Regisztráció Blogot indítok
Adatok
angrygold

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mostanában sokat törtem a fejem azon, hogy milyen egy jó főszereplő. Legyen ügyes és agilis? Legyen férfi vagy nő? Legyen olyan, mint egy átlagos ember, vagy legyen inkább hőstípus?     Azért érdekes kérdés ez szerintem, mert a játékkészítők nagyon vékony jégen táncolnak, mikor a legújabb tucat…..
angrygold 2017.10.03 18:49:29
Nekem női játékosként Geralt karaktere a Witcher sorozatból a nagy kedvenc, mert a mellett hogy a jellemét formálhatom a döntéseimmel és így válok igazán a részévé, egy számomra hihető, kellően földhöz ragadt, de még is mágikus azaz izgalmas lény szemén keresztül láthatom az egyébként remek történetű világot. Ezt támogatja a fehér haj, a sebhely, a testfelépítés és a karakán megjelenés. A baltával faragott arcvonalak pedig igazi westernhős érzetét keltik egy sokszor piperkőc giccses világ kontrasztjában. Azt akarom ezzel mondani, hogy szerintem a szereplők megítélésén sokat változtat maga a történet is, hogy milyen párhuzamban vagy kontrasztban áll és ezzel milyen feszültséget vagy harmóniát tud teremteni a játékosban. Ha a történet gyengélkedik sajnos akármilyen hihető a jellem, a főhős elvérzik, hiszen ki akarná a - itt kérek elnézést előre is -
"sarki fűszeres Pirike néni életét" végig játszani, hiába tehetné ezt Lara Croft felvezetett jellemével. Gondold végig, lenne a kezedben egy rengeteg lehetőséggel rendelkező karakter, akivel nem történik semmi, vagy csak épp valami, így az sem derül ki hogy mennyire lehetne jó. Szóval tökéletes főhős karaktert alkotni szerintem nem lehet önmagában. Főhős típust választani a történethez, ami hihető benne, és belehelyezni a történetbe szerintem két külön dolog, de szerethető-átélhető szerintem csak az utóbbitól lesz, azaz a főhős része kell legyen a történet is.