Regisztráció Blogot indítok
Adatok
martisaa

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok anyuka gondban van, amikor GYES vagy GYED után visszatérne dolgozni, és jön a macera a szabadságokkal. Ki kell-e venni? Ki kell-e adnia a munkáltatónak, vagy kifizetheti pénzben is? És mennyi jár pontosan? Nem mindegy, hiszen például a bölcsibe, oviba való beszoktatáshoz ezek a…..
martisaa 2011.11.24 21:16:01
@Dolgozó mami: Kedves Ági4

Köszönöm válaszod!

Ezek az adatok a születési anyakönyvi kivonatok hátán vannak,dátummal pecséttel mikor a cég igényelte,így ezekkel tudok szolgálni.
Gondolom ezért van az ,hogy nem jön ki a 168 nap 2004.04.28.-áig

Újabb "probléma "lépett fel,ugyanis 2003 április közepétől táppénzen voltam egészen a lányok születéséig (12.12),viszont a munkáltatóm azt mondja abban az évben kivettem a szabadságaimat.Képtelenségnek tűnik,hogy kivettem az összes szabimat januártól áprilisig,úgy,hogy se nyárra se egyébre nem gondoltam,hiszen akkor még nem tudtam,hogy terhes leszek....Na de ez még ellenőrzés alatt van.Erre az időszakra a 7 nap pótszabival azért számolhatok ugye?

A Tgyás és Gyed első évére szóló pótszabikat 7-nek vehetem? vagy ott kevesebb?
Gyes idejére tudom nem jár szabadság,de mi van a pótszabikkal?Jár valami? Ikrek miatt 2010.12.31-ig voltam Gyesen.
Jelenleg Gyet-en vagyok 12.31-ig Ez az időszak minek számít?Erre az évre jár az alapszabi,ami most már 27+ a pótszabik 7?

Üdv,Márti
martisaa 2011.11.27 17:14:38
@Dolgozó mami:
Köszönöm a választ!

Igen,a 2003-as év tényleg zavaros...én azt mondom,hogy nem vettem ki az összes szabimat,és májustól pedig tp-en voltam.Ők azt mondják,hogy az összest kivettem májustól folyamatosan 3 hétig 2-3 nap-os megszakítással.Ami már alapból hihetetlen,hiszen a nyár közepén ebben a beosztásban senki nem vehetett ki folyamatosan 3 hét szabit,főleg 2-3 napos megszakítással,nem törődve a kollégákkal,na és akkor még nem beszélve arról,hogy ha így volt akkor gyakorlatilag nem gondoltam a karácsonyi időszakra sem,amikor kellett volna a szabadság...és persze ebben az említett időszakban már több hónapos veszélyeztetett terhes voltam,így tuti hogy nem voltam fizetett szabadságon hanem táppénzen,ahogy azt az orvos májusban mondta.

Most ők 33 nap alapszabit mondta a tgyás és gyed első évére.Akkor erre jön még a valamennyi pótszabi,ugye? időarányosan azt hogy tudom kiszámolni mennyi?

Nem megyek erre a munkahelyre vissza dolgozni az időbeosztás miatt,de egy másikra igen.Akkor ez azt jelenti,hogy akkor járna még szabadság ha erre a munkahelyre mennék vissza,vagy hogy egyébként visszamegyek dolgozni?

A bérszámfejtési papíromon Tgyás kezdete 2003 12.31.-e szerepel,míg az anyakönyvi kivonat hátán 2004.01.12. szerepel.Ezzel mit tudok kezdeni?

Azt hogy tudom kiszámolni,hogy mennyi pénzt fogok kapni a szabadságmegváltással? a régi béremet kell venni,vagy a mostanit,vagy egy harmadikat? és azt mivel osszam ? Nem értek én ehhez :) :)

Sokat segítettél eddig is,köszönöm,Márti