Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ntimus

63 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Timi Berlinben Olvadós búcsú 2010.02.18 21:02:46
Ma is és tegnap délelőtt is olyan szépen sütött a nap, h nem csoda, h mostanra már elkezdett nagyban olvadni a felhalmozódott hó.Még kihasználva a vizsgák utáni néhány szabad napot még szakítottam az adminisztratív teendők mellett egy kis idők bézelődésre is.Ennek keretében…..
A vendégeim már haza tértek, és nekem pedig nem maradt más dolgom a haza indulásomig, h tanuljak a vizsgáimra. :S (nem vmi izgi, de hát muszáj)Ezért nem is jelentkeztem eddig. Itt a héten véget ér hivatalosan a szorgalmi időszak, de ettől függetlenül már januárban, meg a…..
Tegnap nagyon hideg volt, de nem esett a hó, ma pedig ezerrel süt a nap, eléggé változékony az időjárás de meg lehet szokni. Délelőtt voltam a Charlottenburgi kastélyba, utána pedig elmentem a Potsdamer Platzra megnézni a falmaradványokat, és pecsételtettem vizumot, és a sráccal…..
Ma volt a legjobb napom, már nem éreztem elveszve magam Berlinbe. Ma egyedül mentem mindenhova és kisebb segitségekkel nagyon jól sikerült a tájékozódás. Megkérdeztem németül a buszsoförtől, h megy e az alexander platzra, és mondta h igen, szoval sikerélmény megvolt. Aztán…..
Timi Berlinben Dóri múzeumozás 2010.01.28 20:26:38
 Ma elmentem az East side galleryra, megnézni a berlini fal maradványait, de mivel azzal hamar végeztem megnéztem a macikat a hauptbahnhofon, az jó volt, ötletes festések voltak. Aztán még ott elidőztem és csodáltam a pályaudvart, ami kb 5 szintes volt, teli üzletetekkel.…..
Timi Berlinben Dóri Berlinben 2010.01.27 19:21:26
Megérkeztem Berlinbe, nagyon tetszett a repülőút, hát igen pont igy képzeltem egy fapados repülést, nagyon szük volt a hely, főleg h középen ültem, de kiláttam az ablakon, még a nap is besütött, szép volt a táj egy darabig, aztán a felhök között minden fehér lett, a…..
Timi Berlinben Képek 2010.01.25 22:40:03
Töltöttem fel a hétvégéről képeket, uh azokat is tudjátok most már nézegetni. A képek másik fele az Gabi gépével készült, uh azok egyelőre még váratnak magukra, mert nem tudjuk feltölteni a gépemre a fényképezőből kábelhiány miatt.Amiről csak Gabi készített képeket az…..
Rettenetesen hideg van. Mióta Gabi megérkezett csak egyre hidegebbről tudok beszámolni. :S Most éppen -14, tegnap este -11 fokot mutatott a Google.De azért nem hagyjuk, h ez eltántorítjon minket. Csak annyi, h a múzeumok, és a fűtéssel rendelkező helyek előnyt élveznek. :PPénteken…..
Timi Berlinben Heti kis színesek 2010.01.17 12:27:00
Tegnap csak emlegetnie kellett anyunak, h mi van a hóval, meg megvan-e még a mókus, erre ma reggel mind2 tiszteletét tette. :)A mókust reggeli közben vettem észre, uh jelentem még tényleg megvan! Aztán délelőtt elmentem misére, és ha már a hó is emlegetésre került, akkor az is…..
Timi Berlinben Kiállítás 2010.01.08 20:20:14
Ma voltam a Charlottenburgi kastélyban ismét, de most egy kiállítást néztem meg. Jan.24-ig tart egy Cranach nevű reneszánsz festő műveit bemutató kiállítás. Persze van még mellette néhány korebeli festő is, akik Cranach-hoz hasonlóan és/vagy a Hohenzollereket*, vagy az ő…..
Timi Berlinben Hideg van 2010.01.07 19:45:00
A hó hébe-hóba hullik egy kicsit minden nap, de azért igyekszem minimális időt tölteni kint, mert azért jó hidegek vannak.Erre a hétre le tudtam az óráimat az egyetemen, uh egy kis csámborgást is majd beiktatok a programomba a tanulás mellé, de még nem tudom merre megyek. De ha már…..
Timi Berlinben Bokáig a hóban 2010.01.03 20:20:53
Visszatértem Berlinbe, és úgy tűnik ide is elért az igazi tél! Ma tényleg szó szerint akár bokáig is lehetett süppedni a hóban, ha nem az eltakarított részeken mászkált az ember.Szóval itt minden fehér és továbbra is nagyon szép! Egy órát sétálgattam még délután mielőtt…..
Reettttentőőően boldog vagyok attól, amit a hírekben hallottam.Már tökre várom, h végre haza mehessek. Tartottam ma egy próba pakolást is, h beleférek-e majd a bőröndömbe. Erre vasárnap délután a Malév földi kiszolgáló személyzete sztrájkolni szeretne... :(Szóval tessék…..
Timi Berlinben Az elmúlt 2 hét 2009.12.11 16:48:00
Jogos a kérdés, h mi is történt velem ez idő alatt? A kedélyek megnyugtatása végett, élek és virulok, semmi bajom nincs, esetleg csak annyi, h tanulnom kell a vizsgáimra. :SÉpp ezért is csökkent drasztikusan a bejegyzések száma, mivel abban nem túl sok izgalom van, h éppen hány…..
Timi Berlinben Utazás Berlinben 2009.11.29 20:03:00
A városnak szerintem nagyon jó a tömegközlekedési hálózata. Van többféle buszjárata (normál busz és metro vagy expressz busz, ami a metro közlekedést egészítik ki), villamos vonalai (bár ez nem olyan nagy), jó sűrű s-bahn és u-bahn hálózata, azaz metroi és gyorsvasútja.…..
Timi Berlinben Adventi vásárok 2009.11.29 19:49:00
Már időnként ejtettem szót róla, h nagyban építik a kis adventi falvakat, de csak ezen a héten nyíltak meg, uh csak most derült fény rá, h milyenek is, ha kinyitnak.Meg kell hagyni nem olyan, mint otthon. Eddig 4 vásárban voltam, de mindegyik egy kicsit más, viszont azt…..
Mai riportunkat nem jól ismert közvetítőnőnktől olvashatjátok, hanem Lacitól.Berlin másképp...Négy napja vagyok Berlinben. Kellemes hely, elég messze Budapesttől ahhoz, hogy az ott megismert "szokások" hiánya észrevehető legyen. Például az emberek kedvesebbek, és sokkal…..
Timi Berlinben Ketten Berlinben 2009.11.20 00:02:27
Szerda hajnalban Laci is megérkezett Berlinbe! :D Ezért most kicsit háttérbe szorítom a blogírást, de azért találtok új képeket a picasan. Jó nézegetest hozzájuk!..
Timi Berlinben Potsdami negyedek 2009.11.17 17:42:00
Hétvégén mégsem kastélyoztam, hanem csak tettem egy kis sétát Potsdam történelmi belvárosában. Meg kell hagyni nem volt csúnya! :)Talán ez is jól mutatja, h itt Berlinben, de a környéken is, nagyon sokféle nemzet együtt tud élni. Körbejártam egy részét potsdam orosz…..
Timi Berlinben Dőlnek a dominók 2009.11.13 20:11:27
Egy barátomnak köszönhetően idő közben rátaláltam erre a videóra, ahol 6 percbe sűrítve meg lehet nézni, ahogy ledőlnek a dominók, ill. a végén a tűzijátékot is.Ez kicsit jobb minőségű, mint amit én készítettem. :)A felvételt az eseményt közvetítő ZDF csatorna…..
Hétfő este 8 előtt kicsivel odaértem a német parlamenthez, és már ott rengeteg ember volt. Innen kezdte el Lech Walesa és Németh Miklós eldönteni az első dominókat, amiket lengyel ill. magyar iskolások festettek. Azért velük kezdődött a dominó-fal lebomtása, mivel ezek az…..
ntimus 2009.11.11 02:04:23
@poppingCandy: Megkért egy lány, h fényképezzem le a barátaival, uh hamár fotóztunk, akkor én is megkértem őket,h csináljanak rólam egy fényképet.
Hátrébb nem volt egyáltalán zavaró, mert elég lazán álltak az emberek (már csak az esernyők miatt is), de a kordonokhoz nem mentem volna már közel, mert ott sztem egy gombostű sem fért volna már el. Oda nyomultak többen,h tényleg élőben is lássanak vmit, ne csak a kivetítőről.
Timi Berlinben Happy Fal-leomlás 2009.11.07 20:50:43
Egész évben, de most ezen a héten ahogy közeledik a nov.9, még inkább a 20. évfordulós láz van itt Berlinben. Ezért jött csütörtökön a U2 is. Az már más kérdés, h róluk lemaradtam, mert nem küldtek VIP jegyet a kis nyavalyások... :PNa jó, igazából már későn értem oda,…..
Most éppen Berlinbe tanulok, de 2010 április 29-én már rég visszatérem Magyarországra, mert folytatni kell az egyetemet. Remélhetőleg, akkor már tudni fogom, h tényleg az lesz-e az utolsó félévem vagy sem, mert ez még egy kicsit kérdéses. De legyünk optimisták! :)Szóval…..
Most éppen Berlinbe tanulok, de 2010 április 29-én már rég visszatérem Magyarországra, mert folytatni kell az egyetemet. Remélhetőleg, akkor már tudni fogom, h tényleg az lesz-e az utolsó félévem vagy sem, mert ez még egy kicsit kérdéses. De legyünk optimisták! :)Szóval…..
A hétvégén annak ellenére, h jó lett volna megint visszanézni Potsdamba, de mivel hétfőn haza kellett küldenem egy házi dolgozatot, ezért a hétvégét tanulással kellett töltenem.A pénteki sziget látogatást, és vasárnap egy rövid kis sétát engedélyeztem magamnak itt a…..