Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bömbölde

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Szereti ezt a szinglizést, a független tökös csaj szerepét… csakhogy nem igaz a szerep, amit játszik, délibáb. És erre később fog rájönni, amikor már nem leszek mellette” – nehéz az elvált nők és férfiak helyzete, hiszen egy új élet hajnalán állnak,…..
bömbölde 2011.11.02 05:58:06
@-JzK-:
"Csak aztán ha utána nézünk a dolgoknak, rájöhetünk, hogy a középkor nem volt annyira sötét, az a bizonyos franciaországi forradalom sem volt túl dicső, és ezt még sorolhatnám."

Ha utána nézünk a dolgoknak, rájöhetünk, hogy a középkor nem az akkori tudás avagy nem tudás miatt "sötét", hanem a középkorral kapcsolatos jelenlegi ismereteink hiánya miatt. :)
bömbölde 2011.11.02 07:09:47
Végigolvastam az összes hozzászólást, nagyon szórakoztató volt. Köszönöm, mindenkinek, de főleg a két ellentétes véleményen állónak. :) Nagyon tanulságos több aspektusból szemlélni ezt a kérdéskört. Mindkét véleményt tiszteletben tartom, de igazán egyikkel sem tudok egyetérteni. A saját álláspontomat nem fejtem ki, mert nagyon hosszú lenne.
Talán annyit tennék hozzá a gondolatmenet(ek)hez, hogy a feministákat még mindig a szüfrazsett mozgalommal veszik egy kalap alá, holott régen nem ez a helyzet. Ebbe nem mennék bele részletesen, mert akit a téma érdekel, az utánaolvas, vagy tudja miről beszélek. Szóval az általánosítás, mint minden helyzetben itt is veszélyes és nem helyénvaló.

A harmincas nők "elhülyüléséhez" az az észrevételem, hogy a hasonló korú férfiakat sem kell félteni e téren. Nem gondolom, hogy csak a nőket befolyásolja a média, lévén akkor nem mászkálna annyi díszpinty az utcákon. Az a sztereotípia, hogy a nők a pénzre hajtanak, ugyanakkora sületlenség, mint hogy a férfiak csak a szexbombákat viszik „táncba”. Az pedig, hogy az egyenjogúság annyit jelent, hogy küldjük a nőket bányába, kész vicc. Mintha minden férfi nehéz fizikai munkát végezne, nem lenne köztük fodrász, modell, író, festő, filozófus, jogász stb., akik szintén nem tudnák azt a bizonyos cementes zsákot odébb tenni. De nem is erről van szó. Hanem a szabad gondolkodás és cselekvés jogáról.

Bármily érdekesek is a hozzászólások, nagyon eltértünk az eredeti kérdéstől. Az egyik előttem szólóval tudok ez ügyben egyetérteni, vagyis itt két olyan emberről van szó, akik nem szeretik egymást, nem figyelnek a másikra. Az, hogy a dominancia itt melyik fél sajátja, az teljesen mindegy.

üdv
bömbölde 2011.11.02 04:52:59
@-JzK-:
Csak egy észrevétel: az állatvilágban is van példa matriarchális társadalomra, példának okáért az elefántok között. :)