Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tang0

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ezotéria egyik legnagyobb hazai terjesztője, az Édesvíz Kiadó kiadta egy amerikai (nem)gyógyító, Eric Pearl könyvét, melynek címe: Kapcsolatteremtő gyógyítás. De hogy ne csak a könyvön keresztül ismerkedhessenek meg a magyar olvasók a (nem)gyógyításnak ezzel a fajtájával, meg is hívták…..
tang0 2011.11.10 23:54:42
@fordulo_bogyo: Természetesen bármiről alkothatsz véleményt, de amíg nem tapasztalsz meg valamit, addig a véleményed egyedül mások tapasztalataiból épül fel. Tehát a véleményednek semmi alapja nincs, jelentősége a nullával egyenértékű, pusztán vadul bólogatsz / rázod a fejed mások megtapasztalásai alapján, mint egy bólogató kutya a kalaptartón utazva.

Mindannyian arról vitatkoztok, amiről életetek során semmilyen tapasztalatot nem szereztetek. Ez olyan, mintha én arról vitatkoznék valakivel, hogy ha tűzbe teszem a kezem, az milyen érzés, holott még életemben nem égettem meg magam. Ötleted nincs milyen érzés lehet, egyedül amire képes vagy, hogy mások elmondásai alapján, vadul hangoztatod saját (mert ugyebár mi más lenne, mint saját) véleményed: ha tűzbe teszed a kezed, az bizony irdatlanul fáj. Én már csak tudom.
tang0 2011.11.11 00:41:22
@pounderstibbons: Ha tudnád mennyire nem érint meg az 1 millió dollár, lelki fájdalmaid lennének. Várj. Mivel nincs lelked (műszerrel ugyebár nem mérhető), ezért fájdalmaid sem lennének.

Mit is magyaráz pontosan a biológia? Azt, hogy az ember tudja hol a keze? Az általam említett kísérlet nem erről szólt. Nem azt kértem, hogy tegyétek egymással szemben a kezeiteket, és próbáljátok meg kitalálni, hogy vajon hol lehetnek azok, hanem azt, hogy milyen érzeteitek vannak köztük. A kezeidet eltávolíthatod akár 1 méterre is, ott is ugyan azt fogod érezni. Ott is találsz biológiát? Továbbá ez az egész hasonlóképpen működik egy másik emberrel: dörzsöljétek mindketten össze tenyereitek (sajátot a sajáttal), majd játszátok ugyan ezt. A tenyerek összedörzsölésének pusztán annyi a jelentősége, hogy megnövelitek azoknak érzékenységét.
tang0 2011.11.11 04:06:08
@fordulo_bogyo:

Mielőtt cikket írnék valamiről, mindenféleképpen szereznék saját tapasztalatokat a témában és nem

- említenék egy könyvet amit el sem olvastam;
- ítéleknék meg egy szemináriumot amire el sem mentem;
- ítélnék meg embereket akikkel nem is találkoztam;
- ítélném meg a technika eredményességét

és végül de nem utolsó sorban, egyszerűen nem járatnám le magam azzal, hogy lerí rólam, hogy fingom sincs a témával kapcsolatban. Ellenkező esetben csak látszana rajtam, hogy csak egy unalmában az édesvíz kiadó rss hírcsatornájára feliratkozott, minden reggel új szaftos kifikázható hírekre várakozó blogger vagyok.

Lényeg a lényeg, nem kell tapasztalatot szerezzél semmiről, nézhetsz tenger alatti felvételeket éjszaka a Duna tv-n, és írhatsz cikkeket a búvárkodás izgalmasságáról, viszont azt is vedd számításba, hogy az eltorzult világnézeted miatt elveheted az emberek kedvét a búvárkodástól örökre. Egy endless loopba rakott akvárium órákon keresztüli bambulása után, tényként állítod, hogy bizony ez a tengeralatti élet, valami kibaszottul de unalmas. Arról nem is beszélve, hogy ezt az akváriumot nem is te tanulmányozod, hanem valaki más, majd más szemén keresztül megformálod és kikiáltod önnön véleményed.

Vigyázz amikor véleményt alkotsz valamiről, sok esetben emberek életét befolyásolod ezzel. Még ha meg is veregetted a vállad a bejegyzés elküldése gomb megnyomása után, hogy milyen kemény legény vagyok, hogy ma is kifikázhattam valamit (amiről egyébként halvány lila gőzöm nincs), gondolj bele abba, lehet egy ember éppen a cikked miatt mond le az egészről, és nem fog részesülni azokban az élményekben, gyógyulásokban amiket megtapasztalhatna, ha nem a te elferdült nézeteidre és tapasztalatlanságodra támaszkodva hozná meg a döntését.

És mivel látom, hogy nem hagy nyugodni a tény, hogy eddig nem vázoltam az álláspontom a pedofiliával kapcsolatban, elmondhatom, hogy ha még lenne is véleményem róla, biztos nem publikálnám a nagyérdeműnek, mert belátnám, hogy a véleményem pusztán a buszmegállóban állva reggel a trafik ablakára kihelyezett vasárnapi blikk borító oldalán olvasott, 48 pontos, piros, aláhúzott félkövér betűvel szedett "Jacko is not so innocent!" mondatán alapszik. Egyszerűen csak nem akarnám lejáratni magam azzal, hogy üvölt rólam: baromira nem értek ám ahhoz amiről hadoválok, de legalább felsőbbrendűnek érzem magam tőle.