Regisztráció Blogot indítok
Adatok
akinincs

24 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Családban élve tapasztaltam meg azt a különbséget, amely mások kiabálása, és az én kiabálásom között feszül. Mások kiabálását egymással, mások egymás közötti konfliktusát nézni olykor kínos is, hiszen kívülállóként nem éljük meg azt a feszültséget, azt…..
Viki gyönyörű lány - amikor vidám. A múltkor szembejött az utcán, és rettenetes volt. Köszönt, de már el is fordította a fejét, jelezve, hogy semmiképpen nem akar megállni egy-két szóra sem. A szája ridegen, szinte befelé kunkorodva préselődött össze, a tekintetéből pedig a…..
  Homo Sapiensből Homo Like-us, vagyis itt a facebookozó ember!   Előző cikkünkből kiderült, hogy a Facebook terjesztette rettenetes vírus két részre osztotta az emberiséget, s ellenszerét maga az oldal alapítója, Mark Zuckerberg sem találja. Egyesek szerint már nem is fogja, hiszen időközben ő…..
akinincs 2011.11.16 09:48:28
@LTCS Press: már szőrszálhasogatás lehet, és talán az XD-hez sorolható, de az engem leginkább irritáló faj a negédes, örökké ölelő, csókoló, pusziló, örülő nő...........

A másik típus az anyuka, akinek a facebook oldala semmi másról nem szól, mint a gyerekéről. Bár férje is van.......Ennek további változata a párkapcsolatban élő lány/nő/asszony, akinél mindenkiről van fotó, csak a párjáról nem, és főleg közös nem........Ennek alfaja a kutyám a szerelmem, az egyetlen barátom, a gyerekem........:)
Béla mackós, nagydarab, magas srác. Mivel fizikai fölénye miatt automatikusan vezető szerepben volt, és nem kellett megverekednie a helyéért, nyugodt magabiztosság, nyitottság árad belőle, ezért népszerű. Szeretik. Biztonságot áraszt, semmi vibrálás, feszültség. Nehezen jön ki…..
A kerítésen túl Nevetés 2011.11.13 11:40:00
Péter szándéktalan udvariassággal állította meg egy lány ismerősét az utcán, hogyléte és holléte felől érdeklődve. Az ismerőssel sétálgató barátnő addig valahogy elkerülte a figyelmét, ám mire észlelte, túl késő volt, és benne találta magát egy helyzetben, amit mindig…..
akinincs 2011.11.15 12:38:15
@Violetta1003: és akkor ne is beszéljünk az építőmunkások bárdolatlan beszólásairól.
akinincs 2011.11.15 18:57:18
@Violetta1003:
Az, hogy a "jó nők" láttán füttyögnek, ajánlatokat tesznek, és az "alkatrészeket" minősítik, egy dolog. Csak sajnos hallottam én már rendkívül megalázó beszólásokat csúnya, nagyon kövér lányok esetében is........borzasztóan gyűlölöm ezt a primitívséget......
A kerítésen túl Szép butaságok 2011.11.15 13:18:00
 Azt mondják, hogy egy anya számára a saját gyermeke a legszebb a világon. Azt hiszem, hogy sok esetben ez a szülői elfogultság áll fenn a saját gondolatokkal szemben is, amikor azokat a tényekkel kellene szembesíteni. A szülői elfogultság pedig nem csak abban áll meg, hogy a…..
A kerítésen túl Értetlenek 2011.11.09 20:59:00
Olykor elcsodálkozom, hogy mennyien és mennyire nem értik a saját életüket, a környezetüket, a partnerüket. Különösen akkor vetődik fel ez az értetlenség élesen, amikor problémák merülnek fel, amelyeket nem lehet mindig megoldani, ám már az is eredmény lenne, ha legalább…..
akinincs 2011.11.15 12:44:16
@Violetta1003: sajnos ez így van, és ha jól látom, a legerősebben pont a szülő - felnőtt gyerek viszonyban tud jelentkezni.
 Szeretni csak Valakit lehet. Olyan embert, akinek van arca, tehát van árnyoldala is, saját érdeke, intim szférája, titka, különvalósága. Van erénye és bűne. A Valaki szükségképpen Valamilyen.Vannak azonban olyan emberek, akik a másik iránti szeretetet csak a szolgálatban, a…..
akinincs 2011.11.14 17:09:55
@Violetta1003: A szeretet bonyolult, megfér a másik nyomorgatásával is..........sőt, önmagában az, hogy két ember szereti egymást, még nem jelenti azt, hogy lehet közös életük. Mert egy dolog a szeretet, és más dolog az együttműködés, együttélés.........ez a szeretet misztériuma. Ezért van, hogy szerethetem azt is, aki a pusztulásomat okozza, azt is, aki nem képes megadni azt, amire szükségem van.........a szeretet nem minden.
A közelemben levő játszótér jóvoltából naponta szemlélhetem a 10-13 éves gyerekeket, amint iskola után összeverődve dohányoznak, dobálnak el minden szemetet a zsebkendőtől az üdítős flakonig bezárólag, miközben kültelki bűnözők stílusát másolják öltözködésben,…..
A kerítésen túl Szerelmi mágia 2011.11.09 18:50:00
 Még huszonéves koromban, a szerelemtől és a testi vágytól vezérelve mágiához folyamodtam, hogy ingadozó szeretőmet végleg magamhoz kössem. Ma is megborzongok azon az akkori bátorságon (?), botorságon (?), amely így bele akart nyúlni az események természetes folyamába. Azt…..
akinincs 2011.11.14 13:08:30
@Violetta1003: és mi a baj veled? :)
akinincs 2011.11.14 13:22:10
@Violetta1003: hogy túl sok vagy-e, vagy csak olyanoknak adod a szeretetedet, amelyet azok nem akarnak igazán viszonozni, azt én nem tudhatom. Viszont biztosan nem leszel túl sok, ha olyasvalakivel találkozol, aki tényleg viszonozza az érzéseidet, és tud rajongani érted, hinni benned.........a többi úgyis komolytalan. :)
A kerítésen túl Elvtelenül 2011.11.13 16:44:00
 "Az elvekkel csak az a baj, hogy az ellenfélnek rendszerint nincsenek" - ez a bölcsesség egy harmadrendű akciófilmben hangzott el, de ez az igazságából semmit sem von le. Számtalanszor tapasztaltam meg viták során, hogy amikor a másik oldalon nincs sem önkorlátozás,…..
akinincs 2011.11.14 13:07:27
@Violetta1003:
Valóban a kapcsolatainkban, és az anyagi érdekeink mentén vagyunk a leginkább megalkuvóak.........ugyanakkor azt látom, hogy egy rossz gyakorlat nem most, nem a közeljövőben, hanem éppen hosszútávon bosszulja meg magát.

Egy ember, aki nem tiszteli, nem tisztelheti magát, nem képes arra sem, hogy mások tiszteletét kivívja. A gyermekeiét is el fogja veszíteni. Márpedig ez tragédia.

Igen, a korral együtt is változnak az elveink, sőt, a céljaink is. De ez nem von le semmit sem az értékükből, mert mindenkor aktuális marad a kérdés: képes vagyok úgy cselekedni, hogy azt én is helyesnek érezzem, vagy gyávaságból, gyengeségből, érdekből folyton feladom magamat?

Nem az számít, hogy amit ma helyesnek vélek, azt holnap is helyesnek tartom-e majd, hanem az, és csakis az, hogy ma be tudom-e tartani!
akinincs 2011.11.14 12:07:26
@Violetta1003:
Szerintem nem. Egyrészt nyilván nem lehet csak szabályok/elvek mentén élni az életet, mert az merevséghez vezet. Tudni kell eltérni a saját szabályoktól, és tudni kell, hogy mikor lehet eltérni tőlük anélkül, hogy önmagadat adnád fel mások kedvéért..

A szabályok/elvek valódi jelentősége az, hogy egyfajta tartást, gerincet, irányt adnak......
A kerítésen túl Igazság? 2011.11.14 08:55:00
 Van igazság, vagyis válasz az alapvető kérdésekre: miért, mi okból, honnan, hová, mi történt? Minden esetben van, csak nem hozzáférhető, vagy csak nagyon nehezen, ha egyáltalán - azonban attól, hogy valami nem hozzáférhető, még létezik, létezhet. Van egy maroknyi ember,…..
A kerítésen túl Elmebetegek! 2011.11.13 11:54:00
Mindennapos beszédfordulat, hogy a nekünk nem tetsző, ellenszenves, számunkra érthetetlen ("fura") embereket elmebetegnek, skizofrénnek, pszichopatának, ideggyengének minősítjük. Ezen minősítések tapasztalatom szerint nem nélkülözik az érzelmi töltetet, az ellenérzést,…..
A kerítésen túl Védett nők? 2011.11.12 19:48:00
 Egy köztes lényről szeretnék írni, aki amolyan férfinak nevezhető: ő a rajongó. Rajong a nőkért, ezért beszélgetéseiben, írásaiban nem csak dicséri a nőket, de tisztázza is őket a vádak, a közhelyek alól. Ugyanakkor kritikus a férfiakkal szemben.Ismerem ezt a típust,…..
Amerikai kutatók egy minden eddiginél veszélyesebb vírust találtak az egyik világszerte méltán népszerű közösségi oldalon, a Facebookon. A kórt szinte bárki elkaphatja, aki az oldalra regisztrál és szabadidejének jelentős részét  böngészéssel tölti. Mark Zuckerberg, az oldal alapítója közleményt…..
  Nem kellett sokáig győzködnöm magam, hogy ez a kép, amit a tumblr-ön halásztam, szintén megér egy bejegyzést itt a blogon. Pár napja azon gondolkoztam, hogy mégis hogyan lehetne megmondani, hogy valami jó street art alkotás-e, és valami olyasmi válasz jutott az eszembe, hogy sok…..
Egy művészeti portálon böngészve látom, amint több tucat képen feszít ugyanaz a lány, hol mezítelenül, hol különféle szexis ruhákban. A fotók amatőr képek, szemmel láthatóan a képek főszereplője készítette - magáról. Ő Judy. Judy egy huszonkét éves amerikai lány.…..
 Minden kapcsolatban van olyan esemény, amely megöli az összetartozás lelkét. A lényeg odavan. A kapcsolatot onnan már csak a közös múlt tartja egyben; a reflex, a megszokás, a tehetetlenségi energia. Bátorság kell ahhoz, hogy a kellő pillanatban, felismerve, hogy valami fontos…..
 Mindaddig, amíg az ember az élettől valamiféle jutalmazást, vagy méltányosságot, esetleg ítéletet remél, addig óhatatlanul igazságosnak vagy igazságtalannak fogja tartani a saját tapasztalat szerint. Pedig az élet nem igazságos, de nem is igazságtalan. Néma közönnyel lép…..
A kerítésen túl Anya és lánya 2011.11.11 09:55:00
A kereskedelemben eltöltött éveim egyik markáns lenyomata az anya-lánya páros démoni jellege. Az anya az idősödő démon, aki szövetségben áll a lányával, és felkészíti az életre. Az anyában van valamiféle uralkodói attitűd, mintha a lányával való közös cselekvésben…..
Közösségi portál tagjaként az ember óhatatlanul belelát mások életének pillanataiba, számtalan ember portréját bámulhatja, fürkészve az arcon keresztül megmutatkozó lelket. A kukkolás immáron legalizált cselekmény, és magamutogató is akad bőven.Persze nem feltétlenül kell…..
A kerítésen túl Ki szeret kit? 2011.11.09 20:40:00
 Sajátos jelenség, amikor párkapcsolatban az egyik fél úgy küzd a másik szeretetéért, elismeréséért, tiszteletéért, hogy mindezeket már megkapta, ám mégis úgy érzi, hogy neki ezeket meg is kell szereznie teljesítménnyel, bizonyítással. A partnere értetlenül néz, hiszen…..
 Lassan a negyvenhez érve már az ember olykor öregnek érzi magát, főleg a fiatalokhoz képest. Óhatatlanul belefutok a húsz év körüli lányok látványába, hangjába, lényébe. Távolságtartó csodálkozással nézem, ahogy ösztönösen birtokba veszik a világot, még…..
 A butaság nem szükségszerűen determinálja az embert arra, hogy ostoba is legyen egyúttal. Az ostoba butát arról lehet felismerni, hogy lehengerlően beszél és érvel, nem hagy teret másnak, a hozzá intézett szavakat sajátosan értelmezi és forgatja ki, és ragaszkodik ahhoz az…..
Mottó: Csak ott hazudhatunk, ahol igazat is mondhatnánk.  Mindig barbárságnak tartottam azt a hazugságfogalmat, amely ezen a kultúrtájon uralkodik, és amelyet nem utolsó sorban politikusokkal szemben használnak az "egyszerű" választópolgárok. Ebben a…..