Regisztráció Blogot indítok
Adatok
devi1

0 bejegyzést írt és 113 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most nem a havi összefoglalót, hanem egy másik formáját választottam a naplóírásnak, hátha így folyamatában tekintve könnyebben tetten érhető, hogy hol rontok el valamit, vagy milyen ponton lehetne másként csinálni, na meg én is kíváncsi voltam arra, hogy végülis…..
Volt itt minden az elmúlt öthétben, de a mérleg nyelve talán mégis inkább a pozitív irányba billen. Evés A szoptatással a lányok 10 hetes korában felhagytunk. Ugye előtte volt 3 hét, amiről végülis az előző posztom is szólt, mikor 3-4 órákat aludtam 3-4 részletben, a kis…..
devi1 2012.10.03 12:35:46
@Leolib: Most nagyon irigyellek, 10 óra egyben! Csak így tovább!
Remélem, lassan nálunk is beköszönt az éjszakai alvás. Én a gyereket soha az alvásból még fel nem keltettem, ellenben ha ő kel, kb. 2 percen belül óriási arénát csap (éjjel is, nappal is), úgyhogy nem is kérdés, hogy menni kell etetni. Most pity pang módszerével próbálom hosszabbítani az éjszakákat, hát, meglátjuk...Mondjuk mi több sebből vérzünk jelenleg, nincs cumi és altatunk is. Ma éjjel megvolt a hat órám egyben, de valahogy már ez sem elég, kifáradtam, azt hiszem. Nekem meggyőződésem, hogy azért van az éjjeli evés, mert délutántól már nem elég a tej (kétóránként etetem, de mindig enne még). A férjem szerint hülyeség tápozni esténként, ha egyébként hízik. Egyszóval ezért várom annyira a hozzátáplálást, hátha attól jobban is alszik.
devi1 2012.10.04 11:23:33
@Leolib: 5600 gramm most, napközben fél-egy órát alszik három alkalommal, vagy egy nagyot (2,5-3 órát). Nálunk ez a visszasimogatás soha nem működött, vagy alszik, és akkor nyugi van, vagy fent van és ordít, hogy foglalkozzanak vele :). Pitypang módszere, hogy ha fel is kel hamarabb, mint a napirendje szerint kellene, akkor ki kell vele húzni addig, amíg amúgy kelnie kellett volna. Csak az a baj, hogy az enyémet nehéz lekötni bármivel, ha ő enni akar, az éjszaka közepén meg talán még nehezebb lenne. Most még kicsivel több, mint két hét, míg három hónapos lesz, addig mindenképp csak szoptatnám, aztán meglátom, hogy hat rá a növekedési ugrás...
Ja, igen, én is "szeretem" azokat, akiknek a babája már az első naptól végigalussza az éjszakát :). De valahogy azok mindig második vagy harmadik gyerekek, lehet, hogy az inkább már szoktatás, vagy érzik, hogy anyuka úgysem bírna velük...
Van abban valami felszabadító, mikor bekövetkezik az, amitől félsz. Hát, legalábbis nem kell tovább félni tőle. Nehéz. Rohadt nehéz. Nagyjából öthetes korukban szabadult el a pokol, körülbelül akkor, amikor a terminus szerint meg kellett volna születniük. Cuki kis…..
devi1 2012.08.30 10:52:00
@Leolib: Köszi szépen, egyébként a szoptatás mostanában nálunk sem egy fáklyásmenet, másfél hete elkezdett csökkenni a tej, ezért megint két mellből szoptatok, ami hosszadalmasabb. Beszéltem egy laktációs tanácsadóval, aki megnyugtatott, hogy nincs gond, amíg hízik, és nem fogy el a tej, mert esténként tiszta frászban voltam, hogy ha ez a gyerek már 8-ra megeszik két mellett, mit adok neki 10-kor? Viszont 10-től hajnali 3-ig alszik (miután jól kitombolta magát minden szempontból), úgyhogy legalább van 4-5 óra alvásom egyben, aztán még egy kétórás reggel, így ki lehet bírni, nem tudom, te hogy bírod olyan kevéssel :(. Régen tök poénnak tartottam az ikreseket, és biztos a későbbiekben nagyon klassz lesz nektek is, de hogy két újszülöttel nem bírnék, az tuti (még eggyel sem ;)). Enyém most lesz egyébként hat hetes.
Gyerekmonopoly A csacsogó 2012.01.04 10:30:00
Nos, mivel rohamosan nő a kommentek száma, és látom a régiek is itt vannak, gondoltam csinálok egy külön topicot, ahol össze lehet gyűlni.Oldalt a Mindennapok menü alatt a legelső lesz! Jó csacsogást mindenkinek!Borstörő..
devi1 2012.07.31 10:48:18
@borsolyka: Törökülés?? Örülök, ha a bal fenekemen tudok pár percig ülő helyzetben tartózkodni...lehet, hogy mégis jó a programcsászár? ;) EGyébként gratulálok!
devi1 2012.08.01 11:07:32
@borsolyka: ja, hát a szerencsések ;).
devi1 2012.08.02 17:18:04
@macskavati: Köszi szépen, Macskavati, ez jól jött volna már a kórházban. Már jobban vagyok, ami az alfelemet illeti, egy aloa verás gélt kezdtem el rá használni, és egész jó. De megnézem ezt is, hátha DM-ben is árulják.
Gyerekmonopoly Megérkeztünk! 2012.07.15 17:38:00
Mindenekelőtt csak úgy szerényen azt kívánom magamnak, hogy minden kívánságom így teljesüljön.  A mélyponti állapotból igazából már nem is jöttem ki, csak vártam, hogy teljenek a napok, legyen meg a betöltött 36. hét, aztán usgyi. Nem akartam ez előtt szülni, mert azért…..
Az ikrek felmondták albérletüket és úgy döntöttek hogy kényelmesebb idekint! 2012. június 25-én hajnali 1 óra 28, illetve 1 óra 30 perckor megérkeztek Leolib ikrei, mindketten 2150 grammal, egyikük 48, másikuk 49 centivel. Gyönyörűek és egészségesek, már haza is engedték őket…..
Gyerekmonopoly 35. hét - Mélypont 2012.06.21 21:33:00
"Megérkeztünk, ez itt a mélypont..." - hadd kezdjem ezt a naplót az egyik kedvenc filmem egyik kedvenc jelenetével, mert úgy érzem, ez az igazán alkalomhoz illő. És amúgy sem jut semmi más az eszembe. A nemzetközi helyzet - aminek semmi sem szent - egyre csak…..
A forgalmas utcán (Szereplők: az utca embere és leolib) U.E.: Tessék drága, ágynemű, magának ingyen is odaadom, tessék, vegye el! L.: Nagyon kedves, köszönöm, de nagyon sietek. U.E.: Hányadik hónap? L.: Öööö, a sokadik. U.E.: És fiú lesz vagy lány? L.: Két lány. U.E.:…..
devi1 2012.06.16 09:06:28
@Leolib: A próféta szóljon belőled! ;) Szerintem is hagyjuk ezt a júliust, legyenek Rákok a kislányok, nem? :)
Neked egyébként mondtak valamit, hogy megrövidült méhszájjal mit NEM szabad? Úgy értem, mennyit mozoghatsz naponta, házasélet, ilyesmi...ezeket elfelejtettem megkérdezni.
devi1 2012.06.17 09:06:52
@Leolib: Köszi a választ, sejtettem, hogy így van...
Nekem is van egyébként szobabiciklim, de még nem üzemeltem be, lehet, hogy kipróbálom, ha szerdán azt mondja a doki, hogy nem romlott a helyzet...sz..rok tőle nagyon, nem szívesen feküdnék be kh-ba, csak ha feltétlenül szükséges.
devi1 2012.06.17 14:49:45
@Leolib: ;) ja-ja, tudom én, "ahogy azt Móricka elképzeli."
És főleg kettőnek...?! A babakelengye-lista összeállításánál az általam eddig megismert két védőnő tanácsaira sajnos nem hagyatkozhatok, mivel az egyik álláspontja szerint ultrahangos hidegpárásító és elektromos gőzsterilizáló hiányában majdhogynem felelőtlenség…..
devi1 2012.05.07 11:43:21
@barnslig: Na de hogy lehet így jól hordozni? Nekem a derekam szokott fájni, és korábbi jógaoktatóm szerint nagyon gyenge a hátam...oké, mindig combizomból emel az ember, de az elől bekötött gyerek, mint súly akkor is húzza a hátat menet közben, vagy nem? Bocsi, csak gondolkodom...
devi1 2012.05.07 16:26:54
@barnslig: Szia Nyina, örülök, hogy látlak :). A bezzegen már nem írsz babanaplót...remélem, kisfiadat már kevésbé kínozza az allergia, ha jól emlékszem.
Köszi a hordozós tippeket. Az elveszett boldogság nyomában c. könyvet kaptam kölcsön, ezért érdekel, hogy mennyire van realitása a hordozásnak. A melleim kicsik, a derekam nem százas, tehát nekem magasan kötve lenne ügyes, ha egyáltalán...nem is tudtam, hogy vannak hordozóházak, mint amolyan spéci helyek, na majd jól utánanézek, egy próba-kendőt megér, ha nem nagyon drága.
Először is kaptok egy képet, lehet szörnyülködni a méreteken. Igen, ez tényleg még csak a huszonötödik hét.Az elmúlt négy hét amúgy felért egy lelki és szellemi kiképzőtáborral, megpróbálom összefoglalni a történéseit.Kezdve a pozitív stresszel, bulvárműsorosan: Pár…..
devi1 2012.04.12 10:17:17
@Leolib: Akkor megvagy, te voltál a feketehajú kismama barna ruhában :). Nekem nagy mázlim volt az írásbelin és szóbelin is, és mivel amúgy is ezzel foglalkozom részben, ez volt a legkisebb mumus ;). Ellenben a másik kettő ismeretlen vizek lesznek. No mindegy, belevágunk, legfeljebb halasztás lesz a vége...
Nahát, mennyi minden közös bennünk ;).
devi1 2012.04.12 10:33:48
@Leolib: Oké, még ma menni fog ;).
devi1 2012.04.12 16:25:20
@devi1: El is küldtem, remélem megkapod.
No, ott maradt abban a történet, hogy néhány extra vizsgálat még hiányzik. Ebből az egyik volt a nyaki biopszia a pajzsmirigyemben talált 11 milis göböcske miatt. Jelentem túléltem. Bátor nagylány voltam, nem sírtam, nem toporzékoltam! Amennyire fostam az egésztől annyira…..
A két héttel ezelőtt leírt dilemmáim közül kettő megoldódott, viszont pont emiatt annyira zajlott az élet, hogy a múlt héten nem is tudtam beszámolni a fejleményekről.Szóval ugye nem bírtuk ki és elmentünk a fizetős ultrahangra, ami lehetővé tette, hogy végre pozicionáljuk…..
Jaj! Már elegem van, de tényleg. Az milyen már, hogy a vérvételes nőci, aki naponta többszáz ember vérét szívja, már előre köszön, és érdeklődik az eddigi eredményeimről?? :-D Kemény, nem? Jó, jó, tudom, hogy magával ragadó személyiség vagyok, de ennyire? :-DDSzóval ott…..
devi1 2012.02.01 12:05:19
@Borstörő: Jaj, remélem, nem így történt! Nem értem, ha ez tényleg előfordulhat, miért nem kap mindenki védőoltást, mikor már babát tervez. Erre rákérdezek a háziorvosnál alkalomadtán. Remélem, nekem a decemberi náthám mögött nem valami ilyesmi volt...
A szépen növő peték nagyon jó jel, hány PCOS örülne egynek is, hidd el! Én biztos vagyok benne, hogy ha megkapod a met-et, minden oké lesz! A pajzsmirigyhez nem értek, de biztos azt is tudják kezelni addig. Kitartás addig is a kivizsgálásokkal, tudom, milyen idegőrlő.
Gyerekmonopoly Édes kettes 2012.01.19 11:31:00
13. hétNa szóval az van, hogy képzeljétek, tényleg terhes vagyok és tényleg két gyereket várok. Igen, ez rám már megint, vagy még mindig az újdonság erejével hatott, mert egyrészt olyan nehéz volt elhinni, hogy tényleg minket tüntetett ki a sors, másrészt meg annyira féltem,…..
devi1 2012.01.20 14:20:17
@borsolyka: Ez melyik filmben is volt? :)
devi1 2012.01.20 14:47:38
@panna cotta: Épp én is akartam írni, hogy nekem is a cigány ugrott be a filmből :).
Másrészről igazad van: ebben a hónapban én is elmegyek dietetikushoz. Hogy eddig miért nem? Költségmegfontolás: az állandó orvos-vérvétel-term.gyógyász mizéria annyiba került IR kapcsán havi szinten, hogy a dietetikust inkább kihagytam. Lehet, nem ezen kellett volna spórolnom.
devi1 2012.01.20 15:20:41
@panna cotta: Köszi a tippet, ezek után kíváncsi vagyok, hogy mit nyújt egy magyar dietetikus. Majd megírom január végén :). Ez, amit leírtál, nagyon szimpatikus, hogy én megmondom, hogy mit szeretek/szoktam enni, ő meg elmondja, hogy mire vigyázzak, és hogy tudom variálni.
Mint ahogy előzőekben írtam megkezdtük a Speckódoki által megadott vizsgálatokat. Az elmúlt két hetem arról szólt, hogy különböző állami és magán egészségügyi intézményekben mulattam az időt. Kiborító. Ahogy nagyra becsült Szahorém mondaná, elővettem a…..
devi1 2012.01.16 09:43:48
@Borstörő: Durva, visszaidézi tb-s "élményeimet". Egyszer egy öt hónapja kapott időpontra érkezvén 2 órát vártam, mert elromlott a nyomtatójuk, és szerencsétlenkedtek. Ebédszünetemet gondoltam rááldozni, én is nagyon pipa voltam. A magán intézményekkel amúgy elégedett voltam/vagyok, csak azok miatt meg sokat kell utaznom (egy éhgyomri vérvétel a Fehérvári úton másfél óra távolságra...). Van ennek a heliobacternek valami tünete, Borstörő? Mondjuk hogy sok sava van az embernek, vagy reflux, ilyesmi? Nagyon drukkolok egyébként, és jónak tűnik ez a speckó doki! Lehet róla valamit megtudni?
Mielőtt terhes lettem, egy átlagos hétköznapom a következőképpen nézett ki. Felkeltem olyan korán, hogy azt be sem merem vallani, megittam a kávémat, közben elolvastam 10-20 oldalt az éppen aktuális könyvemből, majd felpattantam a szobabiciklire és tekertem minimum háromnegyed…..
11.hétA naplót már akkor elkezdtem írni, mikor még csak egy hete tudtam, hogy terhes vagyok, annak ellenére, hogy folyamatosan azon gondolkoztam, mennyire unalmasak lehetnek már másnak a terhesnaplók. Valamiért mégis szükségét éreztem, hogy manifesztálódni lássam az ezzel…..
devi1 2012.01.05 12:13:52
@macskavati: Ááá, nem nyilatkozom :). Viccen kívül, tegnap tudtam meg, hogy egyik barinőm 10. héten elvetélt :(. Ettől kifeküdtem. Úgyhogy egy ideig hírzárlat. Amúgy egyelőre jól vagyok (vagyunk?), ha lesz, az UH majd választ ad két hét múlva.
devi1 2012.01.05 16:14:24
@borsolyka: Akkor lebuktam :). Nem titkolom, csak épp rajtam van a para még mindig/újra. Asszem csak akkor nyugszom meg, ha majd megszületik, de lehet, hogy akkor sem :O. Irigylem mások lelki nyugalmát!
devi1 2012.01.07 17:38:14
@Leolib: Igazad van, remélem, már kiherverted a vírust is! Ne is mondd, a munkahelyi stressz biztos nem nem tesz jót. 18-án megyek, ha minden okés lesz addig. Várom a blog következő részét!
Gyerekmonopoly Kedves kis Banyáim! 2012.01.01 07:58:00
Így az év első pár óráiban szoktam összegezni mi minden jó történt velem az elmúlt évben. Nos, tény hogy a Banya Klub megalakulása egy siker történet. Egy nagyon komoly diadalmenet! Mi 28-an az elmúlt évben egy olyan kis közösséget kovácsoltunk össze, ami szerintem nagyon…..