Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pupák Pupákovics

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
káma-túra Kozmodemjanszk házai 2015.06.02 10:11:17
Május 21-én rendezték a Nyikona Vasziljevics Ignatyeva (1895-1941) munkássága előtt tisztelgő 15. nemzetközi nyelvészeti-néprajzi-irodalmi konferenciát. Az utazással együtt háromnapossá duzzadt programon mind a ketten részt vettünk, Era mint a konferencia egyik előadója, én meg…..
Újra eljött ez a télbúcsúztató ünnep. Idén már nem terveztem írni róla, hiszen korábban többször is beszámoltunk már hasonlókról (itt, meg itt, meg itt), de az Udmurt Állami Egyetem jóvoltából egy olyan programon vehettünk részt, amely mellett nehéz elmenni szó…..
Új, tanácsadó rovattal bővül a Káma-túra blog. Ha úgy érzed, elakadtál az életedben, nosza ragadj tolla Már régen kitaláltuk Áronnal, hogy kéne írni egy posztot férfiakról, nőkről, családról is. Leírom hát, hogy mi mindent hallottam és tanultam a bruttó 39 hónap alatt…..
Hát igen, nagyjából ennyi a hír ebben a posztban. Nem kerestem én direkt a társaságukat, csak egyszerűen így alakult. A börtönőr is ember, na! Azért ha már belekezdtem, elmesélem egy kicsit részletesebben, hogy is történt ez a dolog, hogy ne maradjon itt ilyen kurtán ez a…..
káma-túra Éleslövészet 2014.10.27 19:27:24
Az elmúlt napokban régen várt pillanatokat éltünk át. Közel két éves szervezőmunka eredményeképpen pár nap erejéig végre meglátogatott minket néhány budapesti barátunk. Mivel Izsevszk elsősorban a hadiiparáról nevezetes, ezért nem is lehetett más látogatásuk vezérfonala,…..
Aszonta az Áron, hogy írjam le én, hogy milyen nehézkesen jutottunk el arra a csodás helyre két hete, és milyen keserves volt a visszaút is onnan. És még azt is javasolta, hogy legyen a poszt címe az, hogy „Minden a terv szerint halad”, mert van egy ilyen című orosz szám, amit mind…..
káma-túra NekidUráltuk magunkat 2014.10.03 16:16:23
Legutóbbi hétvégénket egy kicsit meghosszabbítottuk, hozzácsaptuk a pénteket és a hétfőt is, és orosz és magyar barátainkkal közösen felkerekedtünk, hogy meglátogassuk a Szverdlovszki területen lévő Olenyi Rucsi (Оленьи Ручьи) nevű nemzeti parkot. A kirándulás…..
Több mint másfél évnyi hallgatás után végre én is újra hallatom a hangom a blogunkon. Mindennapos hőhullámaimról, hideghez és meleghez való viszonyomról fogok most írni. Nem-oroszországi ismerőseink gyakran kérdezgetik, hogy hogy bírjuk itt a telet, és én erre rendre azt…..
A legutóbbi vasárnapra hosszú szünet után végre adódott valami színvonalasnak ígérkező kulturális program, a Mademoiselle Oudmourte modellügynökség divatbemutatóval egybekötött modellversenye. A jegyeket ennek megfelelően már korábban megvettük, hogy biztosítsuk magunknak a…..
káma-túra Mr. Barry leleplezése 2013.10.31 19:33:09
Már lassan két hete, október 19-én történt, hogy a kedvenc izsevszki szórakozóhelyünk – a Vidám Történetek Bárja (Бар Весёлых Историй), avagy egyszerűen csak BVI – a három éves születésnapját ünnepelte. Ennek alkalmából pénteken és…..
Pupák Pupákovics 2014.02.15 10:45:03
káma-túra Vasárnap Szarapulban 2013.10.10 09:51:35
Szarapuli kirándulásunkat már régóta terveztük, de végül csak most vasárnap indultunk útnak. A kis városka majdnem 70 kilométerre fekszik Izsevszktől délkeletre, a Káma partjánál. Udmurtia egyik legrégebbi települése, az első írásos említése 1596-ból való, de egy legenda…..
káma-túra Kösz, megvagyunk! 2013.09.30 19:02:34
Elnézést kérünk a kedves olvasóktól, de az utóbbi időben se időnk, se kedvünk nem volt írni. Augusztus közepe óta mind a ketten tudományos teendőinkkel voltunk elfoglalva. Era cikket írt, nekem meg a diplomamunkám első fejezetét kellett elkészítenem szeptember közepéig.…..
káma-túra Az első találkozás 2013.07.11 12:07:28
Még ha lassan is, de folytatjuk az előző posztunkban megkezdett beszámolósorozatunkat a Bajkál körüli kirándulásunkról. Lássuk hát, hogy a három napos vonatozás után milyen új kalandok vártak ránk! A transzszibériai expresszről végül Irkutszkban szálltunk le. A…..
Valljuk be őszintén, Izsevszk azért nem a turistacsalogató látványosságairól nevezetes, de mondjuk fegyvermániások számára igazi különlegesség lehet az itt található Kalasnyikov-múzeum. Különösebben nem vonzódom a fegyverekhez és nem is értek hozzájuk, de azért egyszer…..
Pupák Pupákovics 2013.04.28 15:43:24
káma-túra Téli piknik 2013.03.26 14:45:35
Nem tudom, hogy ki volt az Magyarországon, aki elhitette az emberekkel, hogy szabadban főzni csak jó időben lehet, de most már biztos vagyok benne, hogy nagyot tévedett. Szombaton az orosz barátainknak köszönhetően részt vettünk egy újabb havas nyársaláson, és mindannyian kitűnően…..
káma-túra Szocializálódunk 2013.03.18 18:18:45
Ma megint elmarad egy órám az egyetemen, így gyorsan megragadom az ölembe hullott szabadidőt, hogy írjak egy keveset magunkról. Már régóta szerettem volna, de nem marad rá időm. Szerencsére nem csak az egyetemi teendők foglaltak le, hanem az utóbbi hónapokban aktívabbá vált…..
káma-túra Tudományoskodom 2013.02.11 12:15:03
A hosszú téli szünet után ismét visszatértünk Izsevszkbe. Mivel a szünet előtt a tanulmányi osztályomon nem tudták pontosan megmondani, hogy mikor fog kezdődni a második szemeszter, és mi már jó előre megvettük a jegyeket, ezért akaratom ellenére lekéstem az első hetet az…..
Ezzel a címmel jelent meg legújabb írásom a Határátkelő blogon. Hogy itt is megőrizzük az örökkévalóságnak, álljon itt egy link, amely a cikkre mutat. És hogy egyébként mi van velünk, miért nincs új cikk? Sajnos elmerültünk a teendőink tengerében. Erát mindenféle…..
káma-túra Tatárlesen 2012.10.21 18:34:54
A múlt hétvégén, hogy ne csak itthon üljünk, hanem lássunk is valamit ebből a hatalmas országból, csatlakoztunk a finnugor tanszék által szervezett kazanyi kiránduláshoz. Ugyan négy évvel ezelőtti nyaralásunkkor már jártunk ebben a városban, mégis mióta itt vagyunk terveztük,…..
Egy korábbi posztomban igyekeztem bemutatni Pétervár azon nevezetességeit, melyek számunkra is érdekesek voltak, nekünk is tetszettek. A mostani posztban olyan apróságokról lesz szó, melyeket sétáink során láttunk és viccesnek vagy izgalmasnak találtunk. Az első ilyen dolog maga…..
káma-túra Vászka és a cirkáló 2012.10.02 20:14:02
Még júniusban történt, hogy hirtelen ötletünktől vezérelve Pétervárra utaztunk néhány napra. Tulajdonképpen Szocsiba szerettünk volna menni, vagy még inkább a Kaszpi tengerhez, de aztán a térképet és a vasúti menetrendet nézegetve kiderült, hogy egyik messzebb van, mint a…..
káma-túra Becsöngettek 2012.09.12 18:43:51
Jaj, be. De most komolyan, itt tényleg ki- és becsöngetnek az egyetemen is, láttam a minap, ahogy a portás néni megnyomja a csengőt az óra kezdetekor, meg is oldódott a rejtély, ami már régóta nem hagyott nyugodni, hogy hogy lehet, hogy néha késik a csengetés, hát nem aszittem, hogy…..
káma-túra Újra Izsevszkben 2012.09.03 16:59:48
Tegnap délelőtt - két és fél hónap elteltével – ismét begördült vonatunk az izsevszki vasútállomásra. Három napos moszkvai és Moszkva-környéki turistáskodás után visszatértünk Izsevszkbe, hogy megkezdjünk egy újabb, még mozgalmasabbnak ígérkező…..