Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MarkKau

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Persze nem abból, amiben Peter Capaldi szerepel majd, hanem a novemberi nagy David Tennant-Matt Smith crossoverből. Három videót adott ki hétvégén a BBC, egy nagyon rövidet, egy kicsit hosszabbat és egy egész hosszút. Vannak ismétlődő részek, de mindegyikben van valami új is. És…..
MarkKau 2013.11.24 20:17:51
@Lyllyan2: pár megjegyzésem azért lenne, csak hogy árnyaljam a képet :)

2) Moffat írta a Night of the Doctort is, és abban bent van, hogy simán lehet nő is a Doctorból. A lehetőség ott van. Más kérdés, hogy nagyon sokan ellenzik a rajongók közül, mert egyszerűen nem lenne ugyanaz a sorozat. A még élő régi Doctorok közül is többen mondták (ha jól tudom, pl. Davison is). A királynős hasonlata tényleg esetlen volt, mert persze lehet király is a trónon, de egy királyNŐ nem lehet férfi. Ugyanígy a Doctornál is elég éles váltás lenne, ha hirtelen nővé regenerálódna. Egyébként Moffat egy nem túl régi interjújában mondta, hogy talán Capaldi után nőt fog választani, de most nem érezte helyénvalónak.

4) Oswin nagyon jól értett a számítógépekhez, ahogy te is írtad, valahogy felül tudta írni szerintem a rendszert. Eleven is csak akkor hallotta meg a valódi hangját, amikor egy helyiségben volt vele. Szerintem pont amiatt lehetett, mert maradt még benne annyi "emberség" (az emberi tudatát is megtartotta elvégre).

6) Az a plotline még nincs ejtve, a mostani Christmas specialt úgy reklámozták be, hogy Silence will fall... szerintem többet is meg fogunk még tudni róla.

9) A God Complexben maga a Doctor mondja neki, hogy nem szabad ennyire feltétlenül hinnie benne, és a végén ez menti meg őket. Szerintem Amy karakterfejlődése ebben rejlik, és hogy a végén Roryt választotta a "Doctor life" helyett.

13) Az a hatalmas TARDIS csak a Doctor sírja volt Trenzalore-on, és pont azért volt ekkora, mert "the higher the rank, the bigger the grave". Ha nem Trenzaloreon halt volna meg, az "igazi" TARDIS-szal az történt volna, amit Nine is mondott.

15) Riverrel azért több időt is töltött a Doctor. A Night and the Doctor (ami nem azonos a mostani Paul McGannos miniepizóddal) valamelyik részében volt utalás arra, hogy mennyi mindent csináltak együtt, amiket nem láthattunk részekben. Pl. amikor a Doctor tudta, hogy utoljára fogja őt látni, mert River arról beszélt, hogy elviszi őt az Éneklő Tornyokhoz. Egy ilyen alkalommal simán odaadhatta neki és a nevét is elmondhatta.

16) A Pond nekem nagyon is tetszett. Meg volt magyarázva benne, Clara csak egyetlen szóval magyarázhatta meg, hogy miért olyan fontos, hogy segítsen neki a Doctor. Ha simán azt mondja, hogy murder, abban nincs benne az, hogy mindenhol elolvadt már a hó és a jég, kivéve a befagyott tóban. Clara erre figyelt fel.

17) A God Complex végén a Doctor elbúcsúzott Amytől. Nem mondta ki, de érezhető volt, hogy a halálára készül. Ráadásul Amy abban a hitben volt, hogy ezután történnek meg a tóparti események, ahol az idősebb Doctort lelőtte az űrhajós. A testet (direkt nem azt mondom, hogy a testÉt) elégették, szóval ő abban a hitben volt, hogy az most fog megtörténni (számára a múltban ugyan, de a Doctornak az a jövője).

18) Szerintem ott csak az ötödik évad eseményei nem történtek meg, hiszen akkor jelentek meg a repedések a valóság szövetén. Ezért is lehettek Amynek ott a szülei, akik előtte nem is léteztek.

19) Írtad, hogy Moffat női karakterei teljesen a Doctortól függenek, de ez sem teljesen igaz. Riverrel kapcsolatban egyetértek, de ahogy már írtam, Amynek pont az a karakterfejlődése, hogy ő egy idő után ezt feladja a normális életért cserébe. Ott volt előtte a választási lehetőség. Rose ezzel szemben nem tudta elviselni, hogy esetleg elveszítheti a Doctort, sokat hisztizett, nem is volt nekem szimpatikus. Vastra és Jenny pedig Moffat karakterei, és ők nyíltan leszbikusok.

*** Nekem úgy tűnt, hogy a Doctor nélkül végre volt idejük bizonyos dolgokon gondolkodni, Amyben akkor tudatosult, hogy nem lehet gyereke, azt gondolta, hogy ez elriasztja Roryt -> hirtelen felindulásból szakított vele. Amikor rájött, hogy hibázott, kész volt ugyanott folytatni, ahol előtte. Nekem ez a hirtelenség jött át a Pond Lifeból.

21) A Silence pont amiatt volt iszonyú félelmetes, hogy észrevétlenül manipulálhattak bárkit. Szerintem ezért volt ilyen kemény Eleven bosszúja. A szkafander pedig azért kellett, mert abban River nem mozdulhatott szinte, nem is ellenkezhetett, egyedül gyilkolni tudott benne.

23) Nekem RTD évadzárói voltak súlytalanok. Szinte mindig arról volt szó, hogy MOST AZTÁN VÉGE LESZ A FÖLDNEK. NEM IS, MERT MOST TÉNYLEG ITT A VILÁGVÉGE. JAJ, DE EGY ÉVADDAL KÉSŐBB AZ UNIVERZUM VAN VESZÉLYBEN!! Nem tudtam komolyan venni.

25) A Day of the Doctor után csak azt tudom mondani, Rule one, Moffat lies. :) Tom Baker és Paul McGann is azt mondták, hogy semmi közük az 50. évfordulóhoz, ehhez képest... Szerintem fantasztikus rész lett, nagyon szépen tisztelgett az elmúlt 50 év előtt. Az a sok kis utalás, úúú...!

A többiben többé-kevésbé egyetértek veled. Moffat sem tökéletes, de én korántsem látom őt ennyire sötéten. Nekem egyenesen nagy felüdülés volt (és még mindig az) RTD után.
  Az egyik legegyszerűbb, mégis legelgondolkodtatóbb infografika, amit láttam, pedig jó pár százon túl vagyok. Félelmetes az egyszerűsége, és az is, mennyi mindent megértet. A statisztikai adatok ugyan britek, de nagyon meglepne, ha nálunk az adatok ennél szebb képet…..
Kialakult az X-Faktor mentorházának mezőnye, 24+1 előadó eset egymásnak még nyáron, hogy kiderüljön, melyik 12 (inkább 13) jut be a tehetségkutató élő adásába. A felvételek most hétvégén kerülnek majd adásba, azaz vasárnapra már mindenki tudni fogja, hogy kik jutottak…..
Az X-Faktor harmadik döntőjének élő közvetítése alatt egy jó szemű olvasónk olyat látott, amilyet utoljára mi is csak a Star Trekben: egy ember a semmiből materializálódott a légtérben, majd testet öltve vonaglott egy jót. Muri Enikő éppen Pink You and Your Hand című…..
MarkKau 2011.11.04 00:58:49
@bonifac: a mostani adásról nem tudok nyilatkozni, de tavaly két élő adásban is ott voltam (mindkétszer úgy kaptam a jegyet), és afelől biztosíthatlak, hogy a párbajra tényleg annyi idő alatt készülnek fel. amikor kimondják a két párbajozó nevét, azt is bejelentik, hogy ki fog először énekelni. ekkor bevágják az énekes kisfilmjét (kb 10 mp), ezalatt a stúdióból érkező hangot természetesen kikapcsolják, hogy ne hallatszódjon a sok ordibálás (Mindenki a helyére stb). mindenki elhagyja a színpadot, a versenyző oldalról berohan a szétnyíló kijelző mögé, és amint véget ért a 10 mpes kisfilm, már megy is ki énekelni. nincs benne semmi varázslat.

nem állítom, hogy az X-Faktor a becsületesség mintaképe, és nincs semmi variálás a színfalak mögött, de amit a tvben látunk az adás élő része alatt, abban nem hiszem, hogy bármi trükközést látnánk. tavaly az idősebbik Vastag egyik fellépése alatt hirtelen megjelent a színpadon vagy tíz táncos a semmiből, élőben is meglepődtem rajta, olyan hirtelen bukkantak elő. és ha mindent annyira tökéletesen összevágnak, hogy lehet az, hogy Nikolas többször is belebakizott a szám szövegébe? ahogy valaki írta, egyetlen tévesztés nincs, mindenki tökéletesen énekli el a szöveget... ajánlom, hallgassa meg tőle a Maradj velem illetve az Akad, amit nem gyógyít meg az idő sem c. dalokat tavalyról, az egyiknél még a zsűri is belekötött abba, hogy nem tudta rendesen a szöveget. azt valamiért elfelejtették volna kivágni? vagy mi történt? azért ne keressünk már a kákán is...