Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ponishop

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mivel nem kapok fotókat otthonról a csajokról, kényszerből már a saját fejemmel foglak benneteket sokkolni. És ezt nyugodtan vehetitek fenyegetésnek! (Ki tudja honnan idézek?) Éppen a csajokkal skype-olok: ..
ponishop 2013.07.13 21:52:27
A mai poszt rövid lesz, de fontosnak tartom kitenni, mert azt hiszem, jól jellemzi a Magyarországon uralkodó viszonyokat. Rebecca és családjának történetében nem nagyon látszik a happy end, vagy ha igen, az aligha Magyarországon lesz. TROLLFIGYELŐ: Nem ideillő, minősíthetetlen…..
ponishop 2012.07.28 12:51:29
@dodona: ne haragudj, de nekem is az az érzésem, hogy ez az ismerős lenyúl valamennyit ebből a fizetésből... lehet, hogy rosszindulatú vagyok, de München az egyik legdrágább német város. Én jelenleg 200 euró /hó áron bérlek lakást Berlinben rezsivel együtt, de ennél olcsóbb kb nem létezik, és durván szar állapotban van a lakás (télen kb 12 fok a fürdőben meg a konyhában, tiszta penész az egész, és a többi...). És Berlin cserébe az egyik legolcsóbb, Münchennel ellentétben...

Szóval nehezen hiszem el, hogy 300 euró elég a rezsivel, a tisztálkodószerekkel, mindennel együtt Münchenben...
A nem várt kiadások alatt meg nem a színházat és mozit kell érteni. Nálunk ősszel elromlott a mosógép. 3-an lakunk itt, így harmadoltuk a javítás költségét: fejenként 70 euróra jött ki. Újonan véve sem jöttünk volna ki jobban, ráadásul nincs kocsink, a házhoz szállítás is sokba került volna, így a javítás mellett döntöttünk (na meg kijött a szerelő és akkor derült ki, mennyi lesz a javítás, a kiszállási díjat meg úgyis fizetnünk kellett volna).

Ha nem a munkahely közelében laksz, egész napos kemény fizikai munka után, télen akár a -20 fokban nem fogsz tudni gyalog járni dolgozni... itt egy jegy 2,30 euró, vagyis ha nincs bérleted, majdnem napi 5 euró csak az utazás. Bérlet havi 80, bár lehet, hogy münchenben ezek az árak teljesen mások.

És főállású takarításért havi 800 euro Münchenben, háát, tényleg kevésnek tűnik... 1200 euró az, amiből szerintem érdemleges pénzt tudsz félre tenni és haza küldeni. Az biztos, hogy a szerződést jó alaposan nézd át. De szerintem azért semmi értelme kimenni, hogy aztán 300 eurót haza küldj, de ne tudj haza menni, mert arra már nincs pénz, vagy haza küldesz 100-at, és akkor néha láthatod a családodat is.

A másik a mobil: elég a feltöltőkártyás, de ha előbb-utóbb másik munkát akarsz, akkor szükséged lesz rá. Én sokáig azt hittem, minek ide német szám, amennyit itt használom, elég a magyar mobilom is. Aztán felvilágosítottak, hogy soha nem fognak munka ügyben vissza hívni egy külföldi számot. Így is alap, hogy megkérdezik, hogy itt élek-e, és mióta... (de amúgy a mobil nem jelentős kiadás...)
ponishop 2012.07.28 13:33:50
@SilentDreams: nyilván csak egy szobát :) 3 szobás a lakás, az enyém 100 euró + rezsi, de pl a másik szoba csak 80 körül van - cserébe szénfűtéses, szigetelés kb nulla, és természetesen bútorozatlan. De ennél olcsóbbat még nem láttam itt sem, Münchenben meg kb kizártnak tartom, hogy lenne ilyen árban szoba. (Lehet, hogy tényleg ismerős adja ki olcsóbban, bár akkor inkább barátnak nevezzük, ne ismerősnek. ;) Legutóbb amikor egy magyar akart nekem segíteni, egy 100 eurós számlát kaptam a nyakamba, szóval kicsit szkeptikus vagyok. :P)