Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Diarmand

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 - SPOILERMENTES - John Ruth, a Hóhér (Kurt Russell) – foglalkozását tekintve fejvadász – a tomboló wyomingi télben postakocsival igyekszik Red Rockba, hogy legújabb "fogásáért", a gyilkosságért körözött Daisy Domergue-ért (Jennifer Jason Leigh) behajtsa a nő fejére kitűzött vérdíjat. A…..
Diarmand 2016.01.07 17:26:43
@Lion K: Mondasz valamit.

@totorohun: Nem a sok dumával volt a baj, hanem azzal, hogy semmi nem sült ki a vég nélküli pofázásból. Nem volt alatta feszültség (csak a végén), én csak helyenként tudtam elmosolyodni a dumákon, hanem... csak úgy pofáztak. Ebből a szempontból jobban hasonlít a film a Brigantikra vagy akár a Ponyvaregényre, amelyekből nem egy olyan jelenetet lehet felhozni, ahol érzi az ember, hogy itt történni fog valami. Itt ez nem jellemző.
 - SPOILERMENTES -* Réges régen, egészen pontosan harminc év elteltével a Birodalom bukása után az annak romjain szerveződő Első Rend, míg a Lázadók örököseként az Ellenállás feszül egymásnak a hatalom megszerzéséért. Végre megint úgy tűnik, mintha a távoli galaxisban…..
Diarmand 2015.12.18 15:05:29
Éjféli vetítésen voltam az Arénában és háááát, nekem nagyon volt begyere a film. _Spolieres_ az írás!

Igen, a film lenyúlta az Új Reményt, mert van egy Uralkodó utánzat, egy vérgyenge Darth Vader utánzat, egy új Halálcsillag (csak most már bolygó méretű) és Ben Kenobi helyett most Skywalker lesz a mentor (majd).

Kylo Ren a vala vászonra került legelbaszottabb Star Wars főgonosz, konkrétan nem más, mint egy huszonéves tinédzser. Berakták abba a környezetbe, mint anno Vadert, még a vele egyenrangú tiszt is megvan a filmben.
Maszkban mászkál, aminek semmi értelme, mivel egészséges, mint a makk, csupán egy erőltetett magyarázat van erre, hogy hasonlítani akar Vaderre. Emellett ha valami nem sikerül neki, fogja a kis lézerkardját és szétbassza maga körül a műszerfalat. Komolyan? Egy identitászavaros, hülye tinédzser kalandjait kell néznem? Hol van ez Vadertől? Vader, ha megjelent a vásznon, sose kiabált, üvöltözött vagy emelte fel a hangját, csupán KISUGÁRZÁSA volt, de az olyan hogy átütött a képernyőn keresztül is. Erre jön Kylo Ren, aki mérges, hisztis és ugyan ez egyéni preferencia kérdése, de a castingos döntés sem volt megfelelő, mert a srác fizimiskájára egyszerűen nem illik a szerep. Rettentő idegesítő karakter számomra.

A nagy csavar is bénán van tálalva, mert mi történik? Benyögik nekünk, hogy "olyan akarok lenni, mint a nagyfater". Elmaradt a húbazmeg érzés. Ennyi. Hol van ez attól, mikor Luke megtudja ki az apja? Áhh...

Halálcsillag 2.1. Csak nagyobb. Ugyanúgy berepülnek az X szárnyúakkal, harcolnak, ugyaúgy berepül a közepébe egy, kilövi amit ki kell és vége a Csillagpusztítónak. Atyaúristen, tényleg nem volt más ötlet? Mondjuk csillagrombolók csatája vagy valami?

De Fénykardpárbajok mechanikáját is megerőszakolja a film. Kylo Rent, maga Luka képezte ki, aztán meg a sötét oldal, magyarán azt hinné az ember, hogy letépi az arcod a karddal. A lófaszt! Jön Rey Solo, aki még az életében nem kardozott, még az erővel sem tud megfelelően bánni és legyőzi a képzett sith-et. Ennél a pontnál én majdnem kimentem a teremből. Biztosan véletlenül tanulnak mindent évekig (!!!) a Jedik és a Sithek is, de ezek szerint a teljesen kezdő is lehet eredményes duelista nem? Merő szánalom, komolyan. Ráadásul a párbajban nulla epicnesség volt, inkább éreztem gyerekek cicaharcának az egészet.

Az már csak hab a tortán, hogy valahogy érzi az ember a filmen, hogy jobban építenek a folytatásokra, mint az előző hat (!!) film. Az előzőeknél valahogy nem kapta el az ember az az érzés, hogy nem teljes történetet kaptál az aktuális 2 órádért, hiába volt még két-két folytatás, itt nagyon éreztem a végén ezt.

Voltak még apróbb dolgok, amik nem tetszettek, de a lényeget leírtam. Nekem nagyon nem tetszett a film. Öcsém, hatalmas SW rajongó, mindent gyűjt, ami SW (már-már betegség ez nála) és neki sem tetszett, ami sokat elmond nekem a filmről.
Hölgyeim és uraim, a lapozás után íme Callum Lynch! Nem véletlen, ha a játék rajongói a név hallatán csak pislognak, mivel népszerű sorozat csak a mozgóképes adaptáció alapjául szolgál: a Michael Fassbender által megformált főhős egy forradalmi technológiával hozzáfér a genetikai emlékezetéhez, és…..
Ha van igazság a Földön, akkor a magyar sWeDid által svédelt Az ébredő Erő-előzetes is összehoz magának 50 millió megtekintést, vagy ha annyit nem, akkor legalább 50-et :), már csak azért is, mert ezúttal nem csak a képek és az effektusok (figyeljétek azt a robbanást a…..
Diarmand 2015.05.26 11:47:24
Pár eddig ismeretlen képkockával kijött a Jurassic World előzetesének egy kis képernyőkre fazonírozott variációja is az ismerős arccal. Hold on to your butts. The park opens June 12. #JurassicWorld https://t.co/Opm8jRrNG0 — #JurassicWorld (@JurassicPark) 2015. Május 7. ..
A poszterdömping után az ígéretekhez hűen a Jurassic World nemzetközi előzetesének utolsó változata borzolja a kedélyeket a film bemutatójáig, habár ahogy végignézünk az elmúlt időszakon, ide a rozsdás bökőt, hogy a többi idei blockbusterhez hasonlóan ehhez is jönnek majd…..
Diarmand 2015.04.21 14:04:10
@kóbormajom: "Vmilyen kaméleonszerű álcázása is lesz az új monsztának, ennyi lesz a trükk. Szegény pára csak ott álldogál, a katonák meg szépen odasétálnak. Mi ebben az érthetetlen?"

Nem tudom, hogy komolyan kell e venni a fenti idézetet, hát én komolyan veszem :D

Maga a jelenet az elcsépelt. Hány, de hány filmben láttuk már a lecsöpögő trutyit, majd a szigorúan lassan felnéző áldozatot, erre itt is bedobják nekünk ugyanazt a szart. Mellesleg kaméleon-álcázás? Nemtom, nekem nem úgy tűnt a jelenetből, pedig megnéztem azt a részt párszor. Ha meg netalántán mégis igazad lenne, akkor meg még gagyibb film lesz, mint amire számítok, hiszen konkrétan kihalt a dínóból a vadászösztön és képes percekig (órákig?) egy helyben mozdulatlanul (!) várni egy arra járó kommandós csoportra.

A raptoros összefogás szerintem is gáz és erőltetett.