Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Crabtree

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Crabtree 2012.09.05 20:17:37
@munkasterror: Egyetértek, de én a motivációval kapcsolatos hozzászólásodra reagáltam.
Megpróbálom újra:
1. A minimális elvárásokat a munkaszerződésben szokták rögzíteni és ezért nem jár jutalék. (Ez olyan vicces lenne, mint a görögöknél a kézmosási pótlék.)
2. Ha az alapbér=minimálbér, akkor az elvárás is legyen minimális különben azt fogom gondolni, hogy a T. cégvezető úr a jutalékos rendszerrel nem motiválni akar hanem csak a saját üzleti kockázatát akarja a munkavállalóra hárítani.
Crabtree 2012.09.05 21:19:47
@munkasterror: Természetesen a munkaadó az aki a minimális elvárásokat meghatározza, én csak azt állítom, hogy a minimális elvárásoknak az alapfizetéssel kell(ene) arányban állnia, a jutaléknak ehhez semmi köze. Csak egy hülye ad jutalmat a minimális elvárások teljesülését.

Az én példám maga a poszt: minimálbér+jutalék VS. átlagosnál magasabb elvárások.
Persze ha piacképes a termék akkor ez akár egy álommunka is lehet, de a valóságban az ilyen ajánlatok általában nem értékesítői munkát jelentenek, hanem ügynökösködést ahol néha a munkavállaló nagyobb anyagi kockázatot vállal mint a munkaadó. Költségtérítés?
Crabtree 2012.09.05 21:59:52
@munkasterror: A tisztán (vagy nagyrészt) jutalékos rendszer nem csak pozitív dolgokra motivál hanem sokszor etikátlanságokra is. Én nem örülnék, ha általános gyakorlat lenne a pincérek tisztán borravalós foglalkoztatása vagy az orvosok hálapénzes fizetése.

A példádnál maradva: ha az értékesítők jövedelme 0-1,5MFt között van akkor rosszul keresők alkalmatlanok és valószínűleg csak kárt okoznak a vállalkozásnak a "bénaságukkal". Magyarul: a minimális elvárások túlságosan alacsonyak.
Egy szegedi szoláriumszalon büntetést kapott az Artisjustól, mert a háttérben szóló rádió után nem fizette be a jogdíjat. Nem, ez nem valami hülye április elsejei vicc, ez egy valós hír.Megbüntetett egy szegedi szoláriumszalont az Artisjus, Magyar Szerzői Jogvédő Iroda…..
Crabtree 2011.11.05 16:15:53
@Sántablöki: A vendéglátó helyeken csak ritkán képződik plusz bevétel a zenéből(zenés táncos szórakozóhely /rendezvény), ezeket az Artisjus is külön kategóriába sorolja.
A többi esetben a háttérzene legfeljebb olyan "extra" szolgáltatás mint a fűtés télen. Ráadásul a rádióban szóló zeneszámok után az adók már megfizették a jogdíjat.
Ilyen alapon minden munkahelyen meg kellene adóztatni a háttérzenét, mert egy-egy jó szám fokozza a termelésta fröccsöntő üzemben.