Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RETROSTORE

110 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az üzlet bezárt...
Harminc éve annak, hogy feleségem megkapta a diplomáját. A szakjukon együtt végző kis csoportjuk azóta is minden évben egy hétvégére találkozik. Az idei kerek évfordulóra mi láttuk vendégül a kis csapatot. A kis csapat német szakon végzett, ezért a dekorációhoz…..
Korabeli patikárius kisasszonyok megbízható társa volt. Különféle medicinák és áfiumok porítására alkalmazták, mindannyiunk épülésére-szépülésére...
Krúdy társaságát hátrahagyva, egyetlen biztos támpont, volt, az imbolygó óbudai éjszakában, egy ilyen konflislámpa. Tudatára ébredtél, hogy még élsz és biztos lehettél abban is, hogy még pirkadat előtt hazaérsz...
  A kandallódíszként is használható páncél árnyékában a pattogó tűz előtt, révedezhetünk el a régi lovagvilág romantikáján. Ez amúgy a kor speciális védőruhája volt, de ma már nem keressük egyik munkaruházati szaküzletben se. Nálunk azért van...
Valószínű, hogy a csibészpáholy miatt is használták a jegyszedő nénik a mozikban ezt az illatosító légpermetezőt. (….Akik nem tudják a csibészpáholy az 1-2. sor, ahová a kispénzűek váltottak jegyet.) Az egész napos mozi üzemmenet és a heterogén nézőfelhozatal miatt…..
Ezen a telefonon még mindig tárcsázhatjuk barátainkat. ..
Valódi kézi munka a Fekete Erdőből. Önnek is lehet saját kakukkja, egyenesen Németországból ! ..
"Viktória,Viktória,jöjjön,jöjjön,jöjjön velem Szabadiba"Szólt a Fonográf nóta és a megvalósulást valószínűleg egy ilyen megbízható bőrönddel hozták tető alá dédapáink.Aki ezt kivonszolta a Keletibe bizton számíthatott a hölgy kegyeire.Amúgy a régi magyar filmekben…..
A Facebook-on is megtalálhatóak vagyunk:  https://www.facebook.com/OldSchoolRetroStore?fref=ts ..
A másik blogom retro gyufásdobozához kaptam hozzászólásként. A gyufásdoboz igaz történet, arról, hogy hogyan viccelődtek vele. Amikor új volt a Skála,ez a vicc keringett. "Én vagyok a Skála Kópé" Itt becsuktad a dobozt.   "Ez meg itt a vásárlóké."   (A másik blogon az eredeti bejegyzést…..
Több vevőnk mondta már, hogy sok giccses tárgyunk van. Ugyanakkor az, amit mi szuper giccsesnek és rondának gondolunk azt viszik el az üzletből legkorábban. Ki érti ezt ?Mi nem!! ..
A fiatalok lassan elfelejtik, hogy milyen is egy igazi ébresztő óra. A képen látható órák legfiatalabbika is elmúlt már harminc éves. A legidősebb korát fedje jótékony homály. Garanciát ugyan nem adunk az órákra, de ezek egy kisebb tisztítással, javítással, még túlélnek…..
A hatvanas-hetvenes években a képen látható OPTIMA írógépek Magyarországon az akkor kapható csúcsminőséget jelentették. Egy kis olajozással és átnézéssel ma is használhatóvá tehető. ..
Ez a festett  asztalka porosan, megviselten érkezett hozzánk. Kíváncsiak voltunk, ezért leporoltuk. Az asztal véleményünk  szerint egy 1870-1880-as években készült neoreneszánsz stílusú asztalka. A lapján szereplő kép egykorú lehet az asztallal. Az asztal egy viszonylag…..
„Szállunk rendelkezésére” — Hirdette anno a Malév. Sajnos már nem osztogatnak Malév emléktárgyakat, és venni sem lehet a Ferihegyi reptéren. Nálunk azért még kaphatóak MALÉV emléktárgyak. A nálunk kapható emléktárgyak mennyiségét az egykori Malév reklámszöveggel így…..
A sok kis aprónyomtatványok között, olyan sok kis érdekességet találni. Itt van például, ez a B5-ös formátumú reklám szórólap a hatvanas, vagy hetvenes évekből. Az egyik oldala épp az akkor induló gépkocsi nyeremény betétkönyvet reklámozza. Az autó indítókulcs épp egy…..
A hetvenes évekig majd minden autóban a hátsó kalaptartón kalapot látni nem lehetett. Az átlagnak volt a kalaptartón elsősegély csomag, esernyő, csupa hasznos cucc. A leghaszontalanabb extra a kalaptartón a bólogatós kutya volt. Egy időben minden második autóban barna bólogatós…..