Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Trier

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Csillag születik amerikai felmenője, az America's Got Talent (ennek brit testvérét nyerte meg az Attraction nevű magyar árnyékszínház, ugye) idei évadának legmeglepőbb meghallgatása a tévében zseniális felvezetést kapott, hiszen az égvilágon SEMMI nem utalt arra, hogy a…..
Trier 2013.06.27 21:24:21
@klarky: "azt mondtam, hogy nem normális dolog, ha egy 6 éves kislány olyan közegben nő fel, hogy ezt szívja magába. Ezt még mindig tartom is."

Hát ne mondjad. Azért, mert TE Kalákán nőttél fel, miért lenne valami CSAK azért rossz, mert TE nem érted meg, vagy nem értesz vele egyet ?
Avagy, ha ezt mondod, nem meglepő, hogy lesz ellenvélemény, és mivel kb. csak az lehet igaz, amit Te írsz stílusban tolod, nem meglepő, hogy elfajulnak picit a dolgok..
A múltkori, kissé provokatív stílusú posztban sokaktól megkaptam, hogy mit osztom én az észt, hogy kell minimálbérből megélni. Próbáljam csak ki egy hónapig, hogy milyen az. Ilyen típusú felszólítások sokszor elhangoznak egyébként politikusok irányába is. Szóval kapva az…..
Trier 2011.12.19 11:19:33
@bogancs:

Szia!

"Az meg életszerűtlen, hogy a minimálbéres vesz egy lakást hitelből Békásmegyeren, azt törleszti, ráadásul BKV-val jár a város más részére dolgozni.." - hát nem. Az a helyzet, hogy ha VALAHOL kap lakást, albérletet, amiben lakhat, örül, hogy nem az utcán kell lakni, és akár napi 40-50 km-t is utazik, csak dolgozhasson. (lsd. pl. az agglomerációból BP-re bejárók hadát.)

Ma az, hogy nincs kocsid, ÉS bérleted sincs, az NEM életszerű, mert szana-szét büntetnek !
Tehát a költségeidhez sorold hozzá a 2x felnőtt + ha kell, a gyerekbérleteket is !
Másik, hogy nem tudom, Te milyen óvodába járatod a gyermeket : nekünk 1 gyermekünk van, de HAVI 9,8eFt az óvodában az étel+kötelező + havi 1eFt az SZMK-nak beadandó, tehát BRUTTÓ 10,8 eFT/HÓ az óvodai költség.

Másik : átalány, gáz. Aham. Most számold ugyanezt panelban: télen simán kapsz egy 35eFt-os FŐTÁV számlát - és nem fogsz nyáron előre spórolni rá, az min.bérből nem életszerű.

Gyerek(ek)nél hamar jelentkezni fog ruházati költség is, azt is kalkulálj légyszi, hiszen ruha nélkül nem lesz meg az a kicsi.

1-2 hónap alatt beteg lesz, főleg, ha kettő van, és akkor
- 8-10 eFt gyógyszerköltség;
- egyik keresőnek kiesés, mert otthon marad a gyerekkel;
-közben azt a keresőt vagy kirúgják, vagy nem, "picit" stresszes a dolog, de ezt nem tudod forintosítani...
Trier 2011.12.19 11:21:47
@Trier:
lemaradt : lefogadom, hogy a min.béresek min. 80%-a albérletben lakik - ha van erre statisztikád, szívesen látjuk szerintem - és az sem igaz, hogy a 0 Ft -os vidéki "élet"-ből nem jön fel egy munka ígéretére Pestre az illető : a min.bér is TÖBB, mint az otthon üléssel kereshető 0 Ft ! Aztán, ha elmúlik a munka, akkor nagy a baj :(
Trier 2011.12.19 11:27:46
@Ann1294:
Nem tudom, milyen családban nőttél fel, de ha családban, akkor gratulálok nekik - őszintén ! - ahhoz, hogy ennyire előrelátónak neveltek/támogattak.

Véleményem szerint, Te abba a kb. 1-2 % -ba tartozol, aki így csinálja, csinálta.

Minden elismerésem, komolyan !

Azt azért ne feledjük el, hogy a min. béresek nagy része - nem sértés - nem rendelkezik sokszor még középfokú végzettséggel, vagy akár 8 általánossal sem, így meg az előrelépés kb. lehetetlen, plusz, ha azt látja, hogy a szomszéd elmegy péntek este a "dizsibe" , bizony, Ő is el fog menni, és innentől inkább a napról-napra élés fogja jellemezni ezt a réteget, mintsem a jövőbe tartás, bizakodás..
Feledkezzünk meg egy pillanatra arról a tényről, hogy az ország minden adózója fizetni fogja a végtörlesztést az alkotmányt/EU-t sértő jogellenes törvény bírságai miatt, és helyezkedjünk naiv ügyfél helyzetébe, aki az IEB alkalmazottjaként vett fel devizahitelt, és most hogy…..
Trier 2011.11.04 13:10:01
@CatMother: bár nem tudod az Ő helyzetét, méltatlankodás, az megy - ezt nincs hova ragozni.
Közpénzből sokkal "okosabb" dolgokat is kifizetsz, lsd. most fog épülni újabb stadion, 40 Mrd -ért ?! Csodás, csak erre kell az adófizetők pénze :
"Miért vegyek én Stadiont bárkinek ?!"

Az, aki próbál egzisztenciát teremteni, az akkor épp meglévő eszközeivel, az akkor szar ember lenne ? (lsd. a Metró újságban egy tanár írt, hogy nem tudja fizetni a 70%-al megnőtt törlesztőjét. Nem csodát várt, próbált tenni a családjáért.)

Amíg pedig TE nem laksz együtt hajléktalanokkal, addig őket idekeverni egy vicc.

Ha van egy hátrányos családból származónak (értsd: apuci nem tolta alá a kérót) jobb ötleted saját lakásra, mint a hitelfelvétel, hallgatom.
(Ha meg nincs, akkor miről is van szó ? )
Trier 2011.11.04 13:29:59
@CatMother: Teljesen igazad van.

Az alapprobléma -amiről a topic szól - hogy a Törvény betűje alól kibújhat-e valaki, megfelelő indoklással.
Itt csak ez a kérdés.

A többi részedről jogos, de azért:
"..és főleg nem erőszakosan rablok" -ezt a topicnyitó sem tette.
Trier 2011.11.29 00:22:25
@sédi: "de nem kellene duplán részesülni kedvezményekben bizonyos esetekben" - szerintem azt sem tudod, miről beszélsz.

Hiába volt pl. 1 % a dolg.hitel kamata, ha az pl. CHF -hitel, akkor az árfolyamváltozással ugyanúgy érintett, mint egy piaci hitel.

Nem az 1% vs. 8-9% közötti kamateltérés, ami a probléma, hanem az, hogy sok esetben jelenleg magasabb a tartozásértéke forintban a felvett hitelnek, mint a felvételkori forintérték.
Attól még, mert anno' valamikor kevesebbet fizetett, ugyanott tart, mint bármely egyéb devizahiteles : van egy - forintra számítva jelentősen megnőtt tartozáshalmaz a nyakán, és szeretne ezen változtatni, ha már egyszer a KORMÁNY kitalált egy ilyen lehetőséget.

Ha azon nyafizol, hogy anno' kevesebb kamatot fizetett, az szimpla irigység, tiszta "savanyú a szőlő" effektus , de a reakciód - sajnos már a - "dögöljön meg a szomszéd tehene" jelenség, mert ha már Te nem vehettél fel olyan alacsony kamatra, mint Ő, akkor nehogy már törleszthesse, mint a többi devizás ?! - Igaz ?

No erre mondom én, hogy az ilyen fröcsögés teljesen felesleges, és a postolót maximálisan minősíti is..