Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nitaiprana

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerintem nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Jógablog történetében a legmegosztóbb cikk a Ganapatiról született. Vegyes érzéseim voltak a hellyel kapcsolatban, de alapvetően tetszett. Mondhatnám azt is, a „guruság” egy igencsak elnyugatiasodott változatát tapasztalhattam meg…..
nitaiprana 2012.04.02 17:23:07
Szia !
Isten hozott megint nálunk ! :) Nekem is vegyesek az érzelmeim mindig a bejegyzéseiddel kapcsolatban !
Persze mindenkinek lehet véleménye ... és arról megismerszik a véleményadó is, mind szakmailag és emberileg.:) Mik fontos dolgok és mik nem.
Mindenkit és mindent meg lehet ítélni az eredményei alapján.
Szerintem ha egy helyre be kell jelentkezni délelőtt hogy legyen helyed a 30 fős esti órákon , akkor azon a helyen történik valami jó és az ott tanítók adnak valami olyan dolgot az embereknek amit esetleg nem kapnak meg azokon a helyeken ahol a telt ház este 5 ember.
Véleményem szerint ha valaki ír egy blogot egy témáról és szakmai véleményt is mond ,akkor annak a kritikusnak magasan képzettnek kell lennie szakmailag . Ez nagyon fontos, hogy ne csak hangulatokról , hősugárzókról , berendezésről essen szó. Én már voltam hideg , lepukkant helyen szenzációs órán és az érték felbecsülhetetlen volt ellenben a sok csilli-villi hellyel ahol olyan emberek tartottak órát akiknek nem sok közük volt a valódi jógához se szellemiségben , sem szakmailag , se teljesítményben.
Az órarend koncepció egyszerű ... Akik rendszeres vendégeink azok mind tudják ki mikor tart órát és el is mondjuk ... de mivel hárman fedünk le rengeteg órát sok minden változik spontán módon. Ha megadjuk ki mikor van és utána változik az rosszabb mert van lehetőség reklamálni.
A "guruság" és "egó " megjegyzéseire válaszolva :
Emlékeztetnélek , hogy a Jóga Indiából ered és guru és tanítvány elven működik. Aki tanít az guru , aki tanul és elfogad az tanítvány. A "gurunak " is van guruja . Ez csak a nyugati felfogásban negatív szó. Guru azt jelenti tiszteletre méltó személy akitől tanulok. Guru mindenki akitől tanultam bármit is pl édesanyám , tanáraim , barátaim stb és tisztelettel és hálával tartozom nekik. Nekem is vannak tanáraim akiké minden tiszteletem és hálám azért amit kaptam tőlük és amit most átadhatok nagyon sok kedves embernek akik szintén hálásak a kapottakért.Ez egy csodás energiakör ahol adunk egymásnak és hálásak vagyunk érte ha kapunk. A guru-elv pozitív és csak akkor gondolunk valakire negatívan mert tisztelik ha a mi szívünkben van egy kis irigység.
Fontos hogy ne hangulatokat keltsünk írásokkal ,helyek és személyek felé alaposabb megismerés hiányában.
... ééés megérkezett a JógaBlog első hivatalos társszerzője!:) INTRODUCING: JÓGAMARIA szokásos jógablog-metodikával dolgozó "titkosügynök" jógalujzához hasonlóan anonim módon járja a város jógastúdióit, és beszámol a tapasztalatairól - annyit viszont…..