Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IGiveUpMyExpectations

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„A kudarc nem a vég. A kudarc csak a kezdet.” (Andrew Matthews) Életünket két meghatározó élménycsoportba sorolhatjuk, a sikeres és a sikertelen megtapasztalások. Ezen kettőbe tartozó benyomásaink közül sokat megőrzünk az emlékezetünkben. Azzal, hogy rendszeresen visszaidézzük őket, a hozzájuk…..
„Tartsd mindig eszedben, hogy minden ember azonos állapotban születik, és hogy semmi sem emel fel, csakis az alázat, semmi sem taszít le, csakis a gőg és a gyűlölség.” (Szent István) Egy olyan fogalomról van szó, amely a fejekben gyakran félreértelmezett. Nem tévesztendő össze az alázással, az…..
IGiveUpMyExpectations 2020.01.15 12:55:24
Sziasztok, én meglepődve véltem felfedezni, hogy a nyitottság és kiállás ponton kívül nagy százalékban az összes pont jellemző rám, ezért javarészt szerintem van bennem alázat. Bocsánatot kérni a büszkeségem csorbulása nélkül tudok úgy, hogy nem marad bennem egyáltalán tüske. Embertársaimra is tökre tekintettel vagyok, persze nem annyira, hogy elnyomjam saját magamat, de egészséges mértékben igen. Nem vagyok mániákus tanuló, de mindennek utána nézek, ami érdekel, és nem gondolom, hogy mindent tudó lennék bármilyen téren. Inkább azt szoktam mondani, hogy csak a saját érzéseimre, tapasztalataimra tudok támaszkodni. Meghallgatni másokat is nagyon jól tudok anélkül, hogy lelki szemetesládává válnék. Én sem szeretem, ha valaki elkezd nekem okoskodni, ha megosztok vele vmit, ezért én sem teszem ezt másokkal, de még csak kéretlen tanácsokat sem osztogatok soha! Sajnos viszont hajlamos vagyok begubózni, és nem foglalkozni a világgal, kevésbé veszek részt a történésekben, és bár a munkámban sok emberrel érintkezem, nincs olyan elfoglaltságom, ahol "egy közös ügyért" teszek többedmagammal és kiállok vmiért. De ezzel kapcsolatban ellenérzéseim is vannak, mert hadd döntsem már el ÉN, hogy mit tudok/akarok adott dolgokhoz hozzá adni, és mit nem. Az ember akkor vesz részt dolgokban, ha érez rá indíttatást, nem kell fontoskodni, ha nem. Nekem ez a véleményem. Tetszik az írás, mert fontos dolgokat feszeget, de nem említi meg, hogy az egészséges önzőség megőrzése mellett ezekre a dolgokra ugyanúgy rámegyünk. Az alázat magunkkal szemben is fontos, nem csak másokkal szemben. Továbbá rendkívül idealizál a cikk, amit nem szeretek, mert számtalan sikeres embert ismerek, akik egyáltalán nem rendelkeznek ezekkel a tulajdonságokkal...
Úszni Kék Huszonötös 2012.12.08 19:25:53
Ha az ember a fordulást akarja gyakorolni, kézenfekvő, hogy kisebb medencében ússzon - így hát ma a huszonötöst támadtam le a Dagályban, és milyen jól tettem! Volt, hogy teljesen egyedül (az egész medencében!) gyakorolhattam a bukófordulókat, sőt, a fejesugrást is! Hátúszásban…..
IGiveUpMyExpectations 2019.08.23 10:40:11
Tudom, hogy már régi bejegyzés, de ha valaki olvassa:

Az emberi szervezet képes kialakítani egy olyan természetes reflexet a víz alatt hanyatt pozícióban, hogy kiegyenlítődik a nyomás az orrban. (Nem megy ki buborék, de víz se megy az orrba, így levegőpazarlás nélkül tudsz delfinezni) Ez sok embernél elérhető a lágy szájpad mechanikus zárásával/fej pozíciójának variálásával, de vannak, akiknek ennek ellenére is tele megy az orruk vízzel. Mechanikus zárások elérhetőek még csücsörítéssel, arc- és orr összehúzással. Viszont akiknek ezek egyike se működik, van még egy opció, hogy a kimenő nyomást a víz hidrosztatikus nyomásával megegyező szinten kell tartani.

Viszont ez egy reflex szerű dolog, nem akaratlagos és általában magától alakul ki. (olyan, mint biciklizni megtanulni, ott is az egyensúly csak úgy megtörténik és nem az akaratunktól függ, hogy mikor). Viszont ha egyszer ráérez az ember, onnantól kezdve örökre meg lesz ez a képessége és tökéletesen blokkolni fogja a vizet, ha évekig nem csinálja, akkor is. (automatikussá válik, oda se kell figyelni és szinten tartani se kell, mint pl az úszástechnika/állóképesség, amit ha évekig nem csinálsz újra bele kell jönni)

Floridában a 2018-as év úszó edzőjének választott Robert Strauss már a bukóforduló tanítása előtt, az alapokkal együtt kondicionálja erre a gyerekeket, feladat nekik hogy hanyatt feküdjenek le a medence aljára orr befogás és buborékolás nélkül és nem nyafoghatnak, hogy az orrukba megy a víz. Ő is azzal érvelt, hogy mióta nőtt az ötödik úszásnem jelentősége, ez elengedhetetlen képesség az úszáshoz. Én ugyan nem az ötödik úszásnem miatt (mert nem versenyzek), de egyetértek vele teljesen. Szerintem is az alapokhoz tartozik és nagyon szomorú, hogy Magyarországon az úszó oktatók egy bizonyos hányada még a létezéséről sem tud ennek a reflexnek, azzal mossák a gyerekek/felnőttek agyát, hogy ha nem buborékolnak tele megy az orruk vízzel és végül pszichésen nem fog kialakulni ez a képesség, mert az egyén elhiszi, hogy a víz ellen küzdeni kell, "mert ha nem fújod ki a levegőt tele megy az orrod", holott a víz ellen nem küzdeni kell, hanem egyensúlyt kell találni vele. Ezért van az, hogy vannak olyan versenyúszók, akik ezt nem tudják megcsinálni (pedig ahány millió bukófordulón túl vannak, rég ki kellett volna alakulnia ennek a képességnek), mert fejben nem hiszik el, hogy ilyen van. Míg mezei, nyaranta párszor pacsáló ismerőseim meg simán megcsinálják.