Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rovancs

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csak szimplán meg van fordítva? Hát, mellé. Ha teheted fordítsd fejjel lefelé a monitort, vagy csak picit döntsd meg oldalra a fejed! Gratulálok, te is a Thatcher-illúzió áldozata lettél. De mi a bánatos fene az a Thatcher-illúzió?  A Thatcher-illúzió az agyunknak azt a…..
2007-ben egy G. W. Bush nevéhez fűződő elnöki kiáltvány mondta ki, hogy az Egyesült Államok megtilthatja minden, állami korrupcióban érintett külföldi személy beutazását az országba. Az azóta eltelt 7 évben az USA számos autoriter/fél-autoriter állam köztisztviselőjével…..
Rovancs 2014.10.21 00:33:30
@Pan Modry: te honnan kommentelsz Svedorszagbol? Hulye rasszista.
Arany János Fülemiléje óta tudjuk, hogy morálisan teljesen tiszta képletek megítélése pontosan annyiféle, ahány szereplő van az ügyben. Az emberek zöme még csak véletlenül sem képes belegondolni más szempontjaiba, más érdekeibe, esetleg a közösség felől közelítve egy…..
Rovancs 2014.08.12 22:32:15
@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: te idiota, nem arra gondolt hogy az osszes forrast bevontak ami a vilagon letezik, hanem hogy a magyar gazdasag meretehez kepest nyujtozkodtak a takaro vegeig (gdp aranyos allamadossag mond valamit, te szerencsetlen). Szerinted Izland se adosodhatott el, mert kicsi, nem? Anyam, borogass!
Románul beszélt, megverték: Gheorge Predut az új Malina Hedvig. Hiába no, kezd beérni a Fidesz-Jobbik tandem nemzetpolitikája, a sok székely zászlón kívül, végre vannak felmutatható eredmények is, lassan, de biztosan megtaláljuk a helyünk a kelet-európai nacionalisták…..
Rovancs 2014.01.11 21:02:53
@Counter: azt szoktam hallani... Kitol, a kocsmaban, vagy a miniszterelnoktol? Link? Ez nagyon gyenge volt.
Rovancs 2014.01.12 18:48:16
@borz30: sokszor hallok hasonlot antiszemitaktol: nincs bajom a zsidokkal, vannak zsido barataim... Nincs bajom a magyarokkal, vannak magyar barataim. Szanalmas.
A cseh Cristiano Ronaldo menti meg a cseh futball becsületét? • Tizenkét vádlott Csehországban • Hét vádlott Szlovákiban • Mérkőzésenként másfél millió cseh koronás kenőpénz • Ázsiai fogadóiroda • Rejtélyes öngyilkosság  -…..
Ha igazuk lesz a londoni kutatóknak, akkor a fejlett gazdaságokban nem kell a nyugdíjrendszerek összeomlásától tartani, gyermek ugyanis lesz bőven a következő évtizedekben.A fejlett világ egyik legégetőbb hosszú távú problémája a romló demográfia, vagyis a társadalom…..
Rovancs 2013.09.15 09:28:21
@na4: aha. Es a mostani nyugdijasokat mibol fizetjuk, eszleny?
A cseh lekvárkirálynő önként jelentkezett a rendőrségen, miután nyilvánosságra kerültek az üzlet ipari kameráinak felvételei. Mi jöhet még Csehországban a Nečas-kormány korrupciós botránya után? Fényképek és videó-felvételek segítségével azonosították a cseh…..
Előre bocsátom, hogy nem vagyok sem idegenszívű, sem multibuzi, nem shortoltam a forintot és nem is fogom, nem fogadtam a haverokkal az államcsődre és nem tölt el boldogsággal, ha Brüsszel, IMF vagy bárki kibaszkurál a kormánnyal. Ha nem lenne undorodásig elcsépelt, azt mondanám,…..
Rovancs 2013.06.15 22:43:49
@Flyer: csusztatsz. Minden emerging market hozam nott. A forint pedig kevesebbett esett mint pl. a zloty.
Elaludt Orbán az évszázad árvize előtt? Bagatellizáló  szakértői nyilatkozat, békés miniszerelnöki kocsikázás a gáton – nem reagált időben a kormány és a magyarországi média nagy része sem a Németországból érkező árvízveszélyre. Még csak azt sem…..
Rovancs 2013.06.11 13:13:37
@Csehszlovák Kém: hat nem tudom. Valahogy a nagy arvizek (2002, 2006, 2013) nem tunnek baratsagosabbnak a regieknel. Amugy gondolom az ar a Szigetkozt ontene el, nem Budapestet,...
Ha valamikor érdemes szabadságharcot indítani az unió ellen, akkor Ciprusnak most kell megtennie. Valójában az egyetlen helyes lépés, ha a sziget egy határozott mozdulattal beint a bizottságnak. Ez a szabharc egy kicsit más, mint amit Ovi képzelt annak. Míg Magyarországot…..
Rovancs 2013.03.19 23:23:18
@sötéthülye.tahóbarom: a te adodbol ugyan nem kap egy fillert sem a mezogazdasag. Az EU penz. Igen jelentos GDP es export forras egyebkent a mg... A fogyasztas azsiai es afrikai novekedesevel mindenki ehes a termofoldre, folyamatosan megy fel az ara.
Az Országos Mentőszolgálat vezetése által képviselt értékrendet, (szakmaiságot) szakmaiatlanságot, a valaha méltán híres szervezet aggasztó szakmai hanyatlását hosszú ideje, több fórumon elemzik. Az elmúlt napok eseményei újabb olajat öntöttek a tűzre, mert ugyan az OMSZ…..
Rovancs 2013.03.17 14:57:50
@trolipotlo: szerintem tok termeszetes ha szomszedos orszag segit. Mi is segitettunk a roman arviz idejen, adtunk gazt a szerbeknek amikor az ukran mizeria volt. Persze jar erte a koszonet, de nem aldoztak a veruket, ne essunk tulzasokba. A nemzeti unnepen egyebkent nem az osztrakok megtamadasat unnepeljuk, hiszen ok tamadtak meg Magyarorszagot bizonyos Jellasics vezetesevel.
Büntetőfeljelentést tett szerdán egy magát egyelőre felfedni nem kívánó magánszemély Csatáry Lászlóval szemben a kassai kerületi ügyészségen. A panasz szerint a legkeresettebb háborús bűnös nemcsak több, mint tizenötezer kassai zsidó származású ember deportálásáért…..
Poldi bácsi megmondója Arzén 2012.12.26 14:20:33
Az év talán legbotrányosabb hírével örvendeztette meg a nagyközönséget Karácsony első napján a Magyar Távirati Iroda. Ráadásul szinte sikerjelentésként tálalva az információt.A hír arról szól, hogy január 1-jétől a jövő év végéig honvédségi lajtos kocsikból kapja az…..
Egyre valószínűbb, hogy egyetlen magánnyugdíjpénztár sem tud megmaradni. Az állammal ugyan dacoltak egyes pénztártagok és maradtak, de a jelek szerint a csodában bíznak. A legnagyobb kassza, az OTP Magánnyugdíjpénztár sem bízik abban, hogy lesz annyi önkéntes befizetés, hogy…..
Hárman bennégtek egy autóban ma hajnalban az M3 autópályán. Önhibájukon kívül. (Linket direkt nem csatolok). Napok óta foglalkoztat pár gondolat a közlekedésről és annak moráljáról. Mennyire felhasználó-, vagyis utasbarát az autóipar, az egyes kormányok közlekedési…..
Rovancs 2012.08.22 07:47:56
Szlovák nő volt, Eva Varholikova a neve.
www.topky.org/2012/08/eva-varholikova-rezesova-havarovala-na.html

Ezeknek a szerencsétleneknek nincs autópályályuk Kassa és Pozsony között és itt ámokfutnak nálunk. Valamit tenni kellene az ilyenek és az utakon lévő elszabadult román csapat ellen, mert rengeteg balesetet okoznak és biztos vagyok benne, hogy java részük nem vesz matricát sem. Ausztriában rendszeresen letárcsáznak és a helyszínen csekkolják a matricát, nálunk csak kamera van...
Tavaly nem sokkal karácsony előtt fejezte be a Slovan Bratislava menetelését az Európa Ligában, nem kérdés, idén is ezt várjuk a csapattól. Első akadályunk Magyarországról érkezik, multi retro csapat, Videoton - neve alapján egy számítógépes játék lehetett Atarin, 1987-ben.…..
„A kedd esti lengyel-szovjet csoportmérkőzés 1-1-es döntetlennel zárult, ezzel a mieink életben tartották esélyeiket a továbbjutásra” – így számolt be a kedd esti meccsre lengyel TVP a szerdai hírekben. Pontot loptunk az "ősi riválistól" - TVP, 2012. június…..
Rovancs 2012.06.14 23:02:36
@Líder Máximo: Idiota. Ezek szerint Anglia 1066 ota nem az, normann megszallas alatt van...
Érdekes cikk jelent meg a Reflex cseh hetilapban Miroslav Cvrček klaviatúrájából "Magyar gazdálkodás - a mi mintánk?" címmel. Ezzel kapcsolatban nekünk csak cseh mondás jutott az eszünkbe: akinek a kenyerét eszed, annak a dalát énekled. Az alábbiakban a cikk szó szerinti…..
Kedves Vezetőnk bár titkolni igyekszik azért csak összeszedett egy egészségtelen Kónbendit fóbiát regnálása alatt. Vörös Deni összetiporta a kis lelkét neki, és mikor valamilyen ügy kapcsán eszébe juthat leveri a víz, remegni kezd, és vad csilingelésbe fognak benne a…..
Rovancs 2012.02.19 21:46:32
Viktor félne Kón Banditól? LOL. Ezt senki nem gondolhatja komolyan. Szerintem baromi sok problémája van, de pont Bandi szerintem nem tartozik közéjük. Amúgy a film szerintem is sokat árt az országimázsnak, mert fogadok, hogy nem az lesz a reakció, hogy a magyarok feldolgozták az ügyet, helyes...
Propagandában, amiről van képanyag az létezik, amiről nincs az nem létezik:
kitekinto.hu/europa/2012/01/08/tegnap_temettek_a_szilveszter_ejszakajan_leltt_fiatalt/. A németeknek mindig is volt egy olyan undorító szokásuk, hogy a saját bűntudatukat (rasszizmusukat) leplezendő a magyarokra mutogattak. Hányan emlékeznek még a Szlovákiában 6 romát legyilkoló emberre, a falakkal elkerített cseh cigánygettókra, a német törökgyilkoló kommandóra? Valszeg 1-2%.. A filmnek borzasztó tudatformáló ereje van. Ráadásul a rendezői nyilatkozat, hogy nehéz büszkén magyarnak vallania magát gyakorlatilag kollektiv bűnössé tette a magyarokat...
Fair play Újvidéken a szerb szurkoló-huligánok a kézilabda Európa-bajnokság apropóján horvát rendszámú autók felgyújtásával "melegítettek be" az igazi megmérettetésre, a ma este Belgrádban negyed kilenckor kezdődő Szerbia-Horvátország elődöntőre. Horvát autók…..
Lassan olyan képzete lesz az embernek, hogy az eladósodottság valami kegyelmi állapot Magyarországon. Vagyis az jó, az kell, mert valami kifacsart logika szerint előnyökkel járhat. Úgyhogy felhagyok a családi kassza beosztásával, és honfitársaim tömegéhez hasonlóan én is…..
Rovancs 2011.11.03 18:37:23
@homér: hja persze, a szegény bankok. 0%-os svájci frank kamat mellett nyomatják a 7.5%-os hitelkamatot. Ja és ne gyertek az országkockázattal, mert nem svájci frank hitelből finanszíroznak, hanem kamat swappal (magyar forint forrást svájci frankra), tehát csak a kamat lábakat cserélik, nincs nem fizetési kockázat.
Rovancs 2011.11.03 18:46:23
@homér: szuper válasz... egyébként aktuális egészségügyi problémád ez az élősködő dolog, ezért hozod fel? Ha komolyan gondolod akkor számokkal bizonyítsd, anélkül ez gyengébb mint a minden vállalkozó adócsaló kezdetű duma.
Rovancs 2011.11.03 18:54:36
@Fabius: 20 milliárd, 5 milliárd. Ezek aprópénzek ahhoz képest amit a bankok profitként kivittek, ami a költségvetésbe ÁFA-ként TAO-ként befolyt (ne legyen szja, mert legyen mindenki feketén foglalkoztatva).
Komolyan mondom 1500 milliárdos megszorításról beszélünk jövőre baszod, mert valakik így eladósították az országot, hogy a kamatokat sem tudjuk kifizetni. Te meg egy népszámlálásnyi pénzen vartyogsz...