Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KMJ

0 bejegyzést írt és 175 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kriptozoologia Moa-Életben van? 2012.09.22 14:44:16
Új Zéland.  Ezen a nagy szigeten, csak két őshonos emlős állat él (denevérek), a helyüket madarak töltötték be, számtalan röpképtelen madárfaj él területén, valamint az ősidőkben itt élt a legnagyobb madárfaj bolygónkon: a moa. Több fajuk is benépesítette a szigetet, a…..
A szemtanú Doug egy multinacionális vállalat egyik fejese, 1000 ember tartozik alá. Az eset Floridában történt, Orlandoban. 2012. január 15-dikén elindult kempingezni, hogy kipihenje a munkahelyi stresszt. Életre szóló élményben volt része. Épp az Ocala erdőben vezetett, amikor a…..
KMJ 2012.09.05 16:31:19
@Néma Bob: Egyébként az eredeti forrásban is leírják, hogy nőstény volt a nagyobbik egyed?, csak azért, mert a szövegedből semmi nem utal nekem arra, hogy nőstény lett volna, tehát arra is nagy esély van, hogy apa volt.
szelidgesztenye 2012.03.09. 2012.03.09 19:55:00
Elég régen írtam már, ezért megosztom egy pár azóta felgyűlt tapasztalatomat.Nagyon sikeres volt a honlapom, mert rengetegen kerestek fel telefonon és emilben. Sokan kértek tanácsot, és sokan rendeltek csemetét is. Voltak sokan akik 1-2 darabot, de olyan is aki 160-at.Így gyakorlatilag…..
Ezt az e-mailt a fényképpel együtt egy Horváth Róbert nevű olvasótól kaptam. Elég érdekes, mindenkinek rábízom, hogy vajon igaz e vagy sem... Valami olyat láttam amire nem találok magyarázatot. A Szigetközben bicikliztem, amikor hazafele indulva az út menti bokrok között…..
KMJ 2012.08.31 23:01:27
@BP80: Értem, és mit gondolsz az elefántbőrről? az is hasonlóan visszaveri a napfényt www.kepfeltoltes.hu/view/120831/imagesCAZDXTP1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg , lehet, hogy hozzá hasonlóan a nyűvi bőr színe is alapból szürke, és + jöhet hozzá valamennyi szőr, meg valamilyen szőrszín a környezettől függően.
A Kongamato az egyenlítői Afrika esőerdeiben élő állítólagos kriptid. Mely a leírások alapján egyértelműen egy a Pterosaurusok közé tartozó állatfaj. Azon belül is a leírások alapján a Rhamphorhynchidae-család egy faja. Ezen repülő őshüllők kistermetűek. A kifejlett…..
Ezt a posztot rendszeres olvasónk Tantos András szállította nekünk. Jó szórakozást...   Bardin egy kicsi fakitermelő közösség Palatkától, a Floridában található Putnam megye székhelyétől északkeletre. Teljességgel jellegtelen volna, ha nem élne itt egy majomember, amit a…..
KMJ 2012.06.30 19:03:37
Dr. Jeffrey Meldrum nem régibben publikálta az elméletét, hogy talán Mongóliában és Kínában 10 000-20 000 évvel ezelőtt még élhettek archaikus emberek. Néhány szinte teljes maradványra bukkantak Peking közelében. Ezek a Pekingi Egyetemen láthatóak. Yves Coppens és társai…..
Sokan mondták már, hogy írjak erről a témáról. Persze nekem sokszor eszembe jutott, de végül soha nem jutottam el odáig, hogy meg is valósítsam. Akkor kezdjünk is neki. 1997-ban a Csendes óceán egyenlítői autonóm hidrofonrendszer egy különös jelet vett. Ezt a hidrofonokból…..
Ezt a videót az Idahoi Pocatello városa közelében csinálták középiskolás diákok, az iskolai házi feladat részeként. Az egyik srác hirtelen meglátott egy sötét alakot a bozótban, majd odakapta a kamerát, már csak azt tudta felvenni, ahogy a különös állat eltűnik az ágak…..
Kriptozoologia Mi a chupacabra? 2012.05.30 13:34:09
Mostanában a chupacabra: egyenlő rühes prérifarkas vagy beltenyésztett, farmról szokott kutyával. De tudni kell, hogy csupán akkor terjedt el a nézet, amikor az első ilyen dögök megjelentek. Azóta az utolsó, tengeren rothadó menyéttetemre is azt mondják chupacabra. Pedig régen egy…..
KMJ 2012.05.31 19:49:36
@maskedmagicianfan: Szerintem az első belinkelt képeden látható fej egy bőr szerű anyaggal letakart fölső kutya álkapocs belsőségekkel.
A második képen nekem az gyanus, hogy a golf ütőkkel együtt tárolták azt a békaember szerű múmiát, egyébként a fogai a vizilóéra emlékeztetnek.

Egyébként a linkelt képemen nekem a leggyanusabb, hogy punk szerű taréja van a kölyök chupakabrának. Mi hasznát veheti egy ilyen emlős szerűség egy szarv szerű punk frizurának a természetben? xD.
KMJ 2012.06.01 16:23:37
@maskedmagicianfan: a hátáról hiányzó tüskék nekem is föltüntek, szerintem egyszerűen valami ilyesmi lehet az oka pl, hogy a mamája megtudja fogni sérülés mentesen és odébb tudja vinni.

Szerintem azért van tüske a chupakabrán, hogy hátulról ne tudja valami megragadni, és azért van egy vonalban, hogy ugyan akkor jól is tudjon mozogni vele, és azért áramvonalas, hogy ne akadjon bele a bozótba a futkározás közben.
A Kanadai Nahanni völgy. Egy völgy tele csodálatos kanyonokkal, káprázatos vízesésekkel és fekete gránittornyokkal. Számtalan ritka állat és növényfaj él ezen a vidéken, és tízezer éve lakják már a Deme indiánok. Az ő történeteikben tűnik fel egy lény, aminek a neve…..
KMJ 2012.05.26 10:18:30
Sokat gondolkoztam azon, hogy vajon miért is lehet az, hogy a farkasembereket ennyire egyes emberek átváltozott formájának tekintették-tekintik még a mai napig is.
Azt gondolom, hogy ugye az alkat beli hasonlóság lehet az egyik fő ok, továbbá, hogy az ember központúság elvette az emberek eszét a mai napig is, és azt gondolják, hogy egy ilyen lény csakis egy ember mesterkedésének az eredménye lehet; nem fél annyira az embertől mint más vadak, okos is mellette, tehát kiszolgáltatottnak érezték magukat az emberek.
És mivel egy fejlett élőlényről van szó, amit nem tud holmi emberi erő megfékezni, ezért a különleges emberek között keresték a tetteseket, akik annyi félelmet okozhattak nekik. Továbbá kitalálhattak ilyen hülyeségeket is, hogy csak ezüst golyóval lehet megölni, ami valószínüleg az elképesztő megálíthatatlan erejének a babonájából következik.
A "teliholdi átalakulás" meg abból eredhetett, egyszerűen, hogy a holdfényben többször észrevették, és azt gondolhatták, hogy biztos valami olyasmi lehet ezeknél a fura embereknél, mint a farkasoknál, hogyha sok holdfényt kapnak éjszaka akkor ösztönösen átalakulnak a vadászathoz, a sima farkasok egyszerűen csak azért vonyítják a holdat, mert így hívják össze a falkatagokat, hogy elinduljanak a jó látoviszonyok között vadászni. (a kutyáknál is van ilyen ösztön) és azokona területeken ahol nincs farkas, ott valami másnak írják le pl; japánban rókaembernek. Amúgy tudtátok, hogy a rókák tudnak fáramászni?:
www.google.hu/imgres?hl=hu&gbv=2&biw=1514&bih=901&tbm=isch&tbnid=k9bwdfgzyjNQoM:&imgrefurl=http://favim.com/image/79725/&docid=rs9d3f_0b6ViQM&imgurl=http://favim.com/orig/201106/22/cute-fox-night-sleeping-tree-Favim.com-79725.jpg&w=500&h=338&ei=D5HAT8CIJ4LYtAbVheGjCg&zoom=1&iact=hc&vpx=1198&vpy=433&dur=1607&hovh=184&hovw=273&tx=225&ty=87&sig=103836672488090618351&page=1&tbnh=162&tbnw=203&start=0&ndsp=24&ved=1t:429,r:23,s:0,i:116
Kriptozoologia Óriáspókok 2012.05.23 17:07:00
Arachofóbiásoknak nem ajánlom ezt a cikket, mert este még rosszat találtok álmodni. A Kongó-medencében a bennszülöttek egy ilyen lénytől rettegnek, ők csak úgy hívják, hogy J'ba Fofi...A lábainak hossza 3 méter, a testét barna szőrzet borítja, a lárvák pedig sárga színűek.…..
KMJ 2012.05.25 21:29:49
@maskedmagicianfan: Megtaláltam, hogy minek a képe, csak onnan tudom, hogy érdekelt a spanyol nyelv...:konyvkapu.hu/tolkien-j-r-r-el-senor-de-los-anillos-ii-minotauro-8445075746.html

Egyébként Tolkiennek nagyon sok lénye legendákon alapul, tehát nem lenne rossz ötlet 1-2 lényének utánanézni, csak hát az a baj, hogy ő ősi legendákból vette át a lényeket, pl; Kalevalából, tehát nem biztos, hogy a hosszú idő megtartotta a lények eredeti formáját.
Tóbiás Ferenc osztotta meg velünk ezt a történetet, ez úton is köszönöm neki. Az eset nem velem történt meg, hanem egy osztálytársammal, akinek a kilétét nem szeretném felfedni! Székkutas fele laknak, ahol több birkát is tartanak. Az esemény pontos időpontját nem tudom,…..
KMJ 2012.05.22 20:31:53
@J-rex: Jaja, és lehet, hogy csak a szemfoga ütöt jukat a birkák torkán amin kifolyt a vér mintha "kiszívták volna".

Amúgy találtam youtubeon egy videót, amin véleményem szerint egy hasonlóan nagy és csámpás állat látható mint a Fanyűvő.
www.youtube.com/watch?v=hkradyu0PXg&feature=endscreen&NR=1
Nem mernék rá megesküdni, hogy tényleg fanyűvő, de szerintem inkább fanyűvő mint kutya vagy szarvas (ami a videó szövegében áll), még azt is írja, hogy angliában az autópályán történt, meg még a spanyol beküldő személyes véleménye szerint is inkább valami más lény mint kutya vagy szarvas.
A videó végén az állítolagos eset dátumát nem igazán tudom értelmezni...
Kriptozoologia Újpesti észlelés 2012.05.20 15:38:00
2009-ben egy őszi napon hétvégén kimentem bringával a Farkaserdőbe.Ez egy kis erdő, Újpest mellett, tehát elég közel van lakott területhez.Lényeg a lényeg, eléggé felhős idő volt, így rajtam kívül nem sokan voltak ott (egyedül két másik bringással, egy párral futottam…..
Kriptozoologia Újabb jelentés 2012.05.03 20:35:11
Jelentésemet azzal a kéréssel kezdem, hogy a nevemet kérem ne adják ki. Hobbimat tekintve katonai hagyományőrző vagyok 2007.ik esztendő augusztus havától, a jenetésemben szereplő bajtársammal együtt. Ezt a szavahihetőségünk végett jelentem ki, továbbá azért hogy a lassan öt…..
KMJ 2012.05.05 22:34:02
@Bermuda: Oké, hogy meglepődsz azon, hogy van végre nyelvtanilag egy majdnem tökéletes beszámoló szöveg összerakva, de szerintem ezt nem tanácsos az igazság valódiságának a megkérdőjelezésével összeegyeztetni.
A másik meg az, hogy máskor egy kicsit jobban megbízhatnál mások szakmai tudásában főleg a katonaságnál szólgálóknál ami manapság már nem is kötelező szakma.
A risztó-gáz fegyverek 30 centin belül jelenthetnek csak veszélyt, és akkor is csak a fölforrósodott lőportól:www.gazpisztoly.hu/gazpisztoly/faq.28.php
Tehát teljesen logikus, hogy a valódi fegyveres megy előre lámpával, és a riasztó meg hátulról közben lép a puskával ha megvilágít valamilyen veszélyes vadállatot az elötte lévő fegyveres felderítő.
Vagyis most vagy a szöveg értelmezéssel volt gondod, vagy pedig nem tudtad, hogy mi az a riasztó puska és jelentéktelennek tartottál utánanézni.
KMJ 2012.05.06 22:18:39
Ma az Ozonetwork-on láttam egy bigfootos filmet, amiben Texas és Louisiana határán lévő egyik helyit kérdezgették a bigfoot vadászok a bigfootról, amik állítása szerint az erdőlyében és a környéken előfordultak elég gyakran.
A gazdának többször is találkozása volt velük, sőt követték is őt elvileg (egyedül egyedek), az etetőjét is rendszeresen letépte valamelyik a fáról.
Ennek eredményeképpen kamerát szerelt az etetőjéhez, de a bigfoot észrevette és elkerülte, álítása szerint volt olyan, hogy egy órán keresztül is figyelte őt egy, de amikor megpróbálta lefényképezni akkor elmenekült. A gazda szerint egyszerűen csak unatkoznak amikor így követik az embert, mert nekik korlátozottabbak a szórakozási lehetőségeik, pl nincs tvjük. Ezekből meg a fészkekből ítélve a gazda 11-12 éves agyi fejletségűnek tartotta őket.
A másik meg amikor egy bigfoot vadász csoport kutakodott egy ilyen bigfoot után a fenyőerdőben, akkor ők is halottak nagyon fura recsegéseket, pedig köztük volt erdész is, meg környezettudós és kriptoőrült is, akik egyönteten azt mondták, hogy ezek nem szokásos hangok, aztán itt-ott még halottak a tó környékén mozgolódást, és rájuk is rájött egy misztikus érzés mint amikor valami figyeli őket, és ott is teljesen elnémult minden (mint ahogy Bencéék beszámolójánál), megpróbálták bekeríteni, de kicsúszott a kezükből és egy jó nagy ősvényt hogyott maga útán. Egyébként ez előtt egy másik szemtanú az állítása szerint a kertyében találkozott egy bigfoottal, ami mint egy gyorsvonat átgázolt a susnyásán. A kriptovadászok továbbá azt fedezték föl, hogy nagyon mélyre talpal külső éllel.

Úgy, hogy nagyon elbizonytalanodtam, mert ezeket a fanyűvő beszámolókat, most vagy valami bigfoot őrült írta, vagy tényleg ennyire hasonlít a bigfoot és a fanyűvő, ha tényleg ennyire hasonlítanak akkor szerintem reménytelen ügy, mert egyszerűen ravaszabbak nálunk és otthonosabban mozognak az erdőben és megtehetik, hogy ilyen közel merészkednek a civilizációnk határához, és szerintem még az sincs kizárva, hogy szórakoznak velünk, vagy bolondoznak is. Vagy ha mást nem akkor egy troll szórakozik velünk, ez egy lehetetlen ügy, ennél még az 5-ös lottót eltalálni is esélyesebb, mint, hogy lefényképezni egy fanyűvőt, vagy bigfootot. Ha léteznek akkor valószínűleg régen is rendeztek hajtóvadászatot ellenük aminek nyomós kézenfogható értéke is lett volna sikeres kimenetelben, de manapság 1-2 fotóval szinte semmit sem tudunk bizonyítaní, csak annyit, hogy megbojgassák a maradék erdeinket is szerencsétlen kriptovadászok, akik valószínűleg úgy járnak mint a többi százezer, hogy nem sikerül bizonyítaniuk több év munkával sem semmit. De akinek jó hobbi ravasz szórakozott majmokat hajkurászni, annak további sok sikert.
KMJ 2012.05.10 18:18:50
Tényleg lehet, hogy lehetséges, hogy egy hiúz volt, itt van 1-2 hiúz hang:
www.youtube.com/watch?v=CEFF6C7yurg
www.youtube.com/watch?v=GbhkXg9iFYA

Viszont ha mindenáron Fanyűvő rokonokat akarunk keresni, akkor talán érdemes megnézni a Russia's "Big White Man"-t:
www.cryptomundo.com/cryptozoo-news/russia-bwm/
Mondjuk így kép összehasonlítás alapján a nagylábújjuk nem egyforma helyen helyezkedik el, amit nem tudok mire vélni, meg azt sem, hogy eddik miért nem vetette föl rajtam kívül más ezt az oldalt.
 Mint már sokszor írtam, az óceán titkokat őriz, túl nagy hogy egy lény csak úgy kihaljon benne. Megfogyatkozni megfogyatkozhat, de mivel ez földünk legtágasabb élőhelye, talán még bőven vannak nagytestű állatok, amelyek felfedezésre várnak, és mi kihaltnak véltük…..
Újabb két beszámolót kaptam a fanyüvőről. Az elsőt egy a nevét elhallgatni akaró szemtanú küldte.Régen történt, az emlékeim sem frissek már ezzel kapcsolatban de amennyire lehet felelevenítem, nem ferdítve a tényeket. Táborban voltunk, a Füzéri várat látogattuk meg, és…..
Kriptozoologia A NASA gargoyle 2012.03.28 17:33:31
Ti szavaztattok és döntöttetek, az első helyen a NASA gargoyle, alias vízköpő jött ki a szavazásból. Akkor lássunk is neki...1986. egy igen csak szeles estéjén Scott Shaw a NASA Houstoni bázisának levéltárosa igencsak felzaklatott állapotban tért meg az otthonába. A férfi…..
KMJ 2012.03.29 17:26:23
KMJ 2012.03.30 17:13:50
@Lyphian: Biztos repülő démonra is hitték már, hogy gólya.
 A kriptozoológia bírálóinak van egy gyakori szavajárása, hogy ha léteznek ezek a lények, akkor még miért nem bukkantak rá egyetlen egy tetemre sem? Épp ez az, hogy bukkantak már rá különös teremtmények tetemeire. Az új rovat ezeket veszi górcső alá.1996. december 24-én a…..
KMJ 2012.03.23 20:33:50
Én is találtam figyelemre méltóságokat fanyűvő rajongóknak.
Volt egy pár panasz, hogy nincs tudomásunk korábbról szóló fanyűvő szerű lény legendákról magyarországon.
Piere de la Croix már írt gyanus, elsősorban ha jól tudom tóth legendákat hasonló lényekről, és Bob is megemlítette a germán farkasembereket, amihez hasonlót én is előhozok. Találtam egy olyan oldalt ahol rengeteg leírás van a magyar fajta farkasemberekről is, már a XVII.sz. közepéről is van álítólag fenmaradt észlelés. Még annyit elárulok, hogy elég pontosan az ország ugyanazon részein voltak a legtöbb észlelések a farkasemberekről is, mint a fanyűvőkről, szlovákia, ausztria, románia, németországban is elterjedt volt a magyarfajta. Elsősorban a pásztorok, hajléktalanokra fogták a létezésüket, miszerint ők változtak farkasemberekké, egyébként a pásztorok gyakran hordtak subát, és elvileg a fanyűvő bundája is suba szerű, és elég sokat lopkodtak, tehát lehet, hogy ebből az egyezőségből tudták be a pásztorok tettének. Meg van egy másik régi fanyűvő beszámoló, amiben a tábori gyerekek csövesre fogták a fanyűvőt.
A farkasemberek kinézetét, úgy írták le, hogy az emberhez képest morfológiailag a háta van a hasán, és a hasa van a hátán (ez az egyezőség egyébként szerintem megfigyelhető a fanyűvő- észlelők rajzain). Több neve is volt a magyar farkasembereknek, akit érdekelnek a részletei, az a belinkelt oldalon kutató szinvonalú farkasember leírásokat találhat magyarokról is!:D. Elvileg a magyar fajta farkasembernek sírhelyéről is létezik legenda, ami a megnem mondom most, hogy hívják település meletti kőhalom alatt van, ki tudja, lehet, hogy fanyűvő maradványok lapulnak ott...
Részletek itt:
ejszakaiangyal.mindenkilapja.hu/html/17947993/render/legendas-lenyek-1
KMJ 2012.03.25 19:16:59
@Néma Bob: Majd meglátom, hogy mit tehetek, egyelőre azt is csodának találom amit eddig találtam a magyar farkasemberekről. Amúgy nekem is fordult már meg a fejemben a törökországi kapcsolata a nyűvínek, de olyan összefüggésben, hogy mert ott sok a lakatlan terület, ahonnan esetleg elkeveredhetett ide.
 Kína, a világ egyik legelső civilizációja, a népi folklórja is érdekes. A parasztok történeteiben visszatérő szereplők voltak a nagy szőrös vademberek, de ezek hamarosan beszivárogtak az irodalomba is.A Humbei tartomány északnyugati részén található a…..
KMJ 2012.03.25 00:35:20
@memster:Megszánlak egy kis tudással: Először is, Isten és a lelkiismeretünk majd eldönti, hogy milyen esetekben érdemeljük meg a mennyek országát. Ha csak figyelmeztec akkor köszönöm nem kell agódnod, mert nem tartom káros véteknek a majom-ember genetikai kapcsolatot. Másodjára több oldalról kéne körbe tanulmányoznod a témákat mielött ilyen egyoldalúan kínálsz válaszokat.Ha nem léteztek majomemberek, akkor ennyi erővel kardfogú tigrisek sem? és a többi lény? azok is kitalált lények? mi szerint ítélkezel, hogy az a lény létezett és ez meg nem? A másik, hogy ez az oldal rejtözködő állatok tanával foglalkozik amit nem lehet egy csapással széthesegetni néhány nem ellentmondásos vallási tanítással, egyik sem zárja ki a másikat. Másik, hogy Isten elsősorban a kérdésekben és nem a válaszokban van, de a kérdést is csak akkor vesd fel ha tudod, hogy helyénvaló. A válaszokkal meg főleg szerényen kell bánni. Csak tudod együttérzőbb ember tudja, hogy Néma Bobnak ez egy kedves tevékenysége,hogy írogat ilyen cikkeket amiről ő sem tehet ahogy te sem a magad vallási rajongásáodról, szóval akkor megértenéd, hogy sokkal könyebben tudja írni a szeretett tevékenységét ha nem szakítja félbe feltételezésekkel minden második szót, de te még ráadásul sérteged is, ami nem tudom, hogy miért értékelendő neked, de mindenesetre ha van némi lelkiismereted, mert feltételezem, hogy van, akkor gondold végig a viselkedésed helyességét, a boldogabb életedhez.
1975. Christian Le Noel épp a Derby folyó mentén vadászott, ami 25 kilométerre található a Szudán-Csádi határtól. Ez a terület egy hegyvidék, itt található a Marra hegység, és a Dafúr fennsík. A francia hirtelen ordítást hallott a barlangból, a helyi nyomkereső pedig…..
 Délnyugat Kínában egy új emberfaj maradványaira bukkantak. 11.500-14.500 közötti periódusban éltek, így kortársai voltak az akkoriban ott élő modern embernek. 1989-ben bukkantak az első koponyákra a Jünnan tartományi gímszarvas barlangban. 1979-ben Longlin falu közelében…..
KMJ 2012.03.19 20:55:59
@memster: Én úgy vélem, hogy az univerzum sok-sok lényéből csak pár darabkát küldtek le, hogy éljen a földön, hogy egymást nagyjából kiegyensúlyozzák amennyire tudják a saját képességeik szerint, és ezt mind egyre több és bogyolultabb ökoszisztéma felépítésű ütemben, az univerzum többi teremtményéinek a váltásával, vannak élőlények amik hasonlítanak egymásra ezeket nevezzük mondjuk fajoknak, és vannak amik már egy picit eltérnek ezeket nevezük alfajoknak, tehát ha logikusan gondolkodunk akkor ahoz, hogy normálsian lehesen fölépíteni egy ökoszisztémát, és története is legyen ahoz nagyrészben egy lényhez egy hasonlót kell teremteni, hogy ne boruljon föl totálisan az ökoszisztéma, tehát magyarul evolúció a bölcs teremtési módszer, mert kell átmenet a fölépítésben végbemenő változásoknak.
Tehát ha csak azt nézed, hogy ez a föld milyen egy elcseszett, amibe a sátán is beleteremtett, akkor nem csak félrevezetődve gondolkozol, hanem abba sem gondolsz bele, hogy egy ekkora játékszer létrehozásához mekkora felfoghatatlan sok feltétlen szeretet és igazság kiváncsiság, tolerancia, kitartás és egyéb pozitív tualjdonság kell, mert ha ebbe belegondolsz akkor elmegy a kedved a további Isteni szándékok megértésétől, és csak abban leszel biztos, hogy feltétlen megbízol benne, de nem leszel biztos semmilyen munkájának a pontos szándékában, és arra is ráébredsz, hogy nagyon nagyon jó a teremtőnk, nagyon figyelmes is, és csak a munkáit fogod csodálni.Gonosz teremtmény nem tud populációkat teremteni!, ha tud is akkor elenényésző és gyenge befolyásút, mert a gonosz erőnek csökevényes az építő képessége, és főleg egy ekkora zseniális és gondos jó teremtőerőhöz képest, aki nem támogatja az önző gonosz álapotú lényeket, mert az elenkezne az alapelveivel, de az elpusztításuk is. És nem kell túl komolyan venni a nem alap törvény tanításokat, mert azokat a régi ember egyszerű nyelvéhez írták, tehát csak képletesen aktuálisak.
 Az emberszabású kriptideknél észrevehetünk valamit, mind megfeleltethető egy ismert főemlősfajnak. Három példát hozok elő.Sasquatch-  nagy termetű emberszabásúak. Orángután, gorilla.Almas- Neandervölgyi ősember vagy homo erectus, esetleg a homo sapiens sapiens egy…..
KMJ 2012.03.14 23:42:41
@J-rex: Sajnos nem sok természetvédő járja az erdőket. Tényleg örülök neked, hogy foglalkozol a természet helyzetével, mert jelenleg ezt minden ügynél, vagy cryptidnél fontosabb ügynek tartok a világon, mert hisz amíg az otthonuk nincs helyben, addig megmenteni sem lehet őket.
Az erdővel kapcsolatban ki kell, hogy ábrándítsalak, mert ökológiai szempontból nem tűnik annyira erdőhöz kötötnek mint más állatok, hiszen súrolja az emberszerű változatos alkalmazkodó képesség szintjét ami szerintem táplálkozásban is változatosnak kell lennie, hiszen akkor nem majom lenne hanem mondjuk ragadozó kutya, vagy macska féle, továbbá az erdő a természetesebb és biztonságosabb kajaszerzési lehetőség neki, de erre is csak azt tudom mondani, hogy olyan mint egy majom-ember, vagy egy medve azt eszi amit talál, és azt teszi, hogy őt ne találják meg. Persze lehet, hogy ez egy rossz hipotézis, de azért jó elmélkedni rajta:). Szerintem is az van, hogy az eredeti hazája az erdő, és mivel ez kevés magyarorszáon, ezért rászorul az ember adta lehetőségekre, amikkel jobban tud élni mint más őshonos faj, ehez az is kell, hogy bizonyos szintig együtműködik az emberekkel, tehát nem eszi meg őket és próbálja meg nem ilyesztgetni őket. tehát amolyan szimbiózisben tud élni velünk:). Továbbá szerintem az sem baj, ha meg eszik egy pár kóborkutyát, mert azok mégkevésbé toleránsak a környezetükkel szemben:S.
 Miskolci Laci után egy másik lelkes olvasónk is kiment a terepre a Fanyüvő után, és úgy látszik, hogy valami eredményt is elért.Sziasztok!Egyszer már írtam Neked a fanyűvővel kapcsolatban.. Akkor névtelen maradtam.Kommentek közt írtam hogy nem fog annyiba maradni a kutatás…..
Kriptozoologia Újabb észlelés... 2012.02.07 12:08:48
 Egy újabb észlelés Bakonyszentlászló közeléből. A közelben található a Bakony hegység, amely hasonlóan a Mátrához tele van erdőségekkel és karszthegység, így a fanyüvő bármikor menedéket találhat bennük.Bakonyszentlászlón voltam a családommal egy rokonunk hétvégi…..
KMJ 2012.02.25 15:00:12
@maskedmagicianfan: Jaja, nagyon nehéz téma, de azért még is csak érdekes. és megpróbálom elmagyarázni az elmagyarázhatatlant.
Értem amit írsz, és ehez próbálom igazitani az én elképzelésemet, ami; nem azt valja, hogy hozzád igazodik az idő, hanem, hogy elsősorban te igazodsz az időhöz (többségben lévő változás okaihoz), vagyis a mostban bármely idő megismétlődhet ami volt,vagy lessz, mert minden valamilyen időben formálódott, és minden ami formálódott egy időben, az alárendelt az időnek, mert minden energia része a világnak, csak egy ököszisztéma szerű szerepet tölt be. Tehát nem tudhatod, hogy te az emebrelődök korában milyen időhöz vagy kötve, mert te nem tudod kijátszani a sok energia változását bele értem a világ feltételezett többségi sötét energiájának az érdek működési elvét is, ami sokkal több mint az általunk érzékelhető része a világnak. Az idő érzetet valaminek az átláthatatlansága kelti, úgy mint pl, amikor nem értünk valamit, akkor nem látjuk át és hülyének érezzük magunkat, vagy mást okolunk érte, vagy senkit, de azért megjelenik bennünk a hülye érzés. az idő viszont kitud téged játszani a mostban, mert túl sok dologtól függsz, ahoz, hogy az időt változásait a kezedben tartsd,ismerned kéne minden ismeretlent, és eszközök is kellenének hozzá, mert minden idő létezik valahol valamilyen formában, mert minden energiával működött,működik,fog működni,és ez talán olyasmi összefüggésű lehet az idő játéka, mint az ökoszisztéma, nem tudhatjuk, hogy hol mi és milyen időből jelenik meg, nem vész el és megtalálható valahol, és ott van jelen ahol szükség van rá az írányítóknak, tehát nem tudhatod, hogy rád mikor van szükség, a most jelen pillanataban, de azért mégis csak kordában tart minket a mostban az idők létének a hely többségi szükségességi törvénye. De ha pl. valami meghal a mostban, annak a tapasztalati energiája, átkerülhet, bármilyen időből tákolt helyre, az ökoszisztéma szükségességi törvény alapján, vagyis minden megtalálható valahol, de csak annyira változnak a dolgok, és úgy, hogy azok ne befolyásolják az időt alkotó dolgok ökoszisztémáját a világban. Vagyis kell hogy, legyenenek párhuzamosan változó idők, amik egymással, összefügésben jól alkalmazkodnak, ehez az egész irányításához viszon kell az összefüggések legtetején lennie egy Isten szerűségnek. Mert ugye kell ott lennie valaminek ami ennek az idő szerű bonyolult változásokért felel.
Tehát lehetetlenség kiderítenünk a helyzetükből, hogy a világból, honnan való a Fanyűvő, (vagy időjéből). És nem az egész világ időjének értelmezésére születtünk, hanem csak arra a részére amihez lehetőségünk van.
Az Földünk evolúciója is csak a most világ egész körforgásának egy atomnyi szerepét tölti ki, ami összefüggésben van ki tudja milyen és hány más körforgásokkal (időkkel). De azért minden a mostban zajlik. Aminek a tudata hiányában mi (emberiség) kitaláltuk a megismételhetetlen telő, és múló idő fogalmát.
Ha eléggé képben lennénk, akkor matekre sem lenne szükség, ami szintén relatív pontatlanul működik a kezünkben, mint az idő fogalma, és egyből megtudnánk mondani puszta ismeretből, hogy miből hány van, mint az Isten XD.
Nah mostmár abbahagyom ezt a bonyolult és fölösleges filozofálást, csak ha már fölvetettétek az időanomália kérdését, akkor gondoltam írok ezt, azt, hogy elvegyem a kedveteket erről a kideríthetetlenről XD.