Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vaksutyorgó

25 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A csütörtöki képviselő testületi ülésen Dr. Papcsák Ferenc polgármester kérésére Rozgonyi Zoltán alpolgármester visszavonta a szakrendelő összevonás előterjesztését. A polgármester úr hosszas magyarázatában leginkább az államra hivatkozott, mondván nem tudni mit tervez az…..
Szegény jó zuglóiak megint, immár sokadszorra, vesznek titeket hülyére. Miközben  még polgármesteretek felhívására (Zuglói Lapok június 7-i lapszám) lelkesen körmölitek a legújabb zuglói konzultációt a szakrendelésről, leírjátok mit szeretnétek, már rég kész a…..
Egyik előző  írásomban már említettem, hogy a polgármester és képviselő testülete úgy döntött, hogy fizessünk kommunális adót nekik. Aztán ezek a szerencsétlenek úgy néz ki, hogy tetőzik is a bajt a Hermina úti orvosi rendelő bezárásával. Ezt már egy bejegyzésemben…..
A május 31-i Testületi ülés rekord hosszúságú és sok súlyos történéssel teli volt. Kirepült a kocsmaajtón egy alpolgármester, tönkretettek egy közösséget, megaláztak egy embert, megúszta egy másik és elfogadtak egy művészi értékkel nem bíró emlékművet. A…..
Vaksutyorgó 2012.06.02 13:38:36
Kedves Várnai László!

Érdeklődnék, hogy miért is bonyolították meg az írásaihoz való hozzászólás lehetőségét??
Mert kb két hónappal ezelőtt még nem volt ilyen bonyolult az írásaihoz szólni.
Lehet, hogy nem az Ön "hibája" csak fura.
A polgármester és testületi tagok eléggé lejáratták magukat a 31-én tartott ülésükön. Totál röhelyes volt az egész.
A Heti hetes sokkal érdekesebb és viccesebb volt mint ez a röhelyes közjáték!
Senki sem tudott semmit csak szavaztak! Önök emberi életekről, sorsokról döntenek és az egészet csak viccnek veszik?!
Szeretném ha itt válaszolna az alábbi kérdésemre:
Ön azért áll ennyire szembe a polgármesterrel mert szeretne a lakosságnak segíteni vagy csak az elkövetkező választásokra gyúr??!
Mert bizony a polgármester meglovagolta annak idején az előző vezetés hibáit meg döntéseit.
Most meg szarba nézi a lakosságot!!
Miért van az, hogy a lakosság piszkosul nincs megelégedve a munkájukkal de mégsem mernek a nyilvánosság előtt ennek hangot adni??
Miért félnek a lakosok??!
Én Zugló ellenes gazember vagyok? Akkor a testület tagjai mik??
A testület fél a lakosságtól? Nem?
Akkor miért voltak Csütörtökön a környező utcákban rendőrök?
A 16 sportolónak a narancsosok megszavazták a 17 milliós összeget. Miért is?
Ön volt az egyetlen aki a nem tetszésének hangot is adott. Miért hagyta magát?
Spórolni akarnak? De van 17 millió a 16 embernek? Akkor legyen 80 millió több ezer ember számára is!!!!

Totál röhelyesek!

Czikora Róbert
Zuglói lakos
Vaksutyorgó 2012.06.05 19:08:14
Tisztelt Várnai László!

Köszönöm válaszát!
Számomra azért bonyolult, hogy írjak Önnek, mert most sem értem miért is kell belépnem a saját blogomba, ahoz, hogy hozzá tudjak szólni bejegyzéseihez.
De gond egy szál se!
Tudom, hogy egy ilyen polgármesterrel nem könnyű a testületi ülésen, csak vártam a nagy szócsatát. De hiába!
Sajnálatos módon az emberek és a testület tagjai a mai napig nincsenek tisztában a látássérültek életével, mindennapi nehézségeivel és korlátaival.
Fogalmuk sincs arról, hogy milyen vakon élni, milyen a vakok élete!
A döntéseknél meg a megjegyzéseket teszik folyamatosan „Ne szólj bele, mert nem értesz hozzá!”
De! Ez ugyan úgy vonatkozik rájuk is!
Nem értek ezekhez a „politikai” flancolásokhoz meg az össze-vissza jogokhoz.
A testület tagjai meg nem értenek a vak élethez, mégis beleszólnak és a megkérdezésünk nélkül a fejünk felett döntenek.
Úgy hoznak döntéseket, hogy meg sem kérdezik az érintetteket!
A testületi ülésen az egyik képviselő azt mondta, hogy megkérdezik a VÁI-t, hogy a Hermina úti orvosi rendelő bezárásával kapcsolatos problémákat hogyan lehetne megoldani.
Nos ez több kérdést is felvet:
Kiket kérdeznek meg?
Az ott dolgozókat?
Az ott lakókat?
Az Intézetbe csak bejárókat?
Azokat az embereket, akik nem is Zuglói lakosok?

Ez bizony annyit ér mint a testület munkája!

A testületi „bohóckodáson” mást sem hallottam, csak azt, hogy az idős járókerettel közlekedő embereknek milyen nehéz a közlekedés. Ez így is van!
De azért egy vak embernek mégis csak nehezebb! A többi FOGYATÉKKALÉLŐ nevében nem szeretnék és nem is tudok nyilatkozni.
A képviselők azzal sincsenek sajnos tisztában, milyen lehetőségek vannak Zuglóban. Ugyanis nem csak az Őrs vezér téri rendelőben van Cukorbeteg gondozás. Ugorjon be az Uzsoki utcai kórházba és a bonyolult kacskaringós folyosókon keresztül megfogja találni az orvosi szobát, ahol szintén ezzel a betegséggel foglalkoznak.
Mert ugye egyiket sem kell akadálymentesíteni! Minek azt??!
A Zuglói Okmányiroda épülete is állítólag akadálymentesített! Nos, nézzük egy látássérült oldalról is meg:
sutyorgo.blog.hu/2011/11/21/akadalymentes_okmanyiroda
Szintén ezen a napon elhangzott egy „okos” szájából, hogy „Megoldják a szállítást autóval.”
Aha!
Én meg azt kérdezem mi a jó büdös francnak öltem bele annyi de annyi munkát, hogy megtanuljak vakon egyedül közlekedni??!
Eme hazafi narancsos balekoknak köszönhetjük, hogy a FOGYATÉKKALÉLŐK hamarosan megint munkanélküliek lesznek. És akkor már oda sem kell majd járnunk!
Ha van egy kis bátorsága, akkor felajánlom Önnek, de csak is Önnek azt, hogy megmutatom milyen Zuglóban fehérbottal közlekedni. Sok embernek megmutattam már, és még eddig mindenki életben maradt!!
Hogy ennek mi lenne az értelme?
Az, hogy megtapasztalja azt, miről is beszélek és nem csak beszélek!
És ha lehetősége lesz, elmondja azoknak, akik semmit sem tudnak róla mégis döntenek.
A polgármester azt mondta, hogy a Hermina Úti orvosi rendelő elötti demonstráción nem határolódott el senki a „le is lőjük” bekiabálótól. Na mert Ő aztán elhatárolódott attól, hogy a médiában nagy nyilvánosság elött legazemberezték a Zuglói lakosokat!
Ez az ember nem arra kapta a megbízását, hogy tönkretegye a kerületet és költse a Közpénzét, de nem is arra, hogy nyilvánosan megalázzon embereket!!!

Milyen demokráciában élünk, ahol az ember fél és félti a családját?!

Tisztelettel

Czikora Róbert
Zuglói lakos
@varnai:
Ha Palinak lehet akkor már mindenkinek?! Előzmények:Feleségem Pécsen kapott kezelést az immun betegségére. Már ha azt kezelésnek lehet mondani, hogy kisérleteztek rajta, és a tüneteket kezelték, melyek a különböző gyógyszerek miatt jelentkeztek.Mikor megismerkedtünk már…..
Meghívó Gálaest a Vakvezető Kutyákért   A Baráthegyi Alapítvány munkáját már négy éve segítem, amióta levizsgáztunk vakvezető kutyámmal, Rumival. Rumi világhírnevet szerzett az alapítványnak, hiszen a segítő kutyák történelmében még nem volt olyan, hogy egy…..
Dr. Papcsák Ferenc XIV. kerületi Polgármester részére! Tárgy: XIV. kerület Hermina úti Orvosi rendelő A Hermina úti rendelőben dolgozóktól tudtuk meg, hogy március 1-én a Polgármester Úr és képviselő testülete úgy döntött, hogy az épületet spórolás indokával…..
A 20 milliós ingatlanvétel tegnap a Tulajdonosi Bizottság napirendjén bukkant fel, a Képviselő Testület elé nem került volna be. Kissé ellentmondásos, hogy néha pár százezres dolgok is a testület elé kerülnek, ez meg valahogy nem.De miről is van szó? Nézzük az…..
Ugye milyen király ez az élet?! Szép kellemes -20 fokos délután az Asszonnyal órákon keresztül vért izzadtunk, hogy kitaláljuk a heti ötös lottó tuti nyerőszámait. Majd a szelvényekkel felfegyverkezve elmentem a közeli lottózóba, hogy megjátszam a szerencsénket és végre…..
Szörnyű napokat élünk!! 2012. február új v! Új lehetőség! Újra szívják a vérünk! A Zuglói Önkormányzattól kaptunk egy levelet, melyben közlik velünk, hogy adót kell fizetnünk.Ugyan is a testület így DÖNTÖTT!! És bizony, ha Ők úgy döntenek akkor nekünk térdre…..
Első forduló! Eme remek napon, mivel PÉNTEK van! Átmentem a boltba, pénzt költeni, ami már lassan ránkpenészedik mert olyan sok van:PHozzá kell tennem, hogy kétszer is át kellett mennem, mert egyszerre nem birtam el.De ez nem igaz!! :PSajnos a boltos is csóringer ezért nem volt…..
2012. február 13. hétfő Átlagos napjainkat megtörve egyik kedves barátunktól érkezett egy meghívás.Invitálása a fotókiállítás megnyitójára szólt. Az előző bejegyzésben már említettük, hogy e kedves barátunk Robiról készített képeket és már ekkor megígérte, hogy…..
Kedves Olvasóóók! Sajnos egy vak ember életében is eljön az a szörnyű pillanat, mikor már nem a vakság a legnagyobb problémája.Sajnos egyre több naplopó tömi a zsebeit a tőlünk elvett pénzből!Ráadásul a szemét bagázs már megint tesz az adófizetőkre akik látásukat…..
Most egy kicsit visszautazunk a múltba vagyis a tavalyi évbe!Dátum: 2011. december ünnepek előtt.Kettő héttel a nagy nap előtt, vagyis a karácsony előtti napokban már lázasan feszített az idega nemlétező agyamban: Hol szerzek fenyőfát??Idén sajna nem lesz fa A sarki…..
Először Minden Agyban Dől El!!!„Hát nekem annyi!” Kedves Olvasók! Van olyan, aki nem ismeri az előzményeket, ezért egy pár sorban leírom.Még 2011. október elején sajnos az autoimmun betegségből, vagy a Devic betegségből (bár ez sehova nincs leírva), vagy a…..
2011. december 12. Hétfő A hét szokásos első napja, be kéne menni dolgozni, de piszkosul lusta vagyok. Aztán eszembe jut, hogy más tutira boldog lenne, ha volna melója! Na ilyenkor felpörög a szervezetem és a következő fázisba lépek és felöltözök!!A szokásos reggeli…..
2011. december 12. Hétfő, de ez már délután. Eme remek napon, 15:30-kor randevúra voltam hivatalos a Vodkafon székházába, melynek helyszíne: Az épület! és pont ott!Sajnos azért, hogy reklámozzak senki sem fizet, ezért biza információkat nem adok ki erről a cégről! A…..
Ez nem reklámozás csak szomorú tény! Adott egy szövetség ami elméletileg a Magyarországon élő látássérültek érdekképviseletét  és minden fontos feladatát látja el. Csak az az orbitális nagy probléma van ezzel, hogy ez már régen nem így van.2009-ben megkerestem az…..
Milyen piszkosul nehéz munkát kapni?? Az alábbiakban megosztom véletek miről is van szó!Több száz Céget,Alapítványt, Egyesületet, Vállalkozást kerestem fel és zaklattam, de hiába! 2008. decemberében mint kezdő vak elkezdtem dolgozni egy KFT-nél Marketing előadóként.…..
Dátum: 2011. december 03 szombat.Helyszín: Kecskemét SOS Gyermekfalu. Szombat reggel 07:30-kor Laci barátom megérkezett házunk elé verdájával.Ezután elindultunk Ervinért és vakvezető kutyájáért Bogyóért. Fogalmam nincs hol vettük Őket fel de az biztos, hogy ott is olyan…..
2011. december 01, csütörtök reggel 07:00 óra környékén a XIV. kerület Egressy Út villamos megálójában várakoztam, a jó kis reggeli hidegben.Szokásomhoz híven mindig úgy érkezem, hogy az orrom előtt megy el a villamos, na ez most is így történt. Nem kellett sokat várni a…..
2000. évben kerültem be a látássérültek „világába”. Kezdőként még nagyon nyitott voltam mindenre, közlekedés tanulás, Braille írás-olvasás, stb. Ismerkedtema „vakos” dolgokkal, eszközökkel, szakemberekkel, különféle módszerekkel. Tehát először a…..
Kedves Emberek! Én a lény szólnék hozzátok.Mit is kell tudni a VAK „lényről” aki igazából ember??!Így van ezt bizony eltaláltátok! Az illető semmitlátó.De ezt ki lehet próbálni otthon is, a következőket kell tenni:-jól gondold meg, hogy megakarode…..
2008. tavaszán mikor Családom noszogatására nagy nehezen rávettem magam, hogy lerakjam a jogsit, akkor bizony még nem volt hó!Látóként tényleg szép a frissen leesett hó, ami itt a betondzsungelben kb. 30 perc alatt szürke lesz, viszont ez egy vaksi embernek annyira nem poénos. Főleg…..