Regisztráció Blogot indítok
Adatok
orulet

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Ha el kell mennem, hogy a gyerekeimet fel tudjam nevelni, akkor elmegyek” – írja posztjában az elvált, gyerekeit egyedül nevelő Juci, aki ápolónő volt Magyarországon, amikor egy komoly műtét előtt a fia arra kérte: költözzenek hozzá Angliába. Eldönteni persze könnyebb volt,…..
orulet 2018.04.22 14:38:55
@lapetiteparisinne: Az tuti, hogy bátorság szükséges hozzá. Mi nem mertünk volna nekivágni gyerekekkel úgy, hogy bizonytalan a lakhatás, munkahely, iskola, még itthon sem mennék másik városba efféle kilátásokkal. Feltenni mindent egy lapra, oszt' csááá! :)
Arra szó szerint emlékszem, hogy kis k***-nak nevezett, és arról beszélt, hogy biztos már rengetegszer kellett ilyen tabletta nekem Tisztelt blog! Egy ideje olvaslak titeket, de most sajnos saját magam is kénytelen vagyok írni egy történetet. Nőgyógyászati problémáim akadtak,…..
Szubjektív gyűjtés következik a valóság minimális felnagyításával :) Nagyon sok elképzelés élt bennem még gyermektelen, "nagyvilági" modern dolgozó nőben (ha sztereotípiákat akarok magamra aggatni) arról, hogy milyen is az anyaság, milyen szülőnek lenni, hogyan kell terhesnek…..
A legjobb barátod lehet, de a legrosszabb választás, ha jelszót választasz magadnak – mi az? A választ mindjárt eláruljuk, előtte csak annyit, hogy a Google egy felmérésben próbálta meg kideríteni, mi alapján és milyen jelszavat választanak az emberek. Az eredmény kissé…..
orulet 2013.08.13 20:54:16
@AvgDvl: Bizonyos banknál is így van ez.
Nekem van egy alapszavam, amelyhez ilyenkor a társuló számokat eggyel növelem.
Mindig újat nem szabad bevetni ott, ahol nincs gyakori használat. Az első hibázásnál még gyanútlanul felhívtam a telefonos segítséget, hogy miként kell megváltoztatni a jelszót? Kiderült, hogy statim kell akkor, abban a pillanatban beírni az újat - persze megint improvizáció lett belőle.
"Szeretném, ha az emberek látnák, hogy még egy olyan „könnyedebb” esetben is, mint az enyém, milyen el nem múló hatásai vannak a családon belüli erőszaknak. Szeretném, ha végre a társadalomkutatók, a szociológusok is felszólalnának az ügyben, ha kiderülne, hogy azok a…..
A képébe vágtam, hogy rendben, akkor adja csak szépen a borítékot vissza, amit megkapott, erre az arcomba nevetett és megkérdezte: „Miről beszél, milyen borítékot”? Tisztelt Praxis!   12 éves kislányomnak szeptember elején volt mandulaműtéte. Már hónapokkal…..
Ha lehet, senki se tegye be a lábát a Szent János kórházba, csak rossz tapasztalataim vannak! Tisztelt Praxis blog!   Ha lehet, senki se tegye be a lábát a Szent János kórházba, csak rossz tapasztalataim vannak! Az előbb mentem be a gasztrora, mert a gyomorgyulladásom…..
orulet 2012.09.20 20:13:12
@Tempus-Anh: Azt már ne is mondd, hogy minden lelet negatív :)
Neki ajánljunk egy kórház és orvosmentes megoldást:
"A szédülés mindig az egyensúly hiánya miatt van. Amikor az ember kibillen a középpontjából és elveszti az uralmát az élete felett, akkor kezd el szédülni. Ez már egyfajta ájulás előtti állapot, amikor a test jelez, hogy nem sokáig bírja a testi-lelki terhelést. Valójában az illető arra vágyik, hogy végre körülötte forogjon a világ, és ezt meg is kapja, csak éppen más formában.
Ilyenkor kell megállni, abbahagyni a terhelést, bármi legyen is az. Ágynak esni, magunkra figyelni, vizet inni, befelé fordulni, levegőt szívni, megállni, pihenni.
Lelki szempontból nem elhagyni magunkat, hanem figyelni a szükségleteinket és megadni mindazt a törődést önmagunknak, amire vágyunk.
Az önmagunkhoz való hűség, a stabilitás szilárd talaja.
Ennek ellenkezője, bizonytalanságot, feszültséget, egyensúlyzavarokat fog okozni. "
Piacra járni nagyon jó. Semmihez nem hasonlítható élmény elvegyülni benne, megmártózni a zöldségek és gyümölcsök között, a savanyúságok sokféleségében, a hentesek soráról nem is beszélve. Mindez elegyedik a lángos nehéz illatával. Régi szokásom, hogy idegen városban…..
A kevés pénz, a rossz feltételek, egyik sem lehet mentség arra, hogy a bajba jutott, élet és halál között lebegő emberekbe még egy jó nagyot is rúgjanak, ha csak képletesen is. Tisztelt blog!   Édesapámat sajnos nem rég temettük el. Sajnos életének utolsó…..
  -Olyan sápadt meg beesett az arcod, ez már egészségtelen... nekem azért jobban tetszettél olyan mokányabban. Tiszta csont és bőr vagy, minden rendben van? De tényleg? De tovább már ne fogyjál! Ez tuti anorexia vagy valami hasonló lelki eredetű étkezési zavar. Szerintem menj el…..
orulet 2012.09.09 20:23:47
@bigthereal: Azt, hogy még kell magukra kenni fél kg vakolatot, mert csábosan kell kinézni :) Csücsöri pucsítás a tükör felé, hiszen tudjuk, hogy a férfiak csak a nagy dudákra buknak. 120-as hasbőséghez 142-es mellbőséggel karcsúnak imponál.
orulet 2012.09.09 22:13:24
Napjainkban az öngondoskodás erény, rövidesen azonban a legtöbbünk számára kényszer lesz. Egy kis olvasnivaló: A német kormány az év elejétől kezdve a nyugdíjkorhatár-emelés eszközéhez nyúlt, a jelenlegi szintekről 2030-ra 67 évre növekszik a nyugdíjkorhatár. Szakértők…..
orulet 2012.08.11 20:32:32
@Krisztiantara: Öcsi, még a világon sem voltál, amikor már dolgoztam. Majd akkor reklamálhatsz, ha lehúztál 30 évet. Köszönhetsz.
orulet 2012.08.11 20:56:17
@Krisztiantara: Kinek a seggéről beszélsz?
orulet 2012.08.11 21:55:25
@Krisztiantara: Idetoltad a csimbókosodat, nem is vettem észre. Várj, meghálálom egy sárgarépával, keresek a méretedre.
A tegnapi nagyszerű törökországi poszt után fokozzuk a tempót és a távolságot, mai úticélunk ugyanis a világ egyik legbiztonságosabb, legtisztább (felmossák az utcakövet!) állama, valóságos adóparadicsom, ahol rend van és fegyelem, alacsony adók – és persze mindennek a…..
orulet 2012.08.11 19:06:01
Könnyen lehet, hogy a mai posztért kapok majd hideget-meleget, de mégis kiteszem Judit levelét, mert azt gondolom, a blog olvasói és hozzászólói (vagyis Ti) számtalanszor bebizonyítottátok már, hogy igazi közösségként működtök. Márpedig itt most egy fiatal lány kér tanácsot,…..
Üdvözlet!   Van nekem is egy kórházi történetem, ami nem éppen most történt. 23 évvel ezelőtt befeküdtem a kórházba mandula műtétre, mivel hosszú hónapokon keresztül nem sikerült levenni a gyulladást a mandulámról.     Csütörtöki nap volt, délelőtt megtörtént…..
orulet 2012.06.27 12:58:05
@Igazság, hol vagy?: Nekem az jött le, hogy 23 évvel ezelőtt is mindent elloptak (a bukóablaknak hiányzott az ütköző sínje, egy fa ékkel volt az ablak betámasztva). Szegény orvos meg a faék...
Nívós szerzőtársam alaposan belemarkolt a darázsfészekbe minapi nyugdíjakkal foglalkozó cikkével. Mivel nekem is van mondanivalóm a témában, ezt most én is örömest megteszem. Egyszersmind reflektálni is szeretnék a sok száz hozzászólás között vissza-visszatérő…..
orulet 2012.06.17 21:16:01
@szita szita péntek: Szumma szummárum, ezt most úgy bosszuljuk meg, hogy jelenleg a munkájánál szinte mindenki kevesebb bért kap + fizeti a mostaniak nyugdíját, mert erre továbbra is hitelt vesznek fel + tartja el a gyerekeit + gyűjt saját magának előre + fizet egy rakás értelmetlen adót. Az, hogy kaki van, mindenki érdeme, tele van az újság 40-50 éves halottakkal, de örülök, hogy ez a megoldás neked tetszik.
Hová is kell visszautalni?
Tisztelt Praxis,   Nekem eddig a bőrgyógyászatról és a nőgyógyászatról vannak tapasztalataim a soproni kórházban. Ahogy sokaknak, nekem is vegyes véleményem van. A nőgyógyászaton dolgozók hozzáállása szerintem botrányos. 2-szer merészkedtem oda menni, és mind a 2-szer…..
Mivel nem akarok sztorizgatni, de borzadály, ami itt megy leírom. Röviden. tényleg.Át is alakíthatjátok, de ne változzon a lényeg.Karácsony előtt történt ez a rémálom, a doktornő azóta is praktizál a XX. kerületben. Na de a lényeg.   Édesapám 86 !!! évesen úgy…..
Tisztelt Praxis blog!     Szeretném, ha az alábbi történetet közölnék oldalukon. Unokanővérem körülbelül egy éve szült, a szülés viszonylag rendben ment nem volt különösebb probléma. Egy pár hónapja érezte, hogy fáj a hasa, ezért elment kivizsgáltatni, ahol…..
Figyeljetek alaposan Naiv Betegtársak!Harminchárom, azaz 33 évig szinte benne éltem az egészségügyben, lévén nejem orvos, majd szakorvos, két szakvizsgával, és osztályvezető főorvos = így lett 33 év.Sokszor hallottam otthonomban, „egy beteg, semmit nem tehet az orvosok…..
orulet 2012.01.26 11:03:34
@ReignOfdark: Ugyanerre gondoltam, ebben a percben :)
A történet szerint sehová nem kísérték el, nem szóltak az érdekében, és nem segítettek?
Mindenki szembe jön az autópályán...
orulet 2012.01.26 11:09:20
orulet 2012.01.28 08:16:40
@Irkutszk: Minél sötétebb valaki, annál hangosabban mondja :)
Tisztelt Praxis! December közepén történt az alábbi eset, negatív tapasztalatomat szeretném megosztani önökkel! 17-én délelőtt lecsúsztam egy lépcsőröl, a bokám kifordult. Mivel áruterítőként dolgozom, kínkeservesen lehúztam a műszakomat, igaz a végén már majdnem sírva,…..
orulet 2012.01.04 18:19:55
@macska69: szuper, örülünk neki :)
egyébként én is láttam kutyatámadást, félelmetes volt. A kiskutya azért úszta meg, mert nem mozdult, és a dög azt hihette, hogy végzett vele. Úgy dobálta, mint a rongyot. Időközben hazajött a gazdája, addig senki sem mert beavatkozni. Lépcsőházban hörögtek, vinnyogtak, visítottak, birkóztak. Az akció végén a pitbull szétrakott lábakkal vizelt.
Csak nyakra támadt...
orulet 2012.01.04 18:41:02
@macska69: miután a gazdája leszedte keverékről a dögöt, az beugrott a falhoz támasztott cuccok mögé, és állítólag egy napig nem tudták kiimádkozni.
orulet 2012.01.04 18:47:14
@Irkutszk: sajnos, nálunk ilyen kutyák láttán a rettegés ugrik be...