Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mercenario

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  2010 júniusában a VirusBlokAda IT-biztonság-technikai cég szakemberei egy új számítógépes féreg tanulmányozásába kezdtek. Meglehetősen nagy mérete már az elején szemet szúrt nekik, de mikor elkezdték mélyebben is beleásni magukat a kártevő program kódjába (ami…..
mercenario 2011.11.09 11:09:55
Abban viszont kételkedem, hogy az iráni nukleáris fegyver akkora fenyegetést jelentsen, mint amit belpolitikailag próbálnak vele a cseppet sem békés és nem is annyira forradalmi hevületű alattvalóknak eladni Khomeini kifáradt követői (gondoljunk a SCUD vs. Patriot duellumra, ami azért nem mai fejlesztés). Utánaolvasva a PLC felügyeletnek (valóban, egészen máshoz értek amúgy :-) mégis katonai (KIEMELT) obiektumban (KIEMELT) trahányságnak tűnik, hogy valakik adathordozókkal a zsebükben mászkálnak ki-be és azt még be is dugdossák a szerver perifériáiba (talán aknakeresőt játszottak a centrifugák unalmas zümmögése közepette) hacsak nem valaki direkt vitte be, mint Papillon a valutát. De ilyet feltételezni a próféta szakállára felesküdött mullahokról :-)
Mindenesetre, lehet, ezúttal nem tévedek, egy nem Win alapú szerver perifériájába bepartizánkodott külső adathordozóról csak nehezebb lett volna futtatható kódot egészen a PLCig juttatni - csakhogy tényleg egy ilyen szerver nem biztos, hogy felügyel egy olyan PLCt. Habár, ahogy, mondjuk egy Mac rendszerben a Win emulátort nézem, megtévesztésig működőképesnek látszik - hogy mire jó valóban, ezt már nem tudom. Amúgy axióma: ami feltörhető, feltörik. Nem árt, mert akik a zsidókat likvidálni akarják, azokat se szeretik, akik (szerintük lelkesen) segítik őket (EU, stb.). De talán Oroszország NATO tagságával javul az erőegyensúly :-))
mercenario 2011.11.07 18:50:15
Egyéb elfoglaltságaim miatt teljesen új volt számomra a cikk, megdöbbentett.
Nem átverés ez IS?
Mert mi a jó frászt keres egy titkos, tiltott, stb. ATOMlétesítmény számítógépein a redmondi trágya? Ezt nem tudom elhinni! Mert ha én ott biztonsági főnök lennék, valami jó UNIXot tennék fel (Linux vagy inkább Solaris, minimum MacOs, de inkább egy saját fejlesztésű BSD klón, nincs aki megcsinálja és atom kell nekik? Ha ennyit nem tudnak, mehetnek a bőven levő homokjukba a kukacukkal játszani, nem az atommal). Megnéztem volna, hogyan izzadnak a fiúk, amikor olyan wormot akarnak csinálni ami offline bemászik egy Mac szerverre. Általam tisztelt és becsült humán és klasszikus kultúrára kihegyezett kedves olvasótársaimnak röviden jelezném, hogy amikor repülnek valahová, nem kell attól tartani, hogy a robotpilóta kiírja: Fatal Server Error, majd kék képernyő és potty. Nem szarhat be a redmondi trágya, mert NEM AZ van a gépen, hanem egy spéci saját, általában EPROMba égetett operációs rendszer, mint az altatógépekben, egyebekben - de ez nem valami műszaki újdonság. Hogy az idióta ajatollahok windowzot raktak az uráncentrifugára? BESZARÁS! Akkor biztos magyar a személyzetis, német szakács főz kóser mahomedán zabát a turbános őrnagyoknak a tisztikonyhán, orosz a reaktorirányító, albániából hozták a betont és spanyol a tolmács. Mondom, BESZARÁS, az ajatollahok windózzal akarnak atombombát csinálni! EZÉRT nem verték szét őket a Grünnék:-))