Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mrkiss

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Én tényleg nem értem, hogy miért ez a hír napok óta. Most egy kicsit vonatkoztassunk el az aktuálpolitikától, és attól, hogy a mindenkori ellenzéki szempontból annál jobb, minél rosszabb az ország helyzete. Ennél sajnos most sokkal komolyabb a helyzet. Nézzük madártávlatból…..
mrkiss 2011.10.31 16:51:35
Az irigylésre méltó hogy még van olyan kis hazánkban aki olyan jövedelemmel rendelkezik amiből megtakarításra, magánovira, hiteltörlesztésre futja.
Bár többen lennének talán el is hinnénk hogy a panaszkodó maradékban van a hiba. De próbáljuk reálisan nézni merre haladunk a rendszerváltás óta eltelt időben.Amit lehetett és érték volt eladták, megszüntették, előállított termékünk értékünk nem igazán maradt amiből profitálhatunk, komoly meghatározó bevételt produkálhatnánk. Kiszolgáltatottá váltunk a külföldi befektetők jó indulatán és szándékán múlik hogy talpon tud-e maradni a gazdaságunk. Hibásnak lehet a panaszkodó embereket tartani ezért, de ne feledkezünk meg róla hogy az itt élő emberek abba az irányba mentek amit az egymásra sárdobáló hatalom éhes politikusaink kijelöltek nekik. A jelszó mindig ugyan az volt, ezt még ki kell bírni és jobb lesz. Elhittük többször de ennek kezd vége lenni, lásd az orvosok és aki teheti külföldön próbálja megkeresni a megélhetéshez a kenyérre valót. És hidd el ha itt megfizetnék normálisan szívesebben maradna itthon. De meg tudják-e fizetni itt? Nem hinném, miből? Mit lehetne tenni? A lehetőségek szűkösek, kényszer pályán mozog az ország ha tetszik ha nem. Most egy határozott gazdaság politika enyhíthetne a helyzeten. Mellőzni kéne a világmegváltó ötleteléseket (pl,végtörlesztés), a pánikot keltő nyilatkozatokat (csontváz a szekrényben, az ország le minősítése, nem kell IMF) stb. Viszont lehetett volna kétharmaddal valóban jó és határozott reformokat véghez vinni ami segíthetne talpon maradni, de így esélytelen, ez a gyors naszád hamar elúszott a fedélzetén ugráló bolhákkal együtt, már csak az lesz a kérdés mikor kap búcsúzóul egy-két hitel minősítős torpedot az oldalába megjegyzendő mi az ugrálás vége. Azt pedig ne gondolja senki hogy a mi pénzügyi vezetőink hiányoztak matekóráról és nem tudják hogy a mondataik milyen hatássokkal járnak, mindenkinek a fantáziájára bízom még is miért teszik kinek milyen érdeke, haszna lehet belőle. Ezek után ne csodálkozunk a bovlin, a kivándorláson, ha itt már csak adóemelés, megszorítások, forint elértéktelenítése maradt nekünk.