Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Angrybird (törölt)

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Angrybird (törölt) 2011.11.16 11:05:40
@Animacs (a Tyne folyó déli partja): "mégis hogy? időmilliomos? nincs neki se családja, se barátai, se hobbijai..."

Dehogynem, sőt! Pl: X grafikus, de tudja hogy egy adott időszakban kevesebb bevételre számíthat. Itt nem a sült galambra/támogatásra fog várni hanem bejelentkezik egy munkaerőkölcsönzőhöz.Vállalhat gyári melót pár órától hónapokig.Amikor ajánlanak neki egyet, felhívják, megkérdik rendben van-e, ő ha akarja elmegy, ha túl saranyú, visszautasítja az aznapi kezdés előtt max. 1 óráig.A kölcsönző megszervezi neki a munkavédelmit.Ha X a "rossz hetében" 20 órára való grafikusmunkát kap, vállalhat még mondjuk tíz órányi rakodást ha annyi elég hogy kihúzza a slamasztikából, a maradék idejével azt kezd amit akar.Az alkalmi betanított munkát annyiszor és annyi napig veszi igénybe ahányszor akarja, feltéve ha a közvetítő jó visszajelzést kap róla és van megfelelő meló. így nem kell pl. egy átmenetileg gyengélkedő vállalkozást feladni vagy hitelt felvenni.Pár év alatt sok melóhelyen megfordulhat.Heti fizetés van, és szinte semmi különbség a fizikai munkások és az irodaiak között, és így aki rászorul, elmegy gyárba, akkor is ha a másik munkája diplomát igényel.A több részmunkából összeálló munkahét ugyanolyan gyakori mint a teljes munkaidős!Ennyire rugalmas munkavállalás nincs Magyarországon(és biztos kevés helyen is van).
Angrybird (törölt) 2011.11.16 11:21:46
@Animacs (a Tyne folyó déli partja): aki ezen csodálkozik, az pont az az egyszerű ember, aki azt hiszi, hogy a tévé a valóság, és ha valaki ismert, akkor mindjárt különleges is lesz.

Igen, és ezt EL IS AKARJÁK velük hitetni.De nemcsak a sztárok, hanem a feletteseik is különlegesnek akarnak látszani számukra.

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):amúgy meg: ha valaki kiváló magyartanár, orvos, akármi, hol érdekel engem, hogy a szabadidejében netalántán olvas szennylapokat, nézz hülyeségeket? nem csak azt fog, és fontos különbség, hogy még ha néz is ilyeneket, tudja, hogy az alja műsor, nem fogja valami mélyenszántó valaminek hinni.

Ez erre vonatkozott:

@CatMother:Ők az úgynevezett egyszerű emberek, akiket azért neveznek egyszerű embernek, mert nem lehet rájuk azt mondani, hogy hülye primitív félállatok.
Nekik megfelel, kihívást jelent, fedezi azt az életszínvonalat (zaba, pia, kocsma, valami alacsonyrendű szórakozás, szaporodás), ami az egyszerű kis lelkükben képes gyökeret verni.

Az "alacsonyabb rendű szórakozás" mint az egyszerű emberek életszínvonalának része.A diploma még egy annak megfelelő munka mellett sem vezet egyenesen "finom" lélekhez vagy "felsőbbrendű szórakozáshoz", és a fordítottja se igaz.
Angrybird (törölt) 2011.11.16 12:18:09
@telkoe:Eleg sok hulyeseget meseltek neked.

Nem meséltek.Én egy ilyen helyen élek.

@telkoe: Osszevissza dolgozgato betanitott munkasnak elettapasztalta meg iparagi tapasztalata van hanem komoly problemaja.

Lásd fentebb, hogy ez hogyan lehetséges.A kommentből az is kiderül hogy a példa nem magyar, hanem hogy egy ellenpélda, hogy úgy is lehetne.

@telkoe: Ertelmes ember nem vegez segedmunkat, ha szellemi munkaval legalabb 3szor annyit kereshet. Persze ha szellemi munkat nem kap neki mert hianyzik a tudas / akarat / stb akkor nemi segedmunka mindig jobb mint a semmi.

Ez akkor is igaz, ha ott ahol élsz nem kapsz egy ideig megfelelő munkát, de nem akarsz a többiek adóján élni. A tudástól a kapcsolatok gyakran többet érnek, sajnos.

Én Magyarország egyik legelmaradottabb részéről, szegény és kapcsolatok nélküli családból származom.Jó eredménnyel szereztem diplomát.Köyben és utána amíg nem találtam megfelelő állást, végeztem mezőgazdasági munkát, dolgoztam gyárban,rakodtam,vállaltam tanítást, fordításokat, vállaltam olyan munkát amelyhez túlképzett voltam. Nem haltam bele, s mind egy lépéssel továbbsegített.De sosem vállaltam olyan munkát, amit nem tartottam tisztességesnek, de gyakoriak voltak akkoriban a pályakezdők között.Nem mentem nyugdíjasok pénzét kicsalni, emberekre befektetéseket, biztosítást, termékeket tukmálni vagy ismerőseimet MLM rendszerekbe rángatni.A lelkiismeretem nem eladó.Inkább egy hétig mossam magamról az ipari ragasztót, de a gyerekeim szemébe tudjak nézni.Később találtam igazi kihívást jelentő munkát, és bőven az átlag fölötti volt a fizetésem mikor sokkal messzebbre vitt az élet.Ott is bizonyítanom kellett, de már a közigazgatásban dolgozom.

@telkoe: Az orvosnak ket dolog miatt fizetnek: egyreszt mert o tud amivel eselye van meggyogyitani a beteget masreszt mert a komcsi sopredek ugy gondolta segedmunkas orvosi berre es halapenzre lehet eu ellatast alapozni.

A gyenge bérrel egyetértek, de Magyarországhoz hasonló országokban is megvannak hálapénz nélkül.Ha pedig előre kérik és nem utólag kapják a szolgáltatás minőségéért, az zsarolás. Egy jobban elengedett család azért is végigrugdossa bunkó gyerekét az orvosin, mert tudja hogy abból mindig meglesz valahogy, akkor is ha a gyerek emberileg alkalmatlan,és a nehéz,alulfizetett műszakos ápolónői munkára se mindenki emberszeretetből megy hanem hogy hátha összejön egy orvossal.

Az igazán szabad orvosválasztás és a második szakvélemény kérésének joga kiszelektálja a szakmailag gyengéket és a pokróc modorúakat.(Hátránya a várakozási idő a népszerűbbeknél).