Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bluelu

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A törppicur álnevű kommentelő megköszönte, hogy külön bejegyzésben válaszoltam a kérdésére. Azt firtatta, miként vélekedem a ZDF nálunk nagy visszhangot kiváltó műsoráról. Okfejtésem után kifejtette, hogy nem győztem meg; kitart amellett, hogy a német közszolgálati tévé megsértett bennünket. Azt…..
bluelu 2020.05.05 09:37:47
@törppicur: Sok, nyelvet nem beszélő, KESMA médiából "tájékozódó" polgártársunk elég korlátozott és egyoldalú képet kap, és be kell látnia, hogy a világ másképp működik, mint Magyarország - csak ő ezt nem látja.
Az országok többségében nem a kormány birtokolja a médiákat, hanem sok független, kereskedelmi alapon működő forrás működik. Nem egyenruhás "harcosok" "küzdenek" a vírus ellen, hanem VALÓDI egészségügyi miniszterek, orvosok, kutatók, akadémikusok, akik folyamatos, szakértő kommunikációban állnak a lakossággal a médiákon keresztül, és még krdésekre is válaszolnak. Naponta láthatjuk a graikonokat, tudjuk az elvégzett tesztek számát (ami egy hét alatt annyi, mint eddig ÖSSZESEN Magyarországon).
Szóval, kedves kommentelő, csak azt tudom javasolni, tanuljon nyelveket, és tájékozódjon több forrásból is!
bluelu 2020.05.05 09:44:21
@IvanGyenyiszovics: Úgy tudom, most "ebben a rendkívüli helyzetben" épp kormányunk van felhatalmazva arra, hogy elbírálja, mi az álhír vagy megtévesztés, és nem a bíróság. (az újságírókat pedig akár 5 évig terjedő börtön is fenyegeti, ha elbukik)
A kővágóörsi zsinagógáról sajnos nagyon kevés infó van, de annyi szinte biztos, hogy a 19. század első felében épülhetett abban az időben, amikor a környéken még szép számmal éltek zsidó közösségek...
bluelu 2019.12.20 00:54:07
@kvadrillio: néhány könyv és az iskolapad koptatása sokat segített volna
A folyamatot a breszt-litovszki béke zárta le, amelynek révén a németek kezére több mint tíz magyarországnyi, addigi orosz terület került. Most, hogy kis hazánkban enyhén szólva provinciális vita bontakozik ki Marx szerepének átértékeléséről, lássuk, mi a helyzet Leninnel,…..
Orbán Viktor tegnap Estorilban azt mondta, Magyarország már áttért a munkaalapú társadalomra, például bevezette az új, versenyképes adórendszerét, és egy rugalmas munka törvénykönyvét alkotott, mindezt azért, hogy jobban megérje dolgozni. A Kossuth Rádió tudósítása szerint…..
A kérdésre a válasz elég egyszerű, ha nem történt örökbefogadás, nyilvánvalóan nem törvényes örökös a „nevelt” gyerek, de azért a Zugügyvéd tanulságképpen kiposztolja az ügyet.Üdv!Szüleim 4 éves koromban elváltak, és édesanyám újra férjhez ment nem sokkal…..
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
bluelu 2011.11.14 10:29:51
@CatMother: Ez tök jó ötlet! Köszi! Nekem is vannak 20 éves gyapjú (pl. Benetton) pulóvereim! Nem mondanád meg a korukat, és nem is "divatjamúltak"!
De volt olyan ruhám, amit toldoztam-foldoztam legalább 10 éven keresztül, annyira szerettem, és ilyenkor mindig bánom, hogy nem volt pénzem 2-t venni belőle!
De követem a tanácsod, bár magam nem tudok varrni, de talán varratni még nem olyan drága. (Bár emlékszem, 20 évvel ezelőtt rendszeresen varrónőhöz jártunk anyuval, de aztán olyan drága lett, hogy nem tudtuk megfizetni azt sem. De egy-egy nagyon jó darab még mindig olcsóbban kihozható így!
bluelu 2011.11.14 10:34:24
@molnibalage: "Normális bőrkesztűt képtelen vagyok venni, egyszerűen nincs. A bp-i belvárosi hipermarketek felét végigjártam és minden bőrcuccokkal foglalkozó boltba bemenyek, hátha. És nem. Anyám vett valahol 3 éve karányocsra egy olyat, hogy azóta is olyat keresek, mert ügyesen elhagytam a felét... :("
Képzeld, most találtam meg nagymamám régi bőrkesztyűit! 2 pár gyönyörűség! Szerintem még a Diorban sincs ilyen! Teteje horgolt, a tenyér része meg pihe-puha szarvasbőr (asszem, mert annyira puha), és mintha ma vettem volna őket!
Nézz szét nagyid dolgai között!
bluelu 2011.11.14 10:01:07
@tff: hát, tudod, én sem kaptam közgazdászként otthon munkát (nyelvtudással sem), pedig még ötven sem vagyok. De én sem akartam segélyen tengődni, mert a számlák jönnek, és a bankot sem érdekli hogy nincs munkád! Ja! És a gyereket sem tehetem fel a polcra, hogy majd ha lesz újra munkám, adok enni. Feléltük az összes tartalékunkat 6 hónap alatt. Külföldön dolgozom azóta is, és még (jó néhány évig). Írtam a pályázatokat magyar cégeknek, 90% nem is válaszol.
Szóval, ha az egészségeseknek ilyen nehéz (ott vannak az 50 felettiek is vagy a pályakezdők), akkor hogy lenne a posztolónak könnyebb. Legalább dolgozni akar, és nem segélyekért sorban állni! Még ennyiért is inkább dolgozik! Valószínűleg szívesebben ülne egy irodában 8 órában, ha felajánlanák neki!
Köpni-nyelni nem tudok, teljes mértékben osztom a Hírszerző véleményét: "Őszintén szólva alábecsültük ezt a történelmi festmény-történetet. Azt gondoltuk, hogy komolykodó, modoros historizáló festmények készülnek majd. Ezzel szemben tanácstalanul állunk ezek előtt a…..
bluelu 2011.11.08 10:43:41
@STX Joe: csak annyit, hogy a díszpéldányokat pr célra szintén majd a kormányunk rendeli adófizetői pénzéből, így aztán kétszer 20 misivel is számolhatunk :)