Regisztráció Blogot indítok
Adatok
blackwall

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Tumblr mikroblogján vetette fel valaki, hogy “a külföldi mobilszám lesz az új szlovák rendszám 2016-ban”. Tényleg érdekes végiggondolni, hogy milyen hatása lehet a roamingdíjak EU-n belüli eltörlésének és az itthon bevezetni tervezett 150 forint/gigabyte-os internetadónak.…..
Kedves Magyarország, drága Magyarok! Mindenekelőtt engedjétek meg, hogy őszintén gratuláljak a vasárnapi showműsorban nyújtott eredményetekhez. Öröm látni, hogy hőn szeretett pártunk, a Fidesz, bár számszerűen a szavazatok 50%-át sem szerezte meg, ismét a parlamenti helyek kétharmadához jutott…..
blackwall 2014.04.09 09:50:11
@Behajtó70: Neked az miért jó, hogy az állami pénzek Simicskánál landolnak? Komolyan kérdezem, hogy neked (és nekünk magyaroknak) ebből milyen hasznod (hasznunk) származik? Neked miért jó, hogy egy állami beruházás 15-20%-kal többe kerül, mint kéne és hogy ez az extra pénz nem a magyar gazdaságba folyik vissza, hanem pár család osztozkodik rajta?

Ideális esetben egy állami beruházásnál a következőknek kéne teljeseülnie függetlenül attól, hogy hol van a nyertes cég központja:

1. Adott munkát a lehető legolcsóbban végezze el. Ezaéltal több marad az álamnak egészségügyre, oktatásra, etb.
2. Minél több magyar embernek adjon legális munkát. Ezáltal legalább részben visszafolyik valamennyi a beruházási pénzből a költségvetésbe adók formájában, plusz nő a foglalkoztatottság
3. A prfitot lehetőleg itthon fektesse be, hogy még több munkahely legyen.

Szerinted ezekből Simicska melyiket teljesiti? 1. Nálunk drágább egy kilométer autópálya, mint Németországban, miközben a munkaerő fele annyiba sem kerül, 2. Na, ezt lehet, hogy teljesiti, bár az épitőipar nem a legálisan foglalkoztatottak tömegéről hires, 3. A profit a pártkasszában meg néhány családnál landol, mi meg kapunk egy kis csontot rezsicsökkentés cimén.

Tehát pár száz magyar nagyon jól jár. A többi meg le van szarva. De legalább Simicska magyar. Ezt te most komolyan jónak gondolod? Ehhez csak gratulálni tudok.

És tudom, az mszp is a saját haverjait etette, amig kormányon volt. Kapják be ők is.
Nem ócsárolok senkit, sem a háziorvost, sem a kórházi szakrendeléseket, de tény, hogy megtapasztaltam, hogyan betegítenek meg lelkileg is egy addig makkegészséges, életvidám embert.  Kedves Szerkesztők, sziasztok!   Ma reggel teljesen véletlenül botlottam a blogba, azon…..
blackwall 2014.01.30 12:41:43
Engem Angliában tettek el majdnem láb alól az orvosok mélyvénás trombózissal. Egy reggel arra ébredtem, hogy nem birok lábra állni, annyira fáj a vádlim. Megnéztem az interneten, hogy mi lehet, kb az első találat kidobta, hogy ez valszeg trombózis tünete. Hivtam mentőt, de a tünetek elmondása után (fáj a váslim) kiröhögtek és mondták, hogy mentő az nem jár. Ezután betaxiztam a sürgősségire, ahol szintén kiröhögtek hogy ez valami izomhúzódás és takarodjak haza. Aztán nem múlt el továbbra se. Megint sürgősségi (háziorvoshoz csak napokkal előre bejelentkezve lehet bejutni). Nagy nehezen csináltak egy ultrahangot a combomról. Mondtam, hogy a vádlim fáj, miért nem nézik meg azt is. Erre azt mondták, hogy a DVT protokol szerint az esetek 99.5%-ban a combban alakul ki a trombózis még akkor is, ha a vádli fáj. A lényeg a lényeg, hogy pár ilyen oda-vissza küldözgetés után megfenyegettem az orvost, hogyha nem nézi meg a vádlimat, akkor beperelem a kórházat. Lássanak csodát, erre végre megnézték a vádlim, és lám, ott volt a vérrög. Ekkor már 3 hete fájt a lábam (és pont kezdett magától elmúlni). Ahhoz képpest, hogy ezzel kb 2 hétig kórházban ágyban kéne feküdni, elég para, hogy én ezzel mászkáltam (már amennyire tudtam) meg oda-vissza taxizgattam a lakás és a sürgősségi között. Az meg csak hab a tortán, hogy aztán a biztonság kedvéért Pesten is kivizsgáltattam magam és találtak még egy vérrögöt ugyanabban a vádlimban és kiderült hogy a vérhigitó adagolást is elb*szták az angol orvosok. Szerencsére felépültem és a trombofilia vizsgálat is negativ volt, de azért elég rémisztő.
90's Napfogyatkozás az űrből 2013.08.11 16:46:28
Éppen ma 14 éve, hogy teljes napfogyatkozás volt kis hazánkban.Emlékszem, mennyire vártam, és arra is, hogy nagyon lenyűgözött, ahogy a virágok bezárják a szirmaikat, vagy ahogyan a madarak, a méhek aludni tértek. Felnagyítva láthattam, ahogyan a Nap, ez a felfoghatatlan méretű…..
Képzeljük el egy pillanatra azt a kívánatos állapotot, hogy Magyarországnak nincs egy fillér államadóssága sem. A költségvetésbe befolynak az adóbevételek, és az állam pontosan ugyanakkora nagyságú pénzeket költ el. Nincs költségvetési hiány, és nincsenek kamatkiadások…..
blackwall 2012.05.01 19:37:48
@niklex: Tökéletesen egyetértek. Én is ezt fejtettem ki, csak kicsit nyakatekertebben :)
blackwall 2012.05.01 20:13:19
@ccactus: A diszkontkincstárjeggyel kapcsolatban igazad van, hogy nem jó példa.

Viszont pont azt mondom, hogy VAN alapvető hiba a levezetésben. De arra a két tételre, amit írtam, nem reagáltál.

A beruházás megtérülése és a hitelvsszafizetés formája között nincs korreláció. Márpedig a súlyos eladósodottságot ebből a tételből vezeted le ok-okozati összefüggésben. Ez alapvető hiba, ami miatt az egész mondanivalód összeomlik, mint a kártyavár.

Ugyanez a helyzet azzal, hogy nagyvonalúan elfelejted, hogy nem mindegy hogy mire költi az állam a felvett hitelt.

De nem ismétlem tovább magam.
blackwall 2012.05.02 12:19:01
@ccactus: "A poszt pont azt vezeti le, hogy megtérülő beruházás esetén is könnyen adósságspirálba kerül az állam."

Na, pontosan ebben tévedsz. És ez nagyon súlyos, hogy még meg is ismétled. Egy megtérülő beruházás definíció szerint nem okozhat hitelspirált, mert a megtérülés azt jelenti, hogy mind a kamatot, mind a tőkét (az összes egyéb ráfordítással együtt) vissza tudod fizetni a projektből származó pótlólagos jövedelemből (függetlenül attól, hogy a törlesztés milyen módon történik).

Ennek isemerete nélkül csodálkozom, hogy ebbe a posztba belevágtál.
Vajon hogyan készültek Manhattan évtizedek óta álló felhőkarcolói? Milyen volt a sziget látképe az Empire State Building vagy a Chrysler Building megépítése előtt? A háromrészes sorozat első részében képekkel mutatjuk be a huszadik század első harmadának manhattani…..
Az előrehozott választás minden rosszat elhozott Szlovákia számára, amitől egy épeszű ember rögtön összecsomagolna és otthagyná az országot. Fico elsöprő győzelme, az ország várható csődbemenetele sem ad okot az örömre, de legjobban a magyarság helyzetére jellemző a…..
blackwall 2012.03.19 14:52:06
@daito: Nem érted. Orbán nyilván a legtöbbször szereplő magyar a szlovák médiában. Ezt nem vitatom. A kérdés az, hogy Orbán akármilyen tevékenysége mennyire befolyásolja a magyar pártok sikerét a szlovák választáson. Én annyit állítottam, hogy eleve nagyon kicsi az esélye annak, hogy mindkét magyar párt bejut, ezért orbán tevékenysége EBBŐL A SZEMPONTBÓL majdnem mindegy.
blackwall 2012.03.19 18:36:40
@SillyKohn: Ez logikusan hangzik, bár én kétlem, hogy Orbánnak ekkora mobilizáló hatása lenne Szlovákiában. Meg ha jól tudom, idén volt a legnagyobb választási részvételi arány, ami nem Orbánnak, hanem a Gorilla ügynek volt köszönhető. A Híd mégis bejutott. Mondjuk lehet, hogy ha csöndben marad, akkor az MKP is bejut :)
Egy érdekes olvasói levelet olvastam az egyik újságban ma. Így szólt: Egy újabb törvénymódosító indítvány a devizahitelesek megsegítését nem az ingatlan 30 millió forintot meg nem haladó értékéhez, hanem az eredetileg felvett, 30 millió forintot meg nem haladó összeghez…..
blackwall 2012.03.10 14:36:53
@rug82: :) Belőlem ez a kérdés ekkora indulatot nem vált ki, de kicsit enyhébb formában én is azt mondom, hogy kvázi "egyék meg amit főztek". És ebbe a "köcsög devizahiteles" csoportba én is beletartozom, úgyhogy ezt magamra is értem :)
blackwall 2012.03.11 18:47:48
@DIldiko: Jézusom. Szövegértés? Hol írtam én azt, hogy a minimálbéres kevesebbet ér, mint a multinál dolgozó? Én annyit írtam, hogy aki ki tud fizetni egy havi 130 ezres (most már kb 230 ezres) törlesztőrészletet, az valszeg ebbe a "multinál dolgozó" kategóriába tartozik. Bárcsak a fiatal orvosok is idetartoznának! Akkor talán nem tűnne el több ezer orvos az országból évente.
blackwall 2012.03.11 19:31:32
@DIldiko: Nem én sugalltam, hanem te értelmezted így. De ha egy bekezdéssel tovább olvasod a hivatkozott kommentem, akkor látni fogod, hogy nem értek egyet az árfolyamgát rendszerrel. Csakhogy, ennek a "redisztribúciót" érintő kérdésnek nincs köze ahhoz, hogy az egy totál hülyeség, hogy a szegények fizetik a gazdagok devizahiteltámogatását.

A redisztribúció amúgy szerinted miért ekvivalens azzal, hogy a gazdagoktól megy a pénz a szegények felé? Ez is egy fontos aspektus, de nem kizárólagos. Az állam azokat is segítse, akik önhibájukon kívül bajba jutottak (akár gazdag, akár szegény). Még egyszer mondom, a devizahiteles szerintem nem tartozik ebbe a kategóriába.
  Robert Fico megdöntötte Vladimír Mečiar eddigi rekordnak számító, 37,3%-os, 1992-es, választási eredményét, és a demokratikus Szlovákia fennállásának legelsöprőbb, 44,9%-os győzelmével megnyerte az előrehozott parlamenti választásokat. Az alkotmányos többséghez…..
blackwall 2012.03.11 16:28:53
@Csehszlovák Kém: "Tudomásul kell venni, hogy Magyarország szomszédja megkérdezése nélkül, saját kontóra, a választások előtt, izomból hozott egy olyan törvényt, amely külföldi állampolgárokat is érint."

Elég sok olyan törvény születik a világ országaiban, ami más országok állampolgáraira is vonatkozhat (kettős adóztatás, bármilyen beutazással/vízummal kapcsolatos szabályok, uniós állampolgárok helyi önkormányzati választásokon való részvétele, stb.), úgyhogy önmagában ez nem érv.

"...azt is el kell tudni fogadni, ha Szlovákia erre hoz egy ellentörvényt, mert ő úgy ítéli meg, hogy szükséges."

Persze, joga van, és tenni ellene nem lehet sokat, viszont ne mondd már hogy lényegtelen hogy indokolt-e vagy sem. Ez egy totál aránytalan lépés volt. Az lett volna arányos, ha Szlovákia is hoz egy törvényt a határon túli szlovákok kettős állampolgárságról. Vagy, hogy hoz egy törvényt, ami azt mondja ki (bár szerintem ez default), hogy a Szlovákia terülétén élő szlovák állampolgárokra (ebbe beletartozik a szlovák-magyar kettős állampolgár is) a szlovák törvények a magasabb rendűek. Elvenni a szlovák állampolgárságot ezektől az emberektől teljesen aránytalan lépés.

Na mindegy, én még mindig nem értem, hogy szlovák szempontból milyen gyakorlati hátrány érte Szlovákiát a kettős állampolgársággal. Nem értem mi a para tárgya. Ez inkább Magyarországra nézve jelent extra kötelezettségeket. Szlovák szempontból most nem tök mindegy, hogy pár százezer embernek a szlovákon kívül lesz egy másik állampolgársága? Ez érdekes mód semmilyen más országban nem okoz ekkora parát. Még a románok és a szerbek se fostak ettől be. Talán azért mert mindegyiknek megvan a saját kettős állampolgárságról szóló törvényük :)