Regisztráció Blogot indítok
Adatok
YY

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogy együtt taníthatunk vele, ajándék. Egy korábbi laudáció, és néhány töredék a Corvin-lánccal kitüntetett Jelenits Istvánról.              Laudáció Jelenits István piarista atya Pázmány Díja alkalmából, 2007-ből…..
YY 2012.06.01 09:11:02
@dr. Közbiztonság Szilárd: Kedves dr. K.Sz. Én nem szívesen szállok be ebbe a vitába, ugyanis nem rendelkezem egyik oldal tekintetében sem megfelelő háttértudással. De azért aki téged erre megtanított, az sem semmi!!! Legtöbb esetben nem a leírt szövegekkel van a probléma, hanem az emberekkel, akik félreértelmezik azokat, és azt követően pedig mindenféle álideológiai baromságokkal dobálóznak! Bár lehet, hogy nem tűnt fel számodra a fotók alapján, de egy idős emberről beszélsz! Tiszteletben tartom a nézeteidet, de a stílusodon próbáljál egy kicsit csiszolni!
YY 2012.06.02 10:16:00
@dr. Közbiztonság Szilárd: A "forma" viszont egy színvonalat tükröz, mely állapoton nem ártana egy kicsit dolgozni; és a próbálkozás, itt nagyon kevés!
XVI. BenedekAssociated PressKOMMENTÁRHogyan kerülhető el az intolerancia és az erőszak? Erre a kérdésre is választ keresett XVI. Benedek pápa, amikor az ifjúságra, mint a jövő reménységére tekintett az újévi misén elmondott beszédében.   A katolikus egyház számára…..
YY 2012.01.03 14:30:56
A kimondott szónak teremtő ereje van...!

Véleményem szerint az, hogy az ország olyan helyzetben van amilyen, nem csak és kizárólag egy kormány elhibázott gazdaságpolitikájának köszönhető.
Bár jómagam nem vagyok közgazdász, és a hozzáértő szakemberektől ezúton elnézést, de: A közelmúltban egy neves közgazdásszal készült interjú alkalmával az ország jelenlegi gazdasági helyzetéről vitatkoztak. A beszélgetés során - bár nagy vonalakban - de szó esett az államháztartási hiány mértékéről, okairól, stb. E beszélgetés során egyértelműen kiderült,hogy a "hiány" nem pusztán egy kormány elhibázott gazdaságpolitikájának eredménye, hanem az egyes egyének felelőssége is. Az államháztartási hiány magában foglalja XY egyén hitelre vásárolt hűtőszekrényének, kocsijának, szekrénysorának, stb az árát. Egy kormányzás alternatívákat kínál, mellyel az egyén önálló akarata szerint él, vagy nem él! Ha tovább nyújtózkodunk, mint ameddig a takarónk ér, akkor aktív részeseivé válunk saját "sanyarú" sorsunk alakításában!
Úgyhogy talán nem hiábavaló fáradozás ilyen, és ehhez hasonló beszédek közzététele, már amennyiben felismerésre kerül, hogy a felelősség, bizony az egyén vállát is ugyan úgy nyomja mint a kormányzatét. Talán könnyebb megbékélni a kialakult helyzettel, ha szembenézünk és elfogadjuk a nyilvánvaló igazságot, mint ha egymás torkának ugorva másokat hibáztatunk azért, amit mi magunk okoztunk saját magunk részére!
Az idén sok vitát kiváltva a Műcsarnok élére került Gulyás Gábor a harmadik helyen landolt, a Ludwig Múzeumot főigazgató Bencsik Barnabás, és Baán László, a Szépművészet Múzeum főigazgatója mögött. Pőcze Attila a legbefolyásosabb műkereskedő, Somlói Zsolt és Spengler…..
Lars von Trier MelankóliájárólÚJ!: Az Európai Filmakadémia a legjobb európai filmnek járó díjjal jutalmazta a Melankóliát.Boldog vagy? – mindenki ezt kérdezi Justine-től az esküvője napján. A helyszín egy meseszép kastély, a vőlegény egy gyöngéd férfimodell. Minden…..
Clarke meggondolta magáttelegraph.co.ukSZEMLEA halálbüntetés eltörlése óta a gyilkosságért kiszabható életfogytiglan szabadságvesztés volt a legsúlyosabb büntetés Nagy- Britanniában. Ehhez nemsokára elég lehet két gyilkossági kísérlet is.   Nemrégiben újabb…..
YY 2011.11.26 08:44:43
 Tisztelt Rektori Konferencia!   A Magyar Filozófiai Társaság (MFT) Elnöksége mély aggodalmát szeretné kifejezésre juttatni a készülő új Felsőoktatási Törvény koncepciója kapcsán, mert a Magyarországon művelt tudományok jövőjét, s általában a bölcsész,…..
YY 2011.11.09 11:00:06
Tisztelt Mindenki!
Csupán egyetlen gondolat erejéig szeretnék visszatekinteni az elmúlt napok eseményeire, reagálásaira! Sajnálattal vettem tudomásul, hogy az "Apple" cégbirodalom tündöklésének és hanyatlásának történeti áttekintése megrekedt egy bizonyos szinten, pontosabban, átminősült - ki-ki a saját szakterületének védelmében - egy bizonyos fajta sárdobálássá! És így csak a lényeg sikkadt el!
Címszavakban: Az Apple megalapításához elengedhetetlen volt egy bölcsész zseni és egy műszaki zseni összefogása. Na meg persze sok-sok pénzre is szükség volt! Később, egy nézeteltérés okán (?) SJ menesztésre került, minekután az Apple hanyatlani kezdett (anyagi megfontolásból, erkölcsi vagy presztízs... a lényeget tekintve mindegy) SJ ezt követően megvásárolta a Pixárt, ahol kiváló műszaki szakemberekkel kéz a kézben alkotott; és a cég szárnyalt! (Lásd: Toy Stori) Ezt követően visszatért a mélyponton lévő Apple cégbirodalomhoz, és piacra dobták - szintén műszaki kiválóságokkal egyetemben - az ájfont...
Én úgy gondolom, hogy a sárdobálás helyett - mint ahogy a fent említett példa is igazolja - meg kellene érteni, hogy egyik terület sem működhet a másik nélkül; kölcsönösen kiegészítik egymást; és ez az élet bármely területére igaz!

És most egy magánvélemény a fenti cikkre reagálva!
A történelmén egyik nemzet sem tud változtatni. De jövőjét, csak és kizárólag a múltbéli tapasztalatok felhasználásával tudja alakítani. A gyors ütemben történő hátrány ledolgozása viszont a minőség rovására mehet!
( Ha a bölcsészet védelmében, illetve a műszaki oktatás mellett érvelők hol burkoltan, hol nyíltan már-már rasszista kijelentésekkel vádolják meg a másik oldalt, ott nagyon nagy problémák vannak!)Úgyhogy én úgy gondolom, hogy jelen időben, teljesen felesleges pénzkidobás a kormány részéről, ha egyetemi szinten különválaszt különböző szakokat és azt latolgatja, hogy döntésük eredményessége, valamikor a jövőben, mérhető adatként, valamilyen előjellel, jelentkezni fog e vagy sem! Sokkal fontosabb lenne a felzárkózásból, és a rendszerváltást követő trauma okán kialakult problémák mielőbbi orvoslása (mert ez már mérhető adat), méghozzá az alapoktól kiindulva! Fontosabbnak látszik, hogy az általános iskolák oktatási moduljába beépüljön az etikai oktatás, akár már az alsó tagozatos gyermekek esetében is, heti egy órában! Hogy a későbbiekben legyen mire építeni!

És még egy rövid gondolat egy korábbi cikkre reagálva!
"Az oxfordi sztárfilozófus a bölcsészképzést védi" - "Arra van szükség, hogy "elmagyarázzák a társadalomnak, a kormányzatnak és volt diákjaik közösségének is, miről szól a tevékenységük és miért fontos ez" - már hogy a társadalom számára is.

Körülbelül két évvel ezelőtt az utca fiatal emberét kérdezték meg arról, hogy mikor volt a második világháború? (A cikk az interneten kering) Tíz kérdezett közül kilenc az 1800-as évek körüli időszakra tippelt, egy pedig, úgy az 1960-as évekre datálta! Úgy tűnik, hogy ismét egy paradoxonnal állunk szemben! Mind a bizonyítás, mind pedig az ellene felhozható érv alapja ugyan az! Úgyhogy itt, kis hazánkban, ilyen siralmas adatok tükrében, nagyon jól megszerkesztett retorikát kell alkalmazni, hogy hitelt érdemlő legyen az érvelés. "...a felül a gálya, alul a víznek árja" most, mintha negatív felhanggal ütne vissza! Egy maroknyi embercsoport próbálja a társadalmat rávenni arra, hogy ne a valóságshow-k bűvöletében éljenek, hanem vegyék kezükbe a könyveket!? ( De hol, hogyan és mikor történt a hiba?! Már ha ez, egyes megítélések szerint, valóban hiba?!)
 Az alábbi, 2011 október 28-án kelt nyílt levelet eddig 6451 európai tudós és kutató írta alá. OPEN LETTER Making research work: SSH challenges for Framework Programme Horizon 2020 & beyond"Understanding Europe in a global context - transitions towards innovative…..
YY 2011.11.07 09:04:54
@VUVUZELLANÉNI: Kedves V.
Napok óta figyelem a különböző hozzászólásokat, az eltérő véleményeket - pró és kontra - és megvallom őszintén, hogy nagyon vegyes érzelmekkel teli szívvel fogtam neki most az írásnak. De vannak dolgok, amelyek mellett nagyon nehéz szó nélkül elmenni!
Olyan jó látni, hogy voltak akik megtanították az embereket írni és olvasni! Jó látni, hogy megtanították őket arra, hogy kik is Ők valójában (ember), hol a helyük, mi a szerepük a világban! Jó látni, hogy segítettek öntudatra ébredni! Hogy megtanítottak arra, hogy az ember átlássa az összefüggéseket s megfelelő módon, megfelelő helyen, és nem utolsó sorban, megfelelő minőségben kezelje azokat! Jó látni, hogy vannak emberek, akiknek az elméjét a "politika" és egyéb más demagóg ideológia nem szennyezte be! Jó látni, hogy vannak, akik nem rángathatók dróton, mint a "Marionett babák" És jó látni, hogy vannak akiknek megtanították, hogy használják az agyukat - A MÁSIKAT! Tisztelettel