Regisztráció Blogot indítok
Adatok
T.Bogo

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
T.Bogo 2011.11.05 09:13:52
Hihetetlen szemét a hozzáállás, de nem értem miért tűröd. Nekem 6 éves fiam van,tavaly halt meg az apukám, tartósan beteg a gyerek, és igen, rohadt nehéz elhelyezkedni, de azért mindent NEM KELL eltűrni. Azért vannak ekkora szemét főnökök, mert van akivel meg lehet tenni! Ne hagyd magad, ráadásul kb ennyit is ér az ilyen munkahely. Ha nem most rúg ki, majd kirúg akkor, ha véletlenül ne adj isten Veled, vagy a kisfiaddal történik valami! Pl 3 nap kórház.... én leszarnám a fejét, kilépnék és elmennék az apám temetésére! Nem is kérdés?!?!! Vannak olyan dolgok az életben, amik vissza nem hozható alkalmak! Gyerek születés, halál, gyermek ápolása, ha beteg és az egészséged! Minden más pótolható! Ekkora genya munkahelyet meg csak találsz magadnak máskor is! :P Arról nem is beszélve, ha már jogokról beszélünk 2 nap kegyeleti szabi alapban jár.

közeli hozzátartozó fogalma alá a hozzátartozók (köznyelven: rokonok) körébe tartozó személyek közül a Ptk. 685. §-a szerint a következők tartoznak:

a házastárs
az egyenesági rokon
az örökbefogadott-, a mostoha- és a neveltgyermek
az örökbefogadó-, a mostoha- és a nevelőszülő
valamint a testvér.
A Mt. 139. § értelmében az élettárs és a házastárs egyenesági rokona közeli hozzátartozó

És úgy ahogy a saját jogú szabi alap 20 nap is, és erre jön a gyerek +2 napja, meg az éveid után járó nem tudom hány nap, nem írtad mennyi idős vagy. Ezek súlyos jogmegvonások, tehát irány a munkaügyi bíróság... arról már ne is beszéljünk, hogy 8 óra helyett 12.....

Nem is tudom miről beszélünk???
Tudom, hogy a mai világ nem erről szól, főleg ezeknek a pöffeszkedő bunkó utolsó döbrögiknek, de ezt nem szabad hagyni!

LÉPJ KI!!!!
T.Bogo 2011.11.05 11:05:51
@kairouan: Igazad van rosszabb lesz a helyzete... egy darabig amíg nem talál valami kevésbé rosszat. De én nem tudnám megbocsátani magamnak, ha a szeretett apám temetésén nem vennék részt, s ez viszont a gyász, mint lélektani ciklust fogja megzavarni, arról nem is beszélve, hogy talán az emiatt érzett bűntudat fogja az őrületbe kergetni szegényt. És véleményem szerint az sem fogja túl jó helyzetbe hozni őt,(depresszióba esik, nem tudja feldolgozni a traumát). És ugye arról ne is beszéljünk, ha jövőhéten mondjuk a gyerek eltöri a kezét, vagy csak bekap egy spontán hányós vírust amivel két napra kórházba kerül, akkor gondolom a TE véleményed szerint oda se menjen el a kedves anyuka, mert hát ugye ha kirúgják (márpedig valószínűsíthető a hozzáállás miatt) rossz lesz a helyzete! Hát szerintem ennél rosszabb már nem lehet. Igénybe veheti a 3 hónapos munkakeresési járadékot, szociális segélyt, gyermekvédelmi segélyt, lakásfenntartási hozzájárulást.... stb... = NEM HAL ÉHEN! Ugyan tény, hogy ezek nem sok összegek, de egy jó családsegítő központ sokat segíthet, (anyukám önkormányzatnál családvédelmis, láttunk már ilyet sajnos) és nincs olyan helyzet, amit ha nehezebben is ne lehetne megoldani. Szerintem NEM KELL ÉS NEM SZABAD igavonó baromnak elmenni! Azért még ha nem is mindig igaz mindenre,de valahol jogállamban élünk.... csak sajnos szeretjük ezt mindannyian elfelejteni!!