Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Karesz76

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legújabb Matolcsy csomag része az online pénztárgép. Ez egy nagyon hatékony eszköz a csalások ellen. A kiskereskedelemben, vendéglátásban, valamint mindenhol, ahol nagy tömegben és KP-ben is vásárol a lakosság, elterjedt a bevételekkel történö csalás. Ez úgy néz ki, hogy a…..
Karesz76 2012.10.09 10:35:51
Ez hogy megfigyelem a tranzakciókat, ez csak néhány üzletben fog működni.
A legtöbb üzletnél kintről nem lehet rálátni a pénztárgépre. A kereskedő meg úgy is csak annak nem ad blokot aki rendszeres vásárlója már 10 éve. Akit nem ismer, vagy ha többen is vannak az üzletben akkor tuti beüti.

A másik, hogy az APEH ellenőr azért Marika nénit nem állíthatja falhoz és nézheti át tételesen a csomagját, hogy pontosan mit is vásárolt az adott boltban.
Ha a kereskedő nagyon fél, mert látja hogy valaki a kirakat előtt áll már fél órája és befelé bámul, akkor legrosszabb esetben beüti a legkisebb tételt. Az ellenőr mésziről úgy is csak azt látja hogy valami vásárlás történt.

De szerintem ez az egész egy elégé hülye ötlet, nem sok értelmét látom. Aki eddig nem ütötte a pénztárgépbe a vásárlást ezután sem fogja, aki meg nagyon fél attól, hogy kintről megfigyelik, egy tükrös fólia az ablakra, azt kukkolhatnak, az ellenőrök.

De egyébként annyira nem bánnám azt se, ha mások is fizetnének adót, én ugyanis kénytelen vagyok mindenről számlát kiállítani, mivel nálunk nincs KP forgalom, minden utalással jön. Ott meg ilyennel nem lehet trükközni.

Egyébként ha a kormány(ok) meg szeretnék szüntetni a csalásokat, annak nagyon egyszerű lenne a módja. Meg kellene szüntetni a készpénzt, és mindenhova kiépíteni a bánkártyás rendszert, kisebb feladat lenne mint a pénztárgépeket lecserélni és bekötni a hálózatba, ráadásul akkor már pénztárgép sem kellene.
De gondolom nem véletlen hogy van még KP, hiszen a bánkártya igaz hogy szintén elfér a nokiás dobozba, de annak már nyoma van, és ezt azért a felsőbb körök sem szeretnék.
Karesz76 2012.10.10 10:07:42
Ez azért nem igaz, hogy mindenki áremelésre kényszerül.
Mint írtam nagyon sok a szürke import, Pl: nemrég vettem konyhagépeket egy magyar webáruházból.
Előtte elmentem egy barátom konyhagép stúdiójába, mert nekem adott volna jelentős kedvezményt.
Amikor mondta a kedvezményes árakat, akkor hüledeztem, hogy ez még mindig 15.e ft tal drágább mint amennyiért a neten láttam. (bemutatoterem)
Erre azt mondta, hogy ő a nagykereskedésben drágábban veszi mint amennyiért ott árulják.

De ugyanez volt a klimával, szintén egy másik haver cégénél érdeklődtem, és szintén hasonló árrés volt a kedvezményes ár és a netes ár között.
Azt mondja tisztában van ezzel, hogy ott olcsóbb és nem is tud velük versenyezni. Ez a másik cég meg közvetlenül kinából szerzi be ugyanazt a klímát (midea)

Egykébbként ha valaki megnéz pár népszerűbb ár összehasonlító oldalt, az egyiknél alul a szomszédos osrszágokból is ad ki találatot.
Hát szinte minden olcsóbb, és nem is kevéssel.

De én is észreveszem ezt, aki számítógépekkel foglalkozik ismeri a Ramiris nagykereskedést.
(Magyarország egyik legnagyobb IT nagykere.)
Nos múltkor laptopot akartam venni, és nem a nagykereskedésben vettem meg, mert egy Győri kiskereskedő cégnél 16.000 Ft tal olcsóbban vettem meg. (a teljes ár 150.e ft volt, vagyis a 16.e Ft itt hatalmas különbséget jelent)

csak jelzem, hogy mindenütt kaptam ÁFÁ-s számlát, vagyis nem azért volt olcsóbb, mert nem fizettek adót.
Szóval, annak aki magyarországi nagykereskedésből szeretné beszerezni az árút annak árat emelni maga az öngyilkosság, már így is hatalmas az árkülönbség, és nem azért mert az egyik cég a 10% helyett 50% os árréssel dolgozik, hanem azért mert egyszerűen nem tudja beszerezni olcsóbban.