Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hazzuri

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olyan hangot tud 1-2 beteg megengedni magának, hogy az valami elképesztő. És sajnos gyakran belefutok ebbe, ami őszintén szólva, volt hogy iszonyatosan megviselt és sírva adtam át a műszakot.  Tisztelt Praxis! Régóta olvasom az oldalt, és úgy éreztem eljött az idő, hogy én is hozzá szóljak.…..
 Az Oxford Today című igencsak reprezentatív kiállítású lap minden volt oxfordi diáknak jár.        Így én is rendszeresen kapom, mint alumnus. A legutóbbi szám témája: Whither the Humanities? Uncovering a global crisis in our midst.…..
Hazzuri 2011.11.03 15:40:58
@paska:
Hurrá! :) Akkor a bölcsészettudomány megvan mentve?

Mi a képlet?
Kiváncsi vagyok, hogy mit szól hozzá egy bölcsész prof, ha kvantifikálják a "hozzáadott termékét", azért ebben van valami irónikus ... és egy kicsit fura nem?

Nem jobb, ha kvalitatíve van elmagyarázva?
Hazzuri 2011.11.03 15:45:06
@Zabalint:
Nem mert egy jó egyetemi tanár, tanult, olvasott pedagógiát, ezáltal sokkal hatékonyabban tudja oktatni a matematikát, fizikát, mérnöki tudományokat.

Ha minden doktorandusz, aki a gyakorlatokat és a laborokat tart írna egy óratervet, vagy vmi gagyi vázlatot sokkal hatékonyabb lenne az oktatás és a tudás átadása.
Hazzuri 2011.11.03 15:27:22
@Bobby Newmark:
Teljesen egyetértek veled abban, hogy a mai (és szerintem nem csak a MO-i) bölcsészképzés pazarló és értelmetlen.

"Egy gyakorló bölcsész munkáját hogyan hasznosítjuk? Mit csinál egy bölcsész, aki nem Popper Péter? Mi a mindennapi munkájának eredménye, amit hasznosíthatunk, amire igény van, ami működik? "
Erre a klasszikus példa a (jó) tanár.

Vagy pl. égetően veszít téged egy teológiai kérdés, mert pl. meghalt az édesanyád.
Erre kinek a segítségével találod meg a választ? Nem egy mérnökhöz fogsz fordulni.

A végzett mérnök hallgatók 95% nem kutatással, hanem elsősorban fejlesztéssel foglalkozik. Hozzá kell rakni a bölcsészek kedvéért, hogy ez egyáltalán nem gépi munka, és igen a mérnök is gondolkodik - nem is keveset.