Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GluckBalazs

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Beírókönyv Dílerek 2018.02.15 13:43:28
Nos... Szemtelenednek a dögevők. Tavalyelőtt ez a cég volt az egyik támogatója az OMVK hivatásos vadászok vetélkedőjének. Ez nagyjából olyan, mintha drogdílerek támogatnák az iskolai futóversenyt. Ezekkel az OMVK-nak jövőre is feltétlenül együtt kell működnie. De közvetlenül ezután semmiképp sem…..
GluckBalazs 2018.02.28 15:03:30
@sz sz: Idejössz a blogomra, küzdesz ellenem mint disznó a jégen, érveid nincsenek, neved sincs, becsmérelsz az elejétől fogva, majd műbalhézol mint valami primadonna ha ugyanebben a stílusban kapsz választ. Ne haragudj, de van neked agyad? Miért szeretnél velem feltétlenül társalogni? Szimpatikus vagyok, vagy egyszerüen ma még nem anyáztál senki?
GluckBalazs 2018.02.28 15:04:03
@sz sz: Idejössz a blogomra, küzdesz ellenem mint disznó a jégen, érveid nincsenek, neved sincs, becsmérelsz az elejétől fogva, majd műbalhézol mint valami primadonna ha ugyanebben a stílusban kapsz választ. Ne haragudj, de van neked agyad? Miért szeretnél velem feltétlenül társalogni? Szimpatikus vagyok, vagy egyszerüen ma még nem anyáztál le senkit?
GluckBalazs 2018.02.28 15:07:20
@sz sz: Ha jól értem szerinted is igazam van, csak a stílusom nem tetszik. Ennél nagyobb tragédia téged se érjen soha :)
Levélben tájékoztatja Orbán Viktor miniszterelnök a lakosságot a Magyarországgal szembeni túlzottdeficit-eljárás megszüntetéséről: Magyarország kikerült a 2004 óta folyó túlzott deficit-eljárásból, de ezt olyan áron érte el, amely hosszabb távon csökkenti a gazdasági…..
Fodor Gábor A hetedik koporsó 2012.03.03 10:22:00
„Minden kormányzat legnagyobb erőssége a gyönge ellenzék.” (Juhász Gyula)   „A hatodik koporsóban nem csupán egy legyilkolt fiatal, hanem a mi elkövetkező húsz vagy ki tudja hány évünk ott fekszik.”  Nem csak a rendszerváltás, hanem saját életem egyik…..
GluckBalazs 2012.03.04 10:03:35
@Tilikov:
Nos. Egy zenekarral kapcsolatban is mindig az a helyzet, hogy az énekest felkapja a sajtó, és mit sem törődik vele, hogy a zenét ki csinálja a háttérben, vagy ki írja a szövegeket. Aztán ugyanennél a párhuzamnál maradva, bár a tartalmat a háttérben dolgozók végzik, mégis az énekes az aki maga köré képest építeni egy személyi kultuszt, és ilyen formán igazán ő profitál a leginkább a zenekari megjelenésekből.
A jelenlegi médiában is azt lehet látni, hogy egy szakpolitikai kérdésben az adott párt aktuális "szócipelője" vitázik, és ilyen formán ő képviseli az adott párt arcát. Ezen személy alapján ítélik meg a pártot is. Lehet hogy ez egy régi módszere a megjelenésnek, de akkor ez egy rossz módszer.
Nem menedzselek kellenek nekünk, és szóforgató propagandisták, hanem a mögöttük lévő tartalom. Talán egy szak közgazdász is képes még megszólalni...

"A pártot alapító szakértők óhatatlanul is politikussá válnának"

Igen. A szó jogi, vagy státusz béli értelmében. Ennél sokkal fontosabb hogy személyi adottságokban mifélék. A Gyurcsányról első sorban az jut eszedbe hogy milyen szakember? Nem. Ő egy politikai propagandista. De hogy egy fordított példát mondjak. Bethlen úgy vonult a történelembe mint a Keresztény Nemzeti Egyesülés Pártjának tagja, vagy mint egy zseniális gazdasági szakember?
GluckBalazs 2012.03.12 10:24:30
Kedves Gábor

Néztem a Versus-t a Hírtv-n. Sokadszorra tűnik fel hogy ön hangsúlyozza a politikai erkölcs fogalmát. Nos. Igazán kíváncsi lennék az ön véleményére arról hogy erkölcsileg mennyire helyes olyanok mellé állni akiknek a szülei különféle aljas beosztásban szolgálták ki a múlt rendszert. Pl. Az Eörsi Mátyás apjára, vagy a körmös Bauerre, illetve a Pethő Ivánra apjára gondolok. Lehet azt mondani, hogy a szülők bűnei miatt nem vonható felelősségre senki, de például az, hogy a Bauer Miklós szadista ÁVOS-tiszt 2002-ig az Eörsi Mátyás ügyvédi irodájában dolgozott nem azt mutatja, hogy az említettek elutasítanák a szüleik bűneit. Egyáltalán hogy lehet elvárni ezektől, hogy a választópolgárok elfogadják őket? Hogy lehet ilyenekkel közösködni, majd a jó erkölcsről szónokolni. Ha valóban felmerülne az erkölcs a tettekben is, akkor ezek a személyek nem dugják oda az arcukat a választók elé, ráadásul arcátlan módon nem egy liberális párt képviselőjeként.
Egyébként csak egy helyreigazítás. Nem csak az MSZP-t lehet posztkommunistának hívni, mert az SZDSZ ugyanúgy tele volt régi kommunistákkal......

Azt javaslom, hogy olvasson ismét Arisztotelészt, és rá fog jönni, hogy az a politikával szembeni megvetés, passzivitás amit most megélünk, nem más mint a jelenlegi demokratikus berendezkedés utolsó agonizálása, és a vég kezdete. A liberalizmus egy eszmény, hiú ábránd és abszolút működésképtelen - csak az íróasztalon létező - álomkép. Egy - nem anyagi, hanem képességi elven létrejövő - arisztokratikus államra van szükségünk, ahol nem a különféle politikai trükkökkel hatalmat szerző személyek uralkodnak, hanem a társadalmunk igazi szellemi elitje. Ez az a társadalmi berendezkedés, ami az egészen primitív törzsektől a görögökig évszázadokon keresztül tudott működni. Minden olyan lépés ami a jelenlegi demokrácia megmentését szolgálja, csak egy toldozgatás, foldozgatás.....

Miért jutott ide a gazdaság? egy szó az ok. POLITIKUSOK és ez világszerte igaz. Ha ma egy üstökös száguldana föld felé, a tudósok pedig azt mondanák, hogy ez a végünket fogja jelenteni, ám előugrik a "kedvenc politikus" és azt mondja hogy a mi pártunk majd megmenti a földet, és higgyetek nekünk. Ön szerint kinek hinne a társadalom? Szomorú, de ma egy igazán szakavatott ember véleménye csak egy a sok közül, miközben a politikusok minden szavát issza a nép. Olyan befolyást szereztek a társadalom felett, ami a vesztünket fogja okozni.......
Az alábbiakban a 2011. november 24-én közzétett levelem teljes szövege olvasható.       Tisztelt Miniszterelnök Úr!   Kedves Viktor!   Rég beszélgettünk. Régen beszélgettünk. Volt egy álmunk egy élhetőbb kollégiumról, egy nagyobb tudást adó egyetemről, egy…..
GluckBalazs 2012.01.07 22:54:42
@iniesta:
Ennyi? Kettes alá.....leülhetsz :-)
GluckBalazs 2012.01.07 22:57:49
@viktim:
Nekem biztosan nem fog nehezemre esni elfogadni a jobb életet, bárkin is múljon ez. Ha az a Szegedi úr lesz, akkor hát ő...Jó éjt
GluckBalazs 2012.01.07 23:22:04
@viktim:
Az idei hiányba azt már nem számolják bele, és ahogy írtam a 3,2% az EU tippje. Az év elején egyébként teljesen normális hogy magasabb a hiány mert a mezőgazdaságból befolyó jelentős összegeket a betakarítási időszak után tudják a GDP-be beleszámolni.
Világmegmentők azok nem vagyunk, de nekem mindig az jut eszembe, hogy amikor Dobóék kinéztek az Egri vár lőrésein, akkor vajon mit kellett volna mondania a realitás érzéküknek :-) valószínűleg azt hogy k...va gyorsan adjuk meg magunkat ennek a baromi sok töröknek. Ám mint tudjuk nem ezt tették és nekik lett igazuk. Ha a nemzet megmutatná az egységét, és ezzel azt is hogy nem hajlandó adósrabszolga lenni, a jelenlegi piacgazdaság játékszere lenni. Újból saját ipart építene, a belső keresletét, és fogyasztását erősítené, akkor az patthelyzet lenne a befektetési alapoknak is. Ez pedig egy igen szolid, de hatásos ellenállást jelentene anélkül hogy hadat üzennénk az USA-nak. De most egyenlőre úgy áll a helyzet hogy a kötvénypiacok állnak nyerésre, mert az az egyetlen "valamicske" egység is morzsolódni látszik.....
Na tényleg lépek. Kiírtam magam mára....