Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sHooligan

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vajon mire van nagyobb igénye a jelen és jövő elektronikusmédia-fogyasztóinak: digitális, jobb minőségű és drágább csatornák, egyénileg válogatva, vagy kábelTV-csomagok, rosszabb minőségben, de több és olcsóbban?Válaszaikat 2012. április 23. (hétfő) éjfélig várjuk!..
Előadáson elhangzott, hogy a FaceBook oldal látogatottsága és a tényleges vásárlók száma között a korreláció nagyon nehezen mérhető. A mérhetőség nehézsége/hiánya ellenére miért érheti meg mégis ilyen eszközhöz nyúlnia egy vállalkozásnak? Értékelésre kerülnek…..
 Sokat lehet hallani a lakosság eladósodottságáról, különösen a deviza-alapú hitelekről. Egyéni hitelfelvevőként milyen szempontokat mérlegelne annak eldöntésére, hogy igénybe vegyen-e hitelt, milyen összegűt és milyen…..
 A diákhitelt néhány éve azért vezették be, hogy a hallgatók e kedvezményes konstrukcióval támogatni tudják felsőfokú tanulmányaik végzését. Érdemes-e igénybe venni? Milyen érvek szólnak az igénybevétele mellett és ellen?…..
 Az internet terjedésével lehetővé válik az otthonról végezhető távmunka, ami nem követeli meg egy adott feladaton dolgozó érintettek személyes együttműködését ill. ismeretségét. Milyen előnyei és hátrányai lehetnek az internetre alapozott otthoni távmunkának?…..
 Mit gondol, hogyan lehet értékes és kapós munkavállalóvá válni az egyetemi évek során? A tanulmányokra vagy a vállatoknál megszerezhető gyakorlati tapasztalatok megszerzésére kell-e koncentrálni? Hazai vagy külföldi elhelyezkedési lehetőséget érdemes-e elsősorban szem…..
  Az emberiség életminősége szempontjából milyen területen látna szívesen és tartana fontosnak innovációt (új terméket, szolgáltatást, eljárást, szervezeti megoldást)?…..
sHooligan 2011.11.09 23:38:09
A témával kapcsolatban egyértelműen felmerülő általános stresszérzés kialakulását nem szeretném én is még a sokadik változatban levezetni, de egyetértek a jelenséggel. Az emberek életén hatalmasat javítana az általános hangulat javítása (ha azt nézzük, mennyivel nőtt mostanában az öngyilkosságok száma, alkohol- és drogfogyasztás, depressziós emberek, stb.). Természetesen ezeket nem csak innovációs lehetőségekkel lehetne kiküszöbölni, jobb gazdasági helyzetben talán az emberek "hajlandósága" is nagyobb lenne a jókedvre.
Vidékiként a fővárosba felköltözve szinte megrettentett a kép, amivel minden nap találkozni kényszerül az ember: rengeteg hajléktalan tölti napjait az utcán, és ha jobban belegondolunk, a világ sok országában még az itteninél is rosszabb a helyzet. Nem kívánok semmiféle politikai töltetű állást foglalni, de a már nem létező rendszereknek is voltak olyan tulajdonságai, amelyeket elővéve és azokat fejlesztve sikerre vihetnénk az általános életszínvonal emelkedését.
Innováció terén az orvostudománytól és az űrkutatástól várok nagy fejlődést századunkban: előbbi az éhezés problémája miatt középpontba kerülhet, bár kérdés, hogy az így is túlnépesedő bolygónkon mi történne, ha esetleg Afrikában is javulna a higiénia, ellátottság: hirtelen a sok újszülött nagy része érné el a felnőtt kort, így a populáció még jobban megugorna.
Az űrkutatás terén talán már voltak is olyan kiemelkedő eredmények, amelyek áttörést jelentenek, csak a "mezei" ember nem tudhat róluk (1969-ben Holdraszállás, és azóta??).
Az energiaforrások kimerülése újabb konfliktusokat okozhat, egészen a vízhiány problémájáig eljuthat az emberiség (ezekből pedig világraszóló konfliktusok, talán világháborúk is fakadhatnak). Ezért a környezetvédelem véleményem szerint jelentős újításokkal fog előhozakodni, még azt is el tudom képzelni, hogy a környezettudatos élet igazán divatba jön a közeljövőben. Földünk kizsákmányolását mielőbb fel kell számolni, hogy a jövő generációi is élvezhessék annak kincseit.