Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mrego

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miért kellett ez az egész? Miért fenyegettek bírsággal több ezer autóst, miközben még azok sem ismerik a jogszabályokat, akik erre hivatkozva forgalomkorlátozást rendelhetnek el? ..
Mrego 2011.11.05 15:25:57
Kedves Szerző!

A cikked hemzseg a pontatlanságoktól.

Csak így hirtelen:

1. A piros és fekete matricsás autókat nem csak a belső kerületekből, hanem egész Budapestről kitiltották, minden egyes cikkben szerepelt, hogy csak az M0 városon átvezető szakaszait lehet használni.

2. "További ötszázharmincezer olyan járművet tiltottak ki átmenetileg Budapestről, amelynek kora meghaladja a tizenöt évet, ezért fekete matricát viselnek."

Ez tömény baromság. Nem azért viselnek fekete matricát mert meghaladja koruk a 15 évet, hanem azért mert még az Euro I-es normát se teljesítik. Amik Euro I-esek azok PIROS matricát kaptak, de ettől függetlenül rengeteg olyan autó van, ami 1996 előtti és mégis megfelel az Euro II-nek, vagyis KÉK matricát kapott. Arról nem is beszélve, hogy egy csomó autónál az üzembehelyezéskor rossz környezetvédelmi besorolást adtak meg, így hiába Euro II-esek vagy jobbak, piros matricájuk van.

3. "Mivel nem hallottunk arról, hogy az elmúlt szűk két évben leselejtezték volna a fekete füstöt okádó, rendszeresen kigyulladó autóbuszok zömét"

A kigyulladó és a fekete füstöt okádó buszok pont nem ugyanazok. Kigyulladni a 412-es Ikarusok szoktak, amiket viszont a 2000-es évek elején szereztek be, vagyis legalább Euro II-esek.

Csak átfutottam a cikket, aztán abba is hagytam, ennyi baromságot a Blikk se hord össze, ez viszont elvileg itt egy autós szaklap vagy mi.

Egyébként a szmogriadó úgy ahogy van hülyeség, amiról beszélni kellene, csak nem ilyen alacsony színvonalon, hogy valaki még az alapvető tényekkel (pl milyen területre vonatkozott) sincs tisztában.
Mrego 2011.11.05 16:00:25
@h4z4rd:

Simán csák jelezni kellett volna a vizsgán, hogy rossz a környezetvédelmi besorolás és átírják a megfelelőre, utána az okmányiroda ingyen cseréli a forgalmit. De a Mozaik utcában 4000 Ft-ért átírják vizsgán kívűl is, ha valóban jobb normát teljesít.