Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egy suttogo

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jön a rossz idő, és sokasodnak a bejelentések száma is a rossz körülmények között tartott lovakkal kapcsolatban. A héten ez volt a második, pedig még csak kedd volt. Édes Istenem, mi lesz télen?!?! Elhivatottságomnak és lelkiismeretem piszkálásának köszönhetően elindultam…..
egy suttogo 2011.10.28 23:39:31
Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz. Plusz:
Egy: egy ló nem attól boldog, avagy sem, hogy épp kéznél van-e az útlevele.Ugyanez áll a három évenkénti vérvételre is.
Három: mutass nekem egy lovardát, ahol a lovak a boxban nem csendesen, némán állnak, hanem állandóan nyerítenek, dobognak - és a többi. Ha utóbbit csinálnák, az lenne csak igazán a feltűnő, tekintve, hogy növényevő, csendes, menekülő állatok. Vagy rosszul tudom? Esetlen Ön nincs vele tisztában? A szomorú szem pedig pusztán belemagyarázás. Kérném a továbbiakban a költői vénát nem ilyen lírai mesékben alkalmazni. Köszönöm.
Négy: persze hogy a boxban voltak, esett. Ha a gazdájuk neaggyisten olyan felelőtlen lett volna, hogy kiengedi a lovakat, két mozdulat után lehetett volna hívni az állatorvost, mert elcsúsznak a sárban. Ha valamelyik megsérül, lesántul, meghúzódik stb. maga fizetné az állatorvosi költségeket? Ember, legyen már ennyi esze, ha már annyira ért a lovakhoz! Miért nem mert kimenni személyesen a saját két lábán abba a karámba, amelyikbe a lovakat kihajtotta volna? Netán mert elsüllyedt volna, t'án el is csúszik???
Öt: az istálló nem sötét, max ha teljesen be vannak csukva az ajtók és alkonyodik. Huzatban begyullad a szemük. Szellőztetve van, nappal állandóan nyitva van az ajtó - mindkettő - bocsánat: három nagy ajtó van, por egyátalán nincs.
Az istálló, a boxok, és a karámok is megfelelnek az EU állattartási előírásainak, állatorvos rendszeresen jár ki.
Megtette a feljelentést? Ehhez csak gratulálni tudok... :S ellenben szívesen küldök fényképeket a nap minden szakából, az összes lóról, és teljes mellszélességgel kiállok a tulajdonos és a lovak mellett. Pláne, hogy néhány hónapja az én lovam is ott lakik, és bevallom, még sehol nem érezte ilyen jól magát, mint itt, sosem volt ennyire kiegyensúlyozott és nyugodt. Én nagyon szeretem az állatokat, viszont egyre jobban áll a szőr a hátamon, ha meghallom az állatvédő szót. Köszönöm, hogy ezt is megtapasztalhattam!
egy suttogo 2011.10.29 14:48:55
Ahamm, ja. Csak hogy én még nem végeztem. Az összes állat papirja megvan. Oltva rendesen vannak, vérvételezve szintén. Ettől függetlenül ma megérkezik az állatorvos és ellenőriz mindent. Tudom, hogy bejelentésre jöttél ki, azt is tudom, hogy milyen fényképek alapján, és mindketten tudjuk, hogy azok a fotók torz és szándékosan elferdített képei a valóságnak.
"......mások által leamortizált, tönkretett lovakat mentsek, menedéket adva nekik sok ember közömbösségétől és a vágóhídtól....." ez az a mondatod, amelyet mindannyiunk érdekében jobb, ha meg sem hallok.
A hagyományőrzéshez jelenleg annyi köze van a helynek, hogy ott parkol egy felmatricázott lószállító, de ha zavar. szivesen eltávolitom a teherautó oldaláról a feliratot.
Nem az esőtől féltem a lovamat, ha figyelmesen olvastál volna, akkor fel is fogod, hogy a csúszóssá vált karámban előfordulható komolyabb sérüléstől. Ugyanígy az összes többi lóra is igaz. De valami oknál kifolyólag te magas sem mentél ki eső után a karámba, nem igy van?
Innentől kezdve csak egyetlen egy kérdésem van mndenféle él nélkül, nyíltan és egyenesen: ha mindent megbeszéltél ottjártadkor a tuajdonossal, minek kellett ezt a lírai felhangú, szánakozást keltő, lejárató kampány érzetű cikket ide publikálnod? Pláne milyen jogon keverted bele a tulajdonos családját? Te mint állatvédő, nem a megoldást kellene keresned az ilyen rossz szájízt keltő költemények publikálása helyett?
egy suttogo 2011.10.29 14:50:27