Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mephistopheles

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Black Sabbath – 13(Vertigo/Universal) Szerkesztőségünk egyik tagja azt kérdezte a Black Sabbath új albumának többszöri meghallgatása után, hogy jó-jó, de minek kellett ez egyáltalán? Én meg azt kérdezem, miért ne? Ha meg lehetett csinálni négy évvel ezelőtt a Heaven &…..
Mephistopheles 2013.08.10 21:05:17
Nem akarok kéretlen prókátor lenni a Black Sabbath mellett, de engedtessék meg, hogy nektek semmi sem jó! Ha 1985-ben lenne a lemez, amikor már Ozzy valójában nem is igazán volt egyáltalán a bandában, hisz 1978-ban kiszállt, vagyis többnyire már hasznavehetetlené lett, és 1980-ban tolták a Live At Last búcsúkoncertet Ozzynak, amit megörökítettek korongon, ami egyébiránt rém szar hangzás volt, nos szóval akkor nem rinyálnátok ennyire!!! Én még tudom mi az a régi időszak! Tudom mit jelent a Black Sabbath! Mit jelentett Ozzy szóló lemezei! Mit jelentett a bakelit! Mi az a szájbavert magnókazetta! Mi az, hogy alig bírtál megvenni bármit is itthon és vadásznod kellett rá! Nem volt net, nem tudtál letölteni szart se, nemhogy mint ma mindent! Megnézném én azt a faszit itthon is, aki rákos és beteg halálosan, hogy milyen zenét tud kitermelni magából, főleg ha tudja hogy esetleg alig egy éve ha van hátra!!! Nagyon könnyen dumáltok ti kritikusok, mikor fingotok sincs ezekről a tényekről és megnézném, mennyi közületek az igazi zenész, akik még szerintem azt sem tudjátok, hol fogjátok meg a gitár végét!!!! Bocs ez nem lenézés senki felé, csak nekem ne meséljen senki a gitározásról, meg a gitárszólókról! Ha tudtok jobbat csinálni, jelentkezzetek Tony Iommy helyett a Black Sabbath-nál! Másrészt a mai generáció java a gitárkottát se ismeri csak a buzi gitártabot! El kéne gondolkozni, hogy mikor egy legendás bandát kedzónk fikázgatni, akkor végtére is miért tesszük azt? Gyerekek a Black Sabbathról van szó még akkor is ha vannak hibái a legújabb albumnak! Vagy szerintem csináljatok jobbat helyettük, bár kétlem, hogy bárki akkora legenda lenne itthon! Kivéve az Ősöket ( Omega, LGT, PIRAMIS, ILLÉS stb).
Mephistopheles 2013.08.14 13:25:16
Nos elmondom nektek, ami gyakorlatilag senkire se tartozik, de mégis! 33 éve gitározok énekelek és szövegeket írok, zenét szerzek, 13 éve gitározni tanítom a srácokat! Kibaszott sok lemezt hallottam életemben és kibaszott sok zenét ismerek és játszottam is! Szeretem a kemény úgymondd heavy metal mellett a bluest, az igazi fekete bluest és amit Eric Clapton is játszik! Szeretem a latin zenét, mint a Buena Vista Social Club, Compay Segundo, Ibrahim Ferrer, Santana, Vaja Con Dios stb. Szeretem a jazzt, Miles Davis, Mike Stern, Jan Garbarek, Trio Rosenberg stb. Na meg amíg értem azt, legfőképp a gitáros részét! Szeretem a heavy metalban Judas Priest zenéjét! Nagy kedvenceim persze a rock n rollban Alice Cooper, AC/DC, Bruce Springsteen, Rolling Stones stb... Én azt vallom 2 fajta zene van! Jó és rossz! Nem hinném, hogy Ozzy Osbourne szólólemezei mind jó volt, mert igazán a legjobbak a korai évek albumai, akár Blizzard Of Ozz, Diary Of A Madman, Bark At The Moon, No More Tears... Nem mondom hogy a köztes lemezek rosszak voltak, mivel számomra a the Ultimate Sin is egy jó lemez volt. Sőt a No Rest For The Wicked is elment a maga nemében vagy az Ozzmosis csak éppen nem durrant akkorát! A Scream 2010-es korong se volt rossz, bár ozzytól többet várhattak akkoriban... De vannak rajta nagyon jó dalok, akár a Diggin' Me Down, vagy a szuper kislemezes Let Me Hear You Scream! Nem is beszélve a Let It Die nótáról... Szóval, nekem senki se meséljen itt arról, hogy mekkora szar a Black Sabbath 13. című albuma, mivel valójában jó lemez! Aki visszaolvassa előző írásaimat, az megérti, hogy én sem vagyok elégedett pár dologgal, mégsem török pálcát felette és engedtessék már meg, hogy egy akkora legenda mint a Sabbath, egy picit visszatért, visszaakarta hozni a múlt szellemét, ami talán sikerült is neki! Ozzy se véletlen akarta összehozni a bandát, kisebb nagyobb sikerrel, ami Bill Ward dobost illeti sajna, mivel az lett volna az eredeti reunion végtére is. És én nem támadni akarok és nem folyton védeni az egyik igen nagy kedvenc bandámat a Black Sabbath-ot, mely kölyök koromtól fogva hatással volt rám, hanem megértetni valamilyen szinten azt a tényt, hogy olyan szuper giga bandának a lemezét vesézitek ki, fikázzátok le, akik meglehet előbb születtek meg, és zenéltek, mint ti magatok és nagyobb hírnévre tettek szert, mint itthon bármelyik mai vagy ne adj isten nem pont nagyon mai kis vagy enyhén nagyobb rockzenekar... Hogy az emberi laza és szerény stílusukról már ne is beszéljünk! Black Sabbath Rules!
...akit Mick Jaggernek hívnak, és ma ötven éve nyomja a rockot a világ legjobb bandájában. ..
Mephistopheles 2013.07.22 12:50:21
SZIMPÁTIA AZ ÖRDÖGGEL

Engedd meg, hogy bemutatkozzam,
A jóízlés és vagyon embere vagyok.
Hosszú, hosszú éveken át elloptam,
Az emberek hitét és lelkét.
Ott voltam Jézus Krisztus mellett,
A kétség és a hit pillanatában.
Megátkoztam Pilátust,
Megmostam kezeit és megpecsételtem sorsát.

Örülök, hogy találkoztunk,
Remélem, tudod ki vagyok?
Csak a játék módja az,
Ami megzavar téged.

Ott csavarogtam Szentpétervár mellett,
És láttam hogyan változott az idő.
Megöltem a Cárt és minisztereit,
Anasztázia hiába visongott.
Tankot vezettem, tartottam a tábornok helyét,
Míg a villámháború dühöngött és a testek bűzlöttek.
Ujjongva vártam királyaitokat és királynőiteket,
Harcoltam évtizedeken át az istenekért, akik őket teremtették.
Kiabáltam: „Ki ölte meg a Kennedyket?”
Mikor végül Ti voltatok azok és én…
És csapdát állítottam a trubadúroknak,
Akiket megöltek, mielőtt elérték volna Bombayt!”

„És ahogy, minden zsaru bűnöző,
Minden bűnöző szent
És a fej a farok,
Úgy én Lucifer vagyok. – Nevezz csak Lucifernek;
Mert szükségem van valamilyen fékre,
Így ha találkozol velem, légy alázatos,
Mutass egy kis rokonszenvet és jómodort,
Használjátok a jól belétek vert udvariasságot,
Vagy elpusztítom a lelketeket.

Örülök, hogy találkoztunk,
Remélem, sejtitek ki vagyok?
Csak játékom módja az,
Ami megzavar benneteket!

Ez az eredeti fordíás aki nem hiszi kérdezze HOBOt!