Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ganor

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előző cikkünkben azt vizsgáltuk meg, mi történik akkor, ha egy családi házban a hagyományos izzókat lecseréljük kompakt fénycsövekre. Most kielemezzük, hogy ugyanebben a családi házban, ugyanolyan feltételek mellett mi történik, ha LED-es világítótestekre váltjuk a…..
ganor 2011.11.04 14:53:30
@Ica a fekete cica: a 60 cm-es led cső is egy kategória meg a 120-as is egy másik kategória.Mindegyikben megtalálható a más-más teljesítményű termék.A lényeget nem fogtad; a szezon a fazonnal összehasonlítva nem értékelhető.
Másrészt úgy számolj, hogy egy üzemcsarnokban ahol több száz cső van vagy ennél is több, jelentősége van annak a jó pár wattnak s ha veszed a fáradságot, hogy a láthatóan sok releváns informácód alapján készíts egy olyan táblázatot, amely minden faktort figyelme vesz, legyen az színmegtartás,színhűség,megvilágítási idő,távolság,mért lux,stb időarányosan, akkor látnád, hogy egy beruházás költsége mennyi idő alatt térül meg jelenlegi áram díjak alapján.bocsáss meg, de az 5X10 alapú számolás kevés ahhoz, hogy alátámaszd némely már-már tézisként hangoztatott gondolatod.
a magánszektor más, a led fénycső oda drága.
ganor 2011.11.04 15:33:21
@Ica a fekete cica: kétpólusú vitává alakult a beszélgetésünk.pont azért jutottunk el ide, mert a megalapozatlan és értelmetlen ellenkezéseid nem szerettem volna ha téves irányba vinnék az olvasókat.
a poszt sok mindent felvet ezzel kapcsolatban s jó ha több aspektusból vizsgálsz egy témát, de nem úgy, hogy élből leszólsz mindent, bár elismerem ez tényleg a legkönnyebb.
ganor 2011.11.04 14:19:30
@Ica a fekete cica: szerintem figyelj oda amikor használod a googlet és adatokat hasonlítasz össze.az első cső amit írtál 60 cm-es a második LED cső pedig 120 cm-es.A 60 cm-es led fénycső kb 800 és 900 lument ad 10 wattos fogyasztás mellett.Nem szabad csak a lument nézni egyedüli értékként, bár a gyártók kerülik a luxban történő adatközlést.