú, szürkebarát újborral a kezemben csendes zugot kerestem házunk teraszán. Előttem a ködös Balaton, a túlpart fényei erőtlenül vibrálnak a távolban, nyakamba száll az est, számban a bor mindent elborító ízforgácsaival…..
Mit akarsz? 2011.11.13 17:22:47
Kedves Zánkanári. Hiányoltam, sőt komolyan aggódtam hallgatásod miatt, végre megszólaltál, igaz meglepően terjedelmesen, bő lére eresztve mondani valódat, (mondandódat). Már az elolvasásával, teljes értelmezésével is "némi" gondjaim voltak, bár a stílusod meglepően megragadó, szimpatikus, de annyi információt, gondolatot zúdítottál rám (ránk), hogy a kellő megemésztéséhez bizony idő kell.
Meglepett (talán Téged ismerve) nem is annyira, hogy mennyire értesz a borok mustrájához, elemzéséhez, dicséretéhez, - ehhez gratulálok, bízom benne, hogy nem csak sima (mezei) bor ivó vagy, hanem tényleg értesz is hozzá, nem csak szép szavakkal, hanem tényleg gasztronómiai tudással vagy megáldva.
Hiányolom, hogy a liba vacsoráról, a libacomb finomságáról nem írtál, pedig bizonyára az is fenséges volt, kár, hogy nem vettem, vehettem részt a vacsorán, de ami késik az (remélem) nem múlik. Jön még libára "dér" Zánkán.
A hosszú, képletesen hosszú írásodhoz mindenképpen szeretném elmondani a véleményem, a hozzá kapcsolódó gondolataimat, de most, így első olvasat után ezek a gondolatok fogalmazódtak meg bennem. Mindenképpen visszatérek a felvetéseidre, leírt gondolataidra, de előbb emésztenem kell amit írtál, amit olvastam. Elgondolkoztató, amit leírtál, sok igazságot tartalmaz, sok mindennel vitatkozom, de összességében tényleg úgy érzem, hogy többé-kevésbé reálisan látod a falu helyzetét, főleg a faluházzal, művelődés- szervezéssel kapcsolatos gondolataid helytállóak.
A későbbiekben bízom benne, hogy erről még sokat fogunk vitatkozni( de minek?), én félek, hogy ami Zánkán nyár végén és ősszel megtörtént, nem fog megismétlődni (sajnos) még egyszer. Tényleg jó volt Zánkainak lenni, legalább is e két alkalommal.