Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TWRC

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ellentétben a Gyöngyösön vonatot kővel dobáló fiatal cigánygyerekekkel, a hétvégi Eger Rallyt névtelen levélben "megfenyegető" egerszóláti hölgy ellen példás gyorsasággal és brutális szigorral járt el a magyar rendőrség.Előállítás, házkutatás és komoly, letöltendő börtönnel fenyegető gyanúsítás…..
TWRC 2016.04.29 09:58:43
"Érdekes kérdés, hogy valójában kik is az igazi közveszélyokozók? ... Az Eger Rally zaja, pora, felfordulása miatt elkeseredett egerszóláti asszony, vagy az emberek életét kődobálással viszonylagos rendszerességgel veszélyeztető neveletlen gyöngyösi cigánygyerekek?"
Azért azt tegyük tisztába, hogy egy ablak megdobásából elég kicsi az esélye, hogy valaki is meghaljon, de még csak a sérülésé is (vonatokban biztonsági üveg van, nem véletlenül). De ha mondjuk ez a kedves hölgy kitett volna egy szép nagy sziklát az út közepére, amin átmegy egy autó 140-160 km/h-val, és utána irányíthatatlanul becsapódik a nézők közé, akkor az egy berepedt vonatablaknál tényleg kevésbé veszélyes, ugye?

"Vagy éppen maga az Eger Rally, amely évről évre kevésbé van tekintettel a részben védett, de teljes egészében védendő, óvandó hevesi táj nyugalmára, tisztaságára, növény és állatvilágára."
Évről évre a nézők elől elzárt terület az, amit a tájvédelmi hatóság kér tőlük. Hiába a fokozott ellenőrzés, nem tudod elkerülni, hogy "természetjárónak" álcázva páran bemenjenek oda. Az ő szennyezésük azonban az átlag természetjáróéval megegyező.

"Annyi mindenesetre bizonyos, hogy a három "közveszély" közül, bizonyosan nem az elkeseredett szóláti hölgy a legveszélyesebb a társadalomra."
Az autóverseny csak azoknak okoz közveszélyt, aki képtelen feldolgozni, hogy ha kiáll az út közepére, vagy nem biztonságos helyre, netán még részeg is, akkor jó eséllyel elpatkol. Ez kb. 3 fő/1000 ember, de ezeket el szokták távolítani idejében.

"Mindeközben a legszerényebb számítások szerint is évi többtízmilliárdos adóelkerülést generáló, kamuszponzori szerződések alapján működő, a környezet- és természetvédelem elemi szempontjait is büntetlenül figyelmen kívül hagyó raliversenyek folyamatosan - így a szezonnyitó egri futam esetében is - jelentős közpénztámogatással működhetnek."
Szép szalmabábot dobtál be, de az hogy jön ide, hogy miből van pénz autóversenyzésre? Ezzel érvelni egy olyan ember mellett, aki potenciálisan legalább két ember (pilóta és navigátor, de lehet a nézők is) testi épségének veszélyeztetését tervezi és ezt előre bejelenti, nos, eléggé demagóg.

"Nos, ha ez így van, legalább annyit érdemes lenne megkövetelnünk: ne szerencsétlen, a raliversenyek miatt abszolút jogosan tiltakozó kisembereken keménykedjenek, a raliversenyek bűnözőinek a seggét nyaló, súlyos, veszélyes bűncselekményekre pedig fittyet hányó szégyenteljes rendőri szervek."
Azok szoktak ellene tiltakozni , akik nem látnak az orruknál tovább (mint te), és nem képesek feldolgozni, hogy nem csak ők léteznek a világon. Ha ennyire nem szereted/szeretik a civilizációt vagy akár egy autó hangját, akkor szépen be lehet költözni az erdő kellős közepére, ott biztos nem lesz semmi szociális aktivitás vagy zaj (a néha felettetek elrepülő repülőt meg ki lehet lőni ugye). Érdemes lenne megkérdezni pl. az Egerszalóki Y elágban lévő kisbolt/kávézó tulaját, hogy ő szeretné-e, ha nem lenne verseny? Vagy a környékbeli hasonló embereket? Szállótulajdonosokat? Stb... Mindegy, a te fajtád sajnos nem tud logikusan gondolkozni, sem dolgokat perspektívába helyezni. Ez az írás semmi másra nem volt jó, minthogy kiadd a frusztrációdat az aznap veled történtek miatt. Nem kezdek el személyeskedni, de azt azért remélem tudod, hogy egy ilyen cikk akár uszításnak is minősülhet, és a végén lehet, hogy te is az örsön kötsz ki. Na, az azután írt bejegyzésre nagyon kíváncsi lennék :D
Azaz az utolsó Rali napok...  legalábbis a sógoréknál!  Nálunk Magyarországon már szeptemberben véget ért az Országos Rally Bajnokság (számíthattok majd éves összefoglaló posztra is) a mecseki IRC-futammal, de az osztrákoknál (ÖRM) még egy verseny hátra van. Nem is…..