Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kovvacs

0 bejegyzést írt és 282 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
EP-választás, II. rész – SZDSZ és MDF Mikor kiszívta már szegény csontom velőjét, s arcához lankatag hajoltam én előrébb egy csókot nyomni rá: nem láttam semmi mást, csak izzadt bőrcsomót és tele rothadást. Bezártam szemem nagy hideg borzadályban, s amint az eleven…..
Magyarbűnözők agyonütik Szent Viborádát A zsidót még a hülye fasiszták is kultúrnépnek fogadják el, sőt a legtöbb hülye fasiszta pont azért utálja őket, féltékenységből. Viszont hagyomány és örökség ide, genetika oda, egy ilyen kultúrnép is lopni, rabolni fog, sőt…..
kovvacs 2009.02.11 13:59:42
Íme:
Velvet, Poronty, Gyerekrajzokkal a roma gyerekekért,
komment időpontja: 2007.06.12 10:45:27

"Most egy történelmi példa integráció kontra asszimiláció ügyben.

Menjünk vissza a Kr.u. 900-as évekbe.
Itt ez a remek magyar nép.
Szerintük ha elfogy a dús legelő, arrébb kell menni legeltetni. Ha szükség lenne kisebb-nagyobb anyagi javakra, fel kell pattanni a lóra, keresni valami szimpatikus ellenséget, lenyilazni, elrabolni, amilye van, osztán a probléma kipipálva.
(Kalandozások.)

Senki egy rossz szót nem szólhat a kultúrájukra. Sőt! A magyar olyan dolgokat tudott, amit a sok bunkó európai nem. Pl. ismerte a hús hűtőszekrénymentes tartósítását. (Levegőn szárítás, porítás: a knorr elbújhatott volna az elmaradott levespor-technológiájával. Bezzeg a magyar tudták, hogy kell igazi húslevest főzni porból.)
A nők nem szivatták magukat szoknyával, viszont tudtak lovagolni.
Ez egy nagyon fejlett, gazdad, értelmes kultúra volt.
Jó, nem az az igazi egyistenhitű fajta.
Ok, nem műveltek igazából földet. Nem ügy.
Ebben a közösségben ismeretlen
az országhatár
tisztelete.
Az meg mi a fenének?
Akkor hogyan menjen az ember kalandozni, ha nem lépi át az őgynevezett országhatárt? Különben sincs felfestve, mi ez az ökörség?

Szóval elvoltak a magyarok.
Igaz, a saját fejükkel gondolkodtak.
Igaz, a saját - nagyon gazdag, fejlett, értékes és becsülendő - kultúrájuk nem illeszkedett a szomszéd nyugat-európai népekéhez.

Összeültek erre a nyugat-európaiak, és így szóltak:
ej, ezek a magyarok egyenlő bánásmódot érdemelnek.
Nem kéne őket szivatni közös értékekkel meg alapokkal.
Hiszen olyasmit erőltetnénk rájuk, ami az ő kultúrájuktól teljesen idegen!
Azt meg nem lehet.
Nem volna igazságos.
Hogyan is lehetne az egyik kultúrát magasabbrendűnek tekinteni a másikénál?! Nem, ezt nem lehet.
Na jól van, mivel az ő értékrendjükben benne van a kalandozás, hát hadd csinálják.
Üsse kő.
Felprezselik a falvainkat, városainkat, na és?
Ez náluk szorosan összefügg a szokásaikkal. Például azokat a lovakat alaposan meg kell futtatni. Meg hát tudjuk, hogy náluk nincs komoly ipar, mégis, honnan szereznének ipari terméket, ha nem rabolják el?

Így aztán a magyarokat Nyugat-Európa a közös és kölcsönös jószándék és akarat alapján sikeresen integrálta. Mindenki nagyon boldog lett, a nyugat-európaiak pedig mosolyogva tűrték a portyázásokat, és a házaik egy részét már maguk gyújtották fel, hogy ezzel is kifejezzék, mennyire ismerik és megértik és elfogadják a tőlük eltérő szokásokat.

Amen."

velvet.hu/poronty/2007/06/11/title_6390#c520146

w Igény, az volna rá 2008.12.17 06:14:00
  Na, kuss lesz a bakancsoknak. Fasizálódni tilos. Pedig a gárda jó dolog.   Szorosan kapcsolódik: Challengeland..
kovvacs 2008.12.17 22:14:46
Két dolog, ami csatlakozik ehhez a történethez (miszerint milyen igények hozták létre a gárdát):
A pápuás cikk gondolatai.
index.hu/velemeny/eheti/skpau7448/
Ugyan abban a bosszúvágyról volt szó elsősorban, de azért jutott eszembe, mert egy társadalmi megállapodást ír le: az állampolgár lemond az erőszakról, cserébe elvárja, hogy az állam megvédje őt is mások erőszakos cselekedeteitől. Nos a magyar állam jelen pillanatban nem képes megvédeni tetszőleges faluban élő tetszőleges állampolgárát a helyiek által elkövetett erőszakos cselekményektől, lopástól fizikai erőszakig. Ha pedig az állampolgár ezt tapasztalja (tetézve alkalomadtán azzal, hogy az állam nem is óhajtja megvédeni, sőt, rendreutasítja, ha valamit tenni akar a saját védelmében), az óhatatlanul a fenti társadalmi megállapodás megszűnése felé mutat.
Másik: a napokban zajló görögországi események. Az Inforádióban pár napja hallottam néhány mondatot egy szakértőtől, aki a helyzetet boncolgatta. Elmondta, hogy a görög állam nem igazán erős, nem nagyon képes rá, hogy az erőszakot megállítsa, és itt gyakorlatilag annak vagyunk tanúi, hogy az állam gyengesége megmutatkozik, tulajdonképpen bomlik. Hát most errefele tartunk. Ettől még nagyon messze vagyunk, de az irány erre mutat itt Magyarországon is. Ahol nincs meg az erő és szándék arra, hogy az erőszakot megállítsák (még akkor is, ha az erőszak csak szimpla lopás formájában állandósul), ott számítani lehet arra, hogy fel fognak bukkanni alkalmi vagy szervezett csoportok erőszakoskodásra és önvédelemre egyaránt.
Aztán majd ki-ki eldöntheti a saját szája íze és politikai nézete szerint, hogy melyik társaság ütött vissza előbb és ki a csúnyább.
Vagy legyen nagyobb a rendőrség, vagy legyen legális gárda.
Sajnos azt sem szabad elfelejteni, hogy a gazdasági válság növekvő feszültséggel jár, és nő az esélye az erőszak növekedésének. Ezt megelőzni kellene, nem pedig politikai tőkét kovácsolgatni belőle. Ez utóbbi minden politikai oldalra vonatkozik.
w Debilek és gyíkok 2007.10.31 09:00:00
Nem, a gyűlölettörvény miatt nem szakítom meg az üzemszünetet. Nem is kell, mert szerencsére megírtam már előre, amit valaha akartam. Itt ni.De kivonatolom ide a vonatkozó lényeget, kedves idióta kormánypártok. Különös tekintettel a végvonaglásában saját buta fejét felfaló…..
Nem vitás ez a nap cikke, sőt a hét interjúja. A Nők Lapja elbeszélgetett Sándor Pál filmrendezővel és állandó forgatókönyvírójával, Tóth Zsuzsával. Nem is interjú ez, inkább szerelmi vallomás, a cikk írója a beszélgetés alatt biztos végig a két filmes lábánál…..
w Kis fekete ruci 2007.08.06 04:00:00
Tanulgatjuk még a demokráciát, és nincs szorgalomból ötösünk. Van ez a Jobbik nevű majomház. Legutóbb Csurkával együtt kettő százalékot teljesítettek a választásokon. Nulladik kézből tudom, hogy olvasni sem tudnak. Ebből aztán joggal következtetek arra, hogy a jobbikos…..
w Híd a semmi ágán 2007.05.24 04:00:00
Alkalmam nyílott a múlt héten megtekinteni a Köröshegyi Völgyhidat, nemzetünk büszkeségét. Ez Közép-Európa legnagyobb műtárgya, 1,7 kilométeres hosszával bőven elérne Szántódtól Tihanyig, át a Balaton felett. Misztikus, gondolkodtató hangulat fogja el a magyart, ahogy…..
w Rendőrliszka 2007.05.18 09:00:00
A rendőr kisebbség terrorizálja a magyarokat, meggyalázza asszonyaikat. Rendőrkérdés van. ..
kovvacs 2007.05.23 12:10:34
Ez most akkor is ide tartozik, ha már a kutya se fog erre járni és megvitatni.

Ha félretesszük a rendőrügyekből a töknyilvánvalóan égbekiáltó eseteket (emberrablás, ártatlan emberek összeverése, mi ketten vagyunk ön ellen és a mi szavunk többet ér mint a magáé, szexuális visszaélések, stb),

marad a "mezei" korrupció:
a közlekedési kihágásos elsősorban,
meg pl. ide tartozik az infórádióban elhangzott R-kedvezmény (amikor a prostituáltak természetben fizetnek azért pl., hogy ne zavarják el őket a tiltott zónából).

Ez utóbbi esetben három "szereplőről" van szó:
- állampolgár, aki nem tartja be a szabályokat
- rendőr, amelyikkel meg lehet egyezni
- szabály, ami ROSSZ.
Mert ha nem lenne rossz, akkor nem volna tömeges a megszegése, és nem volna olyan elterjedt a korrupció!

Minden olyan esetben, amikor a korrupció becsült vagy valós értéke magas,
belemásznék a szabályozásba rendesen,
és megváltoztatnám úgy, hogy
ne érje meg annyira az állampolgárnak / rendőrnek a törvényszegés.

NEM arról van szó, hogy lehessen mindenhol 150-nel menni!
A sebességhatárokat is ideje lenne ésszerűen átgondolni, de nem csak innen lehet megfogni a sztorit.
HANEM pl. a büntetések legyenek áttekinthetőek, egyszerűen követhetők, arányosan drasztikusak, könnyen befizethetők, minél kevesebb adminisztrációval együtt járók. (Sok olyan esetet hallottam, ahol csak azért fizet az autós, hogy ne kelljen mindenféle hülye procedúrát végigcsinálnia.)
A büntetési tételek megegyezhetnének a "szokásos" megvesztegetési tarifákkal.
A büntetési adminisztráció csak egy hajszállal lehessen bonyolultabb a szokásos megvesztegetési eljárásnál.
Akár a neten lehessen követnie kinek-kinek magának, hogy a halmozódó büntetésekkel hogy áll, pl. pontok.
Maga a megvesztegetésben való bármilyen részvétel pedig nagyon ne érje meg az autósnak. Nagyonnagyonnagyon ne.

Ezeket azért jó lenne átrágni a szakembereknek.
w Egy ország hülyék nélkül 2007.04.18 05:30:00
Választójogi reformra semmi kilátás nincsen éppen. Hiszen még a nyomorult, mocskos, lényegéből fakadóan korrupt pártfinanszírozásuknak sem hajlandóak nekiesni ezek, hanem inkább úgy tesznek, mintha nem volna mindegyiküknek az arcán egy nagy pacsni szar. Hahó, de igen, látjuk! Na…..
kovvacs 2007.04.18 21:23:00
Hát most meg el fogok kanyarodni, mert ez inkább ahhoz tartozik, hogy mikor szavazzunk és hogyan szavazzunk, nem arról, hogy kik és kik ne.

Két dologgal egészíteném ki a mai rendszert.

Minden páros év tavaszán, kb. olyan megkötöttséggel mint az országgyűlési választások, LEHET népszavazást tartani. Amikor az országgyűlési választások vannak, akkor azzal megegyező időben.
(Megfontolandó, hogy a másik időponthoz pedig hozzácsapjuk az önkormányzati választásokat.)

Mivel a lehetséges népszavazás időpontja nagyjából ilyenformán kiszámítható, visszafele meg kellene határozni, hogy meddig lehet előrukkolni népszavazási kezdeményezéssel, meddig kell befejeződnie az előzetes procedúráknak, és meddig kell leadni az összegyűjtött aláírási íveket.

Ilyen módon a népszavazás lebonyolítása mintegy kötelező költségként fixen tervezhető és tervezendő minden második költségvetésben.

Ha valakinek viszket valahol, akkor lesz szíves az adott határidőre és lehetőségre összpontosítani.
Ha 1 kérdésben népszavazunk, akkor annyiban; ha húsz is összegyűlik az adott időpontra, akkor meg abból fogjuk kiválasztani a tutit. (A fentiek értelmében minden második alkalommal a parlamenti választásokkal egy időben.)

Ez eddig az első javaslat. Ettől remélnék költséghatékonységot, mert a kölkömnek is csak a szülinapjára veszem meg az áhított mackót, nem összevissza;
valamint magasabb részvételt is, mert az emberek megszoknák, hogy ilyenkor szokott lenni az, hogy, és akkor nézzük meg, most miről kellene véleményeznünk.

Második javaslat.
Minden alkalommal tessenek már odatolni egy egyházi szavazólapot. Nem kell sokat agyalni, jó az a lista, ami a technikai számokat tartalmazza az adóbevallásnál. (Ugyanazokkal a kiemelt költségvetési célokkal, amelyek ott szerepelnek az egyházi lehetőségek sorában. Ha pedig ez nagyonnemtecc, akkor legyen "egyik sem" rubrika)
És ezek után az elkövetkező két évben az egyházak úgy kapják meg az állami támogatásokat, amilyen arányban a szavazatokat megkapták. Mivel a nyugdíjasok is szavazhatnak, nem lehet szó semmiféle aránytalanságról.
w Kénkő újratöltve 2007.03.30 02:52:00
Erre nemhogy a betegágyból, de a ravatalról is felkapnám a fejem. Sőt onnan pláne. Van pokol! A pokol egy valós hely, ahol azok égnek, akiknek nem sikerült elhinni, hogy ez tényleg így van. Benedek pápa kifejezetten cáfolja azt a gyanús modern állítást, hogy ez a mese igazából…..
w Tisztelt Szcientológia Egyház! 2007.03.21 11:00:00
Levelüket, amelyben az előző, szörnyegyházukkal foglalkozó írás eltávolítását követelik, megkaptam. Annak ellenére, hogy nem nekem címezték, hanem a blogszolgáltatónak, mert hát felmegyek a párttitkár elvtárshoz, és ott mószerolok – a spicli már csak ilyen típus. És…..
w Az Isten nem elég 2007.03.23 07:00:00
Ne menjünk el rezdületlenül a megindító emberi történet mellett: Szabó Tamás katolikus tábori püspök lemondott, mert beleszeretett egy nőbe. Tele vannak az újságok és tévék tök üres szerelmi szálakkal: Kóka Jánosnak csaja van, Rogán Antalnak is csaja van. És akkor mi van?…..
kovvacs 2007.03.25 12:19:29
OFF
Shenpen,
pontosan értem, mit kérdezel, és az a nagy büdös baj, hogy igen, igazad van. Magamra van frankó mentségem, ami igencsak gyenge lábakon dülöngél, de ott csak megvan valahogy. Miszerint énnekem most adva van 4 darab fal kábé, amelyek közt töltök közel 24 órát heti hét napban, szellemileg kissé légüres térben egy kicsi tündérrel kettesben, aki még nem tanult meg beszélni (de már csak hetek kérdése, tekintve, hogy járni már remekül tud). Ha nem itt vagyok éppen, megtippelheted, milyen remek elfogaltságok várnak rám, amelyek kb. hatvanas IQ-val is tökéletesen elvégezhetők. S mivel a tündér remekbe sikerült, az utánpótlás úton van, szeptemberben duplázunk. Ebből pedig az következik, hogy a cselekvésdeficit nálam részben kényszer, élethelyzet - de jó ürügy is. Mert írhatnék cikket, sokat, több helyre, lenne rá igény (persze egyelőre se a MN, se a Népszabó nem jelentkezett nálam, hogy nélkülözhetetlen lennék, két pici sajtóorgánumról van szó), nekiállhatnék a szépirodalom (vagy a ponyvairodalom) gazdagításának, megcélozhatnám az angol felsőfokot, olvashatnék okoskönyvet minden szabad percemben - vagy legalább varrhatnék szép új függönyöket, fényesíthenék kilincset és köthetnék gyerekpulóvert, de még/már/most fáradt vagyok.
A fentiek miatt nincs jogom osztani az észt, hogy mit hogyan kéne, lehet-e és egyáltalán. Attól még véleményem van, valami sz*r duma, olyasmi, hogy a remény hal meg utoljára, de tényleg így gondolom, különben nem vágtam/vágtunk volna bele a népesség bővítésébe. Tényleg nem. Ez döntés volt, nem pedig csak úgy megtörtént. Kirészletezve pedig: aki tud, írjon. Igazi médiába, ha szóbaállnak vele. Ezen túl pedig lépjen be/alapítson egy számára kedves ügyért dolgozó civil szervezetbe. És/vagy kezdje el követni, hogy a saját környéke, kerülete/faluja élete hogyan alakul, hogyan lehet abban részt venni. E két utóbbi részben azért fontos, mert minden közösség dinamikája hasonló, ügyet intézni, megszervezni, megvitatni, kompromisszumokat kötni vagy nem engedni, emberekkel kapcsolatot építeni-tartani meg kell tanulni. Másrészt azért fontos, mert könnyen beleesünk abba a csapdába, hogy a világot szívesen megváltjuk, de a szomszéd lakásban lakó néni éhenhal, mert azt se tudjuk, ki az, és nem vittünk át neki egy fél tepsi süteményt. A társadalmi felelősségvállalást és a világ előrébb mozdítását a saját mikroközösségünkön kell megtapasztalni, megtanulni. Ha pár év rutinod megvan ebben, akkor már hiteles, ha kopogtatsz valamelyik pártirodában.
Nem teljesen elméleti, amit elmondtam. A falunkban egyetlen lány csinált a semmiből ifjúsági életet, tavaly ilyenkor még csak egy hosszú tanulmány volt papíron, most pedig túl vannak az első nyári fesztiválon hatalmas sikerrel, van állandó saját találkozóhelyük, programjaik, mindennapos nyitva tartással infópont, valamint egy 20-30 fős összeszokott társaság a semmiből és a véletlenből, akik bármit képesek megszervezni és elintézni, munka után, akár saját pénzből és a saját idejüket nem kímélve. Mert valakinek fontos volt, hogy ebben a faluban ne az utcán kelljen lődörögni péntek esténként. Hogy legyen a fiataloknak hely. És csinálják. Nem a f*szverés megy a neten.
Hát valami ilyesmi. Ezektől működne, ezektől lenne jobb. És majdnem mindegy, hogy villamosőrültek vagy nyugdíjassegítők: a sok élő kicsi közösségtől lesz jobb, mert a közösséghez tartozás mérhető módon javítja a testi és mentális egészséget. Csodát tenni nem kell, de valamit tenni igen.
Ui: a dolgok mai állása szerint még több mint egy évet kell várnom a legközelebbi mértéktelen ivászatra. Te, hogy mennyire tud hiányozni, ha nem lehetséges:)))) Hatalmas tatárbífsztek-zabálással szeretném egybekötni (nyers tojás és nyers hús _most_ szigorúan tilos!), szingölmaltviszki közepesen mértéktelen fogyasztásával.
ON
w Tűzszínű pizsama 2007.03.14 06:30:00
Fölkúrtam a fejlécbe az árpádsávot, hujhuj. Nesztek. Gondolom, majd jön valami übermagyar, és elmeséli, miért nem való nekem. Addig is megpróbálom kitalálni. Nem fogok a nyilaskereszttel szarozni, jóhiszemű leszek. Nem azért lengetik, megmondták, és ezek becsületes…..
w A szóvivő és az osztálytudat 2007.03.13 05:00:00
Ebbe csúnyán beleszaladt Demcsák Zsuzsa. Szép találat, jó sztori, kajálják. Ahogy az elkényeztetett médiapicsa a kasztjának megfelelő bölcsödét keres, és ahogy jól szituált anyukákkal tologatja a háromkerekű babakocsit a Szent István-parkban. Monnyonle. Méghogy baloldal.…..
kovvacs 2007.03.14 17:43:56
Én azt várom egy kormányszóvivőtől,
hogy legyen annyi esze,
hogy magától is tudja,
mi az, ami politikailag-társadalmilag korrekt.
Vagy legalább azzal legyen tisztában,
hogy az általa képviselt kormányt alkotó pártok
_elvileg_
milyen elveket vallanak a társadalmi egyenlőségről, esélyegyenlőségről, iskolai szegregációról, stb.,
és ezt mennyire veszik ők maguk komolyan és mennyire akarják tűzzel-vassal ráerőltetni akkor is a társadalomra, ha az nemannyiraakarja.

És ennek szellemében viselkedjen napi 24 órában, főleg a blogjában, ha már ez hozzátartozik a saját pr kampányához.

Ha meg valaki _ennyire_ buta, hogy képtelen a fenti kritériumokat saját kútfőből teljesíteni, akkor adjanak mellé kormányzati cenzort, aki átolvassa a blogbejegyzéseit, mielőtt azok megjelennének. (Tartok tőle, hogy ez már MEGTÖRTÉNT, akkor is, ha sose fogjuk megtudni.)

Ha meg nem ostobaság, hanem nyílt őszinteség a téma,
akkor tessenek már leülni megbeszélgetni az mszp-vel de főleg az szdsz-szel, hogy jó szülő bizony szegregál, mert attól jó szülő. És legyen bezárva az esélyegyenlőségi hivatal, mert aki szegény, dögöljön a mocskába. Marhára kíváncsi vagyok, hogy ki tudnának-e egyezni a témakörben.

Elvileg semmi bajom a bulvár-szóvivőkkel, Batiz sokkal jobb volt, mint amit valaha is kinéztem belőle. (Dansk viszont képes volt úgy nyilatkozni, mint aki eleve meg van sértődve, hogy kérdést tesznek fel neki.)
De szerintem nem baj, ha van a szóvivőnek egy kis sütnivalója. Eddig ezzel nem volt gond. Talán azért tűnik fel ennyire, hogy itt gáz van. Olyan Tibi-bácsi-dezsavü-érzésem van...
kovvacs 2007.03.14 17:45:11
Én azt várom egy kormányszóvivőtől,
hogy legyen annyi esze,
hogy magától is tudja,
mi az, ami politikailag-társadalmilag korrekt.
Vagy legalább azzal legyen tisztában,
hogy az általa képviselt kormányt alkotó pártok
_elvileg_
milyen elveket vallanak a társadalmi egyenlőségről, esélyegyenlőségről, iskolai szegregációról, stb.,
és ezt mennyire veszik ők maguk komolyan és mennyire akarják tűzzel-vassal ráerőltetni akkor is a társadalomra, ha az nemannyiraakarja.

És ennek szellemében viselkedjen napi 24 órában, főleg a blogjában, ha már ez hozzátartozik a saját pr kampányához.

Ha meg valaki _ennyire_ buta, hogy képtelen a fenti kritériumokat saját kútfőből teljesíteni, akkor adjanak mellé kormányzati cenzort, aki átolvassa a blogbejegyzéseit, mielőtt azok megjelennének. (Tartok tőle, hogy ez már MEGTÖRTÉNT, akkor is, ha sose fogjuk megtudni.)

Ha meg nem ostobaság, hanem nyílt őszinteség a téma,
akkor tessenek már leülni megbeszélgetni az mszp-vel de főleg az szdsz-szel, hogy jó szülő bizony szegregál, mert attól jó szülő. És legyen bezárva az esélyegyenlőségi hivatal, mert aki szegény, dögöljön a mocskába. Marhára kíváncsi vagyok, hogy ki tudnának-e egyezni a témakörben.

Elvileg semmi bajom a bulvár-szóvivőkkel, Batiz sokkal jobb volt, mint amit valaha is kinéztem belőle. (Dansk viszont képes volt úgy nyilatkozni, mint aki eleve meg van sértődve, hogy kérdést tesznek fel neki.)
De szerintem nem baj, ha van a szóvivőnek egy kis sütnivalója. Eddig ezzel nem volt gond. Talán azért tűnik fel ennyire, hogy itt gáz van. Olyan Tibi-bácsi-dezsavü-érzésem van...
w Achtung, Panzer 2007.03.06 05:45:00
Nem derült, de nem is barna esőfelhőkkel terhes égből csapott le az antiszemitizmus gömbvilláma Gyurcsány Times-interjújával. Hogy ekkora még sose volt a zsidógyűlölet, és úton-útfélen szórólapoznak a nyilasok. Kérem a buta antiszemita röplapozókat, Dobrev Klárának…..
w Rasszizmus és antifasizmus 2007.02.07 14:26:00
Hiába a szikár definíciók, a politizáló közbeszéd hajlamos a szavakat összevissza használni. Pim Fortuyn esetében például a rasszista kifejezést. Mivel Fortuyn többnyire az iszlámról általában mondott véleményt, megbélyegzett egy kisebbséget, ergó rasszista. Érdekes…..
kovvacs 2007.02.08 10:17:32
Old Shatterhand 2007.02.08. 09:59:07:
Rostoványi addig csillagos ötös-hatos, ameddig leírja a történelmi hátteret, a szociológiai környezetet, a mozgatórugókat, a körülményeket, a történéseket, a mozgalmakat, a tényeket.
És aztán eljutsz odáig nála, hogy akkor most integráció vagy asszimiláció vagy mi a lótúró. Hogy mi legyen. Mi a megoldás.
És itt elhasal. Bántás nélkül mondom: Rostoványi nagyon szereti az iszlám világot. Rajong értük, kedveli és megérti őket, mint kevesen. Ezzel együtt is végig megmarad az objektivitása, ameddig azt mondja el, ami eddig történt és most történik, de naivnak találom a megoldási javaslatait. Abszolút integrációpárti és reálisnak tartja az integrációt. Én meg úgy gondolom, hogy az integráció csak átmeneti állapot, nem realitás, hanem egy lépés az asszimiláció felé. És a nyugat célszerű hozzáállása az lenne, hogy az asszimilációt segítse elő. (Úgymint: tessék a befogadó ország nyelvét tökéletesen beszélni, törvényeit teljeskörűen betartani, szokásait felvenni, oktatási-munkaerőpiaci rendszerébe minden képességet bevetve beilleszkedni. A befogadó ország 1, adjon meg minden segítséget ehhez 2, követelje meg a lehető legszigorúbban. Aztán odahaza viseljen fejkendőt, olvassa a Koránt és törekedjen a saját személyére vonatkozó valódi dzsihádra. Hidd el, ha sikeresen elsajátította a nyelvet, felvette a szokásokat, beilleszkedett az oktatásba-munkaerőpiacra, lehet, hogy még felveszi odahaza a fejkendőt ----> ez az integráció átmeneti állapota, ----> de a gyereke már nem fogja felvenni a fejkendőt, mert sikeresen asszimilálódott.)

Amúgy nagyon kedvelem Rostoványit, tényleg érdemes olvasni (Az iszlám világ és a nyugat címmel jelent meg könyve, ami nagyon fontos mű).