Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zolia

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Húzd fel, húzd fel! A fekete doboz adatai szerint ezt kiabálták a becsapódás előtti pillanatokban a március elején lezuhant etióp repülőgép pilótái. A vadonatúj gépen 157 utas volt. Sem ők, sem a személyzet nem élte túl a zuhanást. A Boeing 737 Max 8 és 9 típusú gépek, a legfrissebb fejlesztésű…..
November végén érkezett a hír kicsiny hazánkban kalandvágyból itthon maradó munkavállalóknak, hogy az évi eddig elrendelhető túlórakeret 200 óráról 400 órára változna, és ezt a túlórakeretet elég lenne 3 éven belül kifizetni.Na, ki mit szól hozzá?Mert a kormányt, és a szakszervezeteket tudjuk,…..
zolia 2018.12.09 14:56:49
@Hajdú Peter: Petike! Gondolom, te ez év végéig le is dolgozd a 400 órádat, önként persze, ugye? Mert az a fő ellenérv, hogy na de hát ez önkéntes alapon fog menni! Mert az természetesen kizárt, hogy egy munkáltató azt mondja a munkavállalójának, hogy barátom, két papír van előtted, az egyiken az áll, hogy önként vállalsz 400 órát, a másikon meg a felmondásod, döntsd el, melyiket írod alá!
Petike, tényleg ennyire hülye vagy?
Orbán a közérdekre hivatkozva kormányrendeletben tiltotta meg az új fideszes médiaholding versenyhivatali vizsgálatát. A versenytörvény 2013-as módosítása kimondja: a kormány felhatalmazást kaphat arra, hogy az engedélyköteles összefonódást rendelettel közérdekből - így különösen a munkahelyek…..
zolia 2018.12.09 14:24:39
@erikgross: Nekem is feltűnt, birka egyre ritkább vendég errefelé, aggódom, hátha megromlott az egészsége. Hiányzik az útmutatása, meg a mélyelemzései. Pedig én úgy várnám, hogy elmondja, mit gondol egy-egy témáról, enélkül sokszor én is tanácstalanul állok. Miatta olvasom a kommenteket. Lássuk be, birka máris nyomott hagyott a világban.
zolia 2018.12.09 14:27:35
@finisz: Én is azon döbbenek meg, milyen hamar elfelejtettük, mitől akartunk megszabadulni rendszerváltáskor. Ezért tényleg kár volt.
Az első, gödöllői bírósági tárgyalás után ma Budapesten is sor került az első olyan bírósági ítéletekre, amelyeket a közterületi hajléktalanság hatósági üldözéséről szóló új, október 15-én hatályba lépett szabályozás alapján hoztak. A bíróság mindkét esetben megállapította a szabálysértést, és…..
zolia 2018.10.21 16:36:58
@élhetetlen: Engem még az is érdekelne, hogy este hány órakor kell elfoglalni a szállást? Merthogy szállásra kötelező bevonulni, ezt értem, na de mi van, ha én még kicsit ücsörögni szeretnék, aztán majd utána azért bemennék a szállásra? Vagy este kijárási tilalom van? Meg ugye az életvitelszerű utcán tartózkodást kriminalizálják, na de ha valaki éjszakánként szállón van, nappal viszont az utcán, akkor az ugyanúgy az utcán él életvitelszerűen.
Én is utálom, ha koszos, büdös hajléktalanok szemetelnek, odapiszkítanak valahova, de ha holnap betiltjuk és büntethetővé tesszük a szegénységet, akkor onnantól nem lesz szegénység? A Fidesz ezt az egy nyelvet ismeri, erőből próbál elintézni mindent, aztán csodálkozik, hogy nem sikerül. Valójában neki sincs fogalma sem róla, mit is kellene ezzel a helyzettel kezdeni, de idióta módon azt gondolja, hogy ha parancsba adja, hogy márpedig így lesz, akkor onnantól így lesz. Hát persze. Szerencsére ebben az országban egyébként már rend van, már tényleg csak a bűnöző=hajléktalanokat kell eltakarítani a közterületekről, és akkor itt a kánaán. A rendőrségnek rengeteg fölösleges kapacitása van, tényleg az a legjobb, ha ezt a hajléktalanok basztatására fordítja. Ahol valóban szükség lenne rájuk, oda sajnos egyelőre nem tudnak időben odaérni, épp el vannak foglalva azzal, hogy az egyik hajléktalan=bűnözőt bilincsbe verjék, a cuccait pedig elkobozzák. Kíváncsi leszek, mikor fogy el az erre fordítható költségvetési keret.
Birkával meg fölösleges vitatkoznotok, minden posztban ugyanolyan hülye, miért pont itt lenne kivétel?
Miért kell par@sztnak lenni? Történt ugyanis, hogy ma reggel, szokásomtól és lehetőségeimtől eltérően a reggeli gyermekfuvarozás után haza vettem az irányt. Elgondolkodva azon, hogy miként fogok gyorsan sok mindent beleszuszakolni a rám szakadt másfél órába, éppen…..
zolia 2018.08.08 11:50:23
@maxval balcán bircaman: Birka, te pont olyan hülye vagy itt is, mint más egyéb blogokban. A disznószar is értékes trágya (a birkaszar meg pláne!), legjobb lenne mindjárt azt is szétteríteni a parkokban, hadd szaladgáljanak közte kedvükre az emberek.
zolia 2018.08.09 22:13:15
@eßemfaßom meg áll: Így van, mégsem terítik. (Csak a szántóföldre, ahol kifejtheti áldásos hatását.) Éppen ezért kéne mégiscsak felszedni a kutyaszart, ámbár a jelek szerint Birkának kedvére való, ha úton-útfélen belebotlik.
Le kell váltani a Fideszt. De mire? Nagyon nem mindegy. Tudom, ma (szinte) mindenki utálja a Fideszt. Jogosan. De akkor se feledkezzünk meg róla, hogy április 8-án nekünk valamit meg kell választani a helyére, és nem mindegy, hogy mit.   (kép forrása HVG)   A Political Capital 2017-es…..
A kétfarkú kutya-jelenségről akarva-akaratlanul is egy 50 évvel ezelőtti jelenség jut eszembe. 1969-ben öt brit tehetség létrehozott egy különös társulatot, mely aztán a Monty Python Repülő Cirkusza néven vált ismertté az egész világon...
zolia 2018.03.21 19:52:57
@room_101: Birka minden indexes cikknél megjelenik, az elsők között hozzászól, copy-paste technikával beírja ugyanazt az egy mondatot. Már nem aposztrofálja magát mélyelemzőként. Leegyszerűsödött. Szürke proletárként szórja szét a baromságait. Ami nem fideszes, az ballib, és persze sorosista, bármit is jelentsen ez. Én direkt miatta olvasom el mindig a kommenteket. Valószínűleg más dolga sincs, mint kommentelni, darabra fizetik, és már kezd belefáradni, ezért olvasod tőle mindig mindenhol ugyanazt.
A rendszerváltás utáni korszakról alkotott teljes képünk átértékelődhet számunkra a következő három hétben, hiszen most már bizonyos, hogy a kampányhajrára még számos politikai botrány kirobbantását tervezi Simicska Lajos, aki szinte mindenkinél többet tud az utóbbi évtizedek politikai…..
zolia 2018.03.19 15:40:48
@pireza: Birkára mindig lehet számítani, őt ezért szeretjük :)
zolia 2018.03.19 15:44:59
A mai hódmezővásárhelyi időközi polgármester választást nem csupán helyben követték izgatottan, de a végeredményére az egész ország figyelt. Nem azért, mintha egy megyei jogú város választási eredményéből automatikusan következtetni lehetne arra, mi történik majd április 8-án. Sokan és sokszor…..
zolia 2018.02.26 12:36:43
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

Idézlek (egy másik kommented): "Émn mindig ugyanazt mondom: a választási rfendszer rendben van, FÜGGETLENÜL ki nyer.

A ballibeknél a gond: szerint a rendszer jó, ha ők nyernek, s rossz, ha vesztenek." - az elütésekkel most ne foglalkozzunk, nem akartam módosítani a kommented.

Szóval: szerinted a rendszer jó, ha a fidesz nyer, de a "ballibek" (ismét idéztelek) csakis csalással nyerhettek.

HÁZIREND:
1. Mindig a fidesz nyer.
2. Amennyiben mégsem a fidesz nyerne, úgy automatikusan az 1. pont lép életbe.

Így gondoltad?
Birka, birka, te egész egyszerűen hülye vagy, dehát ez nem újdonság.
zolia 2018.02.26 19:32:41
@eßemfaßom meg áll: te is az a debil vagy, aki ezt iróniának vélte.
Egy éve történt Verona közelében a rettenetes tragédia, melyben iskolás gyermekek haltak meg a kigyulladó buszban. A gyász összekovácsolta az ország népét, mindenki átérezte a szülők, testvérek, rokonok fájdalmát. (Csak egy ostoba pap nem, aki miniszterségre vergődve nagy keresztényként éppen…..
zolia 2018.02.26 10:17:32
@ötköb: Ez így mind szép, de hogyan lehet bizonyítani egy nem anyagi természetű kárt? Egy ember halálát nem lehet forintosítani. Igen, pont ebből eredően térhet el egyénenként a kárösszeg, hogy ki mekkora összeget tud kiverni a biztosítóból. Egyébként meg minden normális biztosításban nevesítve van, hogy mondjuk balesetből eredő halál esetén a biztosító mennyit fog fizetni. Na pont annyit kell most kifizetnie.
Orbán Viktor egy zseni! Lassan itt van a 2018-as év, a Választások éve. Ilyenkor felbolydul a politikai élet. Még azok is véleményt formálnak, akik a korábbi években egy pillanatig sem foglalkoztak a hazai politikával. És mindenki érzékeli, hogy az élet ma Magyarországon rosszabb. Nem gazdaságilag,…..
zolia 2017.12.28 12:41:11
@libsi nóta bárki unja: Na ja, pont ez nem sikerül nekik egy ideje. Pedig tényleg milyen egyszerű, csak össze kell gyűjteni elegendő szavazót, és kész. Nem is értem, hogy ez eddig hogy nem jutott eszébe senkinek.
A helyzet az, hogy ezek nem is akarnak elegendő szavazatot összegyűjteni, csak annyit, amennyivel a parlamentben maradhatnak.
Áruló, eladta magát, megsemmisült, csak a rohadék hiányzik. Megkapta a magáét Karácsony Gergő szinte mindenkitől. Persze egy Gyurcsány-blogtól mit várna az ember, ezen már kidühöngtem párszor magam, de azért durva, hogy mi megy itt. Karácsony szerintem is balfasz volt most, noha alapvetően pozitív,…..
zolia 2017.12.22 13:18:57
@Hakapeszi Miki: A hosszú hallgatás engem is zavart, csak nem akartam szólni, mert egyszer, valamivel korábban megtettem. Sejtettem, hogy azért nem írtok, mert már elegetek van.
Íme, működik a taktika: amikor napi szinten folyik a csapból a sz@r, már senki sem érez késztetést, hogy szóvá tegye.
Ez pedig baj. Óriási baj.
Ámbár igaz, lassan lehetetlen minden sz@rháziságot megírni, mert mire egyet megírsz, történik még másik száz.
A baloldalnak nevezett MSZP azonban tényleg menthetetlen. Jobb is lenne, ha felszívódnának, úgyis alkalmatlanok bármiféle kormányzásra. Valószínűleg nincs is ilyen szándékuk már jó ideje.
A miniszterelnök úrral szoktunk levelezgetni, igaz többnyire eddig ő írt nekem, nekünk, fontos nemzeti ügyekben. Emlékszem például milyen frappánsan fogalmazott még 2012-ben: „az elmúlt két évben mi magyarok sikeresen szálltunk szembe az európai válsággal. Európában egyedülálló módon kimentettük a…..
zolia 2017.10.04 20:22:37
@röf: kár, hogy a hozzászólásod nem arra reagál, amit írtam. Hogy te hová mész nyaralni, az a te dolgod. Hogy ők hová mennek, az meg az övék. Tudom, szerinted nem, de sajnos igen.
Nincs olyan, hogy elismerjük a státuszukat, de utána még azt is meg akarjuk szabni, hová menjenek, mit csináljanak. Akkor tetszettek volna nem elismerni a státuszukat... De már megtörtént. Akkor viszont - bármennyire is zavar ez sokakat - ugyanannyi joguk van ott tartózkodni, mint bárki másnak.
Egyébként pedig azt írod, "nem nyaralni akarnak". Írtam én olyant, hogy nyaralni akarnak? Amit kifogásoltam, azzal kapcsolatban teljesen indifferens, akartak-e nyaralni, vagy küldték őket. Csupán annyit mondtam, hogy ha már elismerték a státuszukat, akkor késő bánat. Lehetőség van nem elismerni, és lehetőség van elismerni. Mindkettőnek vannak következményei, amik viszont mindenkire egyformán érvényesek.
Menj abba a panzióba, ahová ők mentek volna, és akkor teljesül a kívánságod: ott fognak nyaralni, ahol te is nyaralsz.
Egy igen szórakoztató írással futottam össze, melyben az Index homeopátiás cikkére próbált reagálni egy állat-természetgyógyász. Bár ne tette volna...
zolia 2017.09.23 23:25:19
@Bobby Newmark: Az előbbit egy korábbi hozzászólásodra írtam, a véletlen játéka, hogy te is éppen egy kedvencedet említetted :)
zolia 2017.09.23 23:26:50
@Thomas Dantes: :D :D
Látom, te is ismered már...
zolia 2017.09.23 23:31:54
@Bobby Newmark: Na igen. De ugye míg te csak késő délutánra lennél jobban, addig egy homeós már ugyanaznap kora reggelén elmondhatja ugyanezt magáról. Ugye, ugye, mégiscsak van valami értelme!
A Demcsák-ügyként elhíresült friss médiabotrányka újabb, ha van Isten, utolsó darabkája is a helyére került ma reggel, amikor az ATV-ben két heti meló után kóros fáradságra hivatkozással felmondó Demcsák Zsuzsa egy negyedórás interjúban mesélte el, ő hogy látja a történéseket, amikről itt és itt is…..
érintőkijelzős laptop vásárlása: akkumulátor üzemidő csökkenés, rossz billentyűzet elérés, magasabb ár, nagyobb súly - képernyő csere Néhány nyomós ok, amiért nem érdemes érintőképernyős laptopot vásárolni  Megtörtént már veled, hogy asztali számítógéped monitorján kézzel akartál odébb húzni egy…..
yossarian BÉKÁKÁ 2017.08.02 11:35:24
Másfél perc után már osztják, öt percen belül legalább tíz gúnymém születik belőle, fél óra múlva pedig százezrek szednek szét, és néznek hülyének, ha valóban úgy viselkedsz. Különösen igaz ez állami nagyvállalatok, önkormányzati cégek felelős vezetőjeként, hiszen miattuk amúgy is bedurrant…..
zolia 2017.08.03 14:06:03
@maxval a mélyelemző birca: kedvenc mélyelemzőnk meg az elemit bukta el. Úgy a harmadik tájékán.
4949 Az össznépi webjegy mutyi 2017.07.30 18:23:18
A BKK "webjegyes" esete tökéletesen megmutatta számunkra hogyan működik a Fidesz bűnszövetkezete. Szerencsénkre nagyot hibáztak és az ellentétben építőiparral itt nem működik ha azt mondják: „végig az volt a terv, hogy tízszer fogjuk felszedni a díszkövet”...
Borbáth Áron, az Orbánt kifütyülő nőt földre rántó fotós a törvények alapján Magyarországon is feljelenthető bántalmazásért. Megdöbbentő ítélet született Romániában: Andreát, aki mintegy három másodpercig kifütyülte Orbánt Tusványoson, 500 lejre, mintegy 35.000 Ft pénzbírságra ítélte a romániai…..
Lelkes drukkerként egy éve arról írtam, hagyjuk már legalább a foci EB idejére a politikát, az acsarkodást a faszba, élvezzük ki azt, hogy van egy sikeres csapat, ki tudja, meddig tehetjük. (Ma már látjuk)  Most meg itt ez a kurva vizes VB, sok magyar esélyessel és azt se tudom, ki mikor és hogyan.…..
zolia 2017.07.17 09:07:09
@Zsoltbacsi: Hát, nem készült el minden időre, de végülis majdnem. Meg van olyan, ami elkészült ugyan, de aztán 3 nap elteltével már neki kellett állni szétbarmolni. Meg kicsit túlszaladt a költségvetés. Meg sikerült a nagy kapkodásban jól megszívatni a korábbi úszóinkat. De végülis tényleg, tulajdonképpen minden rendben ment. Balhé nélkül.
A hadoválás és a handabanda teljes arzenálját felvonultatta a magyar kormány a CEU elleni hadjáratában - de végül kénytelen volt meghátrálni. Fideszeshez méltóan, Szijjártó Péter igyekszik győzelemként kommunikálni a vereséget - de az attól még vereség...
zolia 2017.07.16 15:19:40
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: nyugtass meg, ugye te a valóságban nem vagy ennyire hülye?
zolia 2017.07.16 15:25:35
@tiszafa: "A kormány már rég tudomásul vette"... Hát elég sokáig tartott nekik. "Régóta New York állammal tárgyal." Annyira azért nem régóta. Konkrétan nagyságrenddel több időbe tellett neki felfogni, kivel is kellene tárgyalni, mint amennyi idő az érdemi tárgyalások megkezdése óta eltelt. De persze ez mind lényegtelen, nyilván.