Regisztráció Blogot indítok
Adatok
chinnu

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves olvasóink! Időjárás jelentést adunk. Ma a monszun jelenség titokzatos világába utazunk el. Böngészgetve az Indiai Meteorológiai Intézet (IMD) oldalait rendkívül érdekes néha több 100 oldalas dokumentumokra találtam, melyek elképesztő mélységekig tartalmaznak…..
Szabadkozhatnék, hogy miért nem írtam az elmúlt három hétben, de inkább nem teszem, sok oka volt. Még két hónappal ezelőtt is úgy gondoltam, hogy a májusban írt bejegyzések az utolsók lesznek a blogon, de aztán az élet más lapot osztott, idén nyáron is csak szabadságra megyünk…..
chinnu 2012.05.20 13:39:25
@zdyzs: ..így akkor sajnálom..de, ha valamiben itthonról tudok segíteni..csak szóljatok..
Nagyon nem tudtam rávenni magamat az elmúlt jó hónapban, hogy megint írjak a blogra. Pedig zajlik az élet velünk, meg Indiában is sok minden történik, de már nem csodálkozunk rá annyira a dolgokra mint régen, nehezebben megy érdekes témát találni. De most elszégyelltem magam, mert…..
Hétfőn (január 30) újra kezdetét vette egy nagyobbacska templomfesztivál a környékünkön. Erről elsőre úgy értesültünk, hogy hajnal 4:30-kor elkezdik üvöltetni a zenét és be sem fejezik úgy este 11-ig. És ha azt mondom, üvöltetik, akkor üvöltetik... a Sziget fesztivált…..
chinnu 2012.02.26 08:40:23
@Pere Viki: Szia Viki!
Megkérdezhetem, hogy melyik segélyszervezetre gondolsz, vagy csak általánosságban írtad?14 évnyi folyamatos munka után (egy helyen, állami szektor) kezd a jövőképem teljesen eltűnni..
:-/
chinnu 2012.03.09 08:29:23
@Pere Viki: Köszönöm..sajnos az önkéntes munkát egy része nem igazán az önkéntességről szól..saját lelked megnyugtatása érdekében kifizettetnek veled egy rahedli pénzt oktatásra, aztán mehetsz önkénteskedni..
Hm..mit lehet megtanulni pár hónap alatt, amivel tényleg lehet segíteni? Rejtély..
Akkor marad a "rendes" munkakeresés odakint :)
Továbbra (is kicsit irigykedve) de boldogan olvasom a blogot!
A csodálatos ebéd után tehát visszatértünk este Jojóval, hogy megnézhessük az igazi ünneplést, illetve bekukkanthassunk a nappal zárt oltárajtók mögé. Nem is sejtettük miféle buliba keveredünk majd a végére.   A bácsi elég…..
Az nem titok, hogy Indiában mindent mindenre használnak és újrafelhasználnak, de most azt hiszem, mi mutattunk nekik valamit :-). Hogy egy kicsit kilépjünk a templomfesztiválok világából, lássuk mi is lett a legújabb szórakozásunk. És betekintünk a Kovalami életmentők világába…..
Az év végére eléggé besűrűsödtek az óvodai teendők és programok. Voltak "tanulmányi" versenyek, farsang, karácsonyi műsor és szülői értekezlet bizonyítványosztással. Tanulmányi versenyek Kb két hete hozta Jojó az értesítést a versenyekről, mely a következő…..
chinnu 2012.02.20 11:01:04
@Pere Viki: :D azt a videót szívesen megnézném. A kedvesem is úgy eszik, de nekem nem volt merszem.. Majd legközelebb, viszont a receptes poszt jó alkalom lesz kipróbálni.
Valaki egyszer magyarázza már el nekem, hogy ezeket a "belépőkártyákat", vagy minek nevezzem, mi a fenéért egy (vagy több) több órás kimerítő repülőút befutójában kell a szerencsétlen csorgó nyálú, megmerevedett, zombi utasokkal kitöltetni! Ráadásul az ember nem…..
chinnu 2012.02.18 09:18:12
@zdyzs: nekem inkább kifelé volt vicces gondom..nem tudtam a szálloda címét . :D és tipikus indiai módra a határőr rá akarta írni a kerületet (mert arra emlékeztem) és ő sem tudta helyesen leírni,át is húzta és üresen hagyta..
:D
chinnu 2012.02.18 09:25:07
@Commandante Jayasuriya:
hát csak úgy tájékoztatásul közlöm, nem élek ilyen szerekkel..a hotel nevét és a kerületet is tudom, még az utcanévvel is boldogulnék talán..de érdekes módon az ottaniaknak (taxis, riksás) nehéz volt megtalálni..hm..
Lehet a hiba nem "csak" bennem volt? nekem tökéletesen megfelelt, hogy visszataláltam mindig, és a kedvesem is megtalálta. ;)
Ennek is eljött az ideje. Nem gondoltam volna, hogy valaha megtörténik, de megtörtént. Vezetek Indiában! Laci már itt-ott írt az itteni közlekedésről, de női szemmel azért mégis más, úgyhogy most írok én is a tapasztalataimról.   Egy kulturált…..
chinnu 2012.02.01 14:13:37
@Pere Viki: engem birizgált a gondolat, és még nem tettem le róla, de lehet előbb itthon megtanulok, aztán próbálom meg kint..
az első pár napon azt hittem meghalok majd közlekedési balesetben, de aztán mérhetetlen módon megszerettem..
:)
most meg hiányzik, igaz a sofőröm eredeti indiai lévén nagyon ügyes volt.
az egyik kiadó robogót meg ki tudja, lehet én is kipróbálom majd.
Miután megjártuk Florest és Sumba törzsi falvait,  Jakarta egyik közepesen lepukkant bádogvárosában is laktunk jó darabig és még Srí Lankán is átcsúsztunk a katonai ellenőrzőpontokon úgy gondoltuk azért Ázsia olyan túl nagy meglepetésekkel már nem szolgálhat. Eme…..
chinnu 2011.10.30 13:51:34
@Doctor Proctor: ó, köszönöm a gyors választ..igen azt hallottam Bangalore elég nyugatias..
Mindenképpen utaznék, de lássuk be, azért csak majd 7000 km-re van, és a változatosság kedvéért én sem fekete vagyok ;)
Nem leszek egyedül, hm..hát remélem.
Mindenesetre érdekes lesz.