Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Count Lazy

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Varánusz A mérték-adó Orbán 2012.04.24 05:20:00
 Egyszer volt, hol nem volt, éppen tegnap volt amikor egyszeri fideszesekkel is megesett az elképzelhetetlen: Szeretett Vezetőjük le se szarta őket. Képviselőik a hazai hírportálok videóstábjainak bizonygatták, az ágazati különadókat áthárító találgatás ellenzéki métely…..
Count Lazy 2012.04.24 09:37:11
A szerző újságíró, az Index.hu munkatársa   A pénzügyminiszterek tanácsa január 24-én jóváhagyta, hogy a Bizottság kezdje el tervezgetni, hogyan büntessék meg Magyarországot a stabilitási és növekedési egyezmény notórius megszegéséért. A szankció a kohéziós…..
Count Lazy 2012.01.31 10:56:09
Lehetne igazságos világrendet követelni.

Például vissza a valóban elveszített erőforrásokat (vagy csak azok igazságos százalékát). Az erőforrások részeként vissza a –feltehetőleg kevésbé elöregedett, tehát munkaképesebb – lakosságot (például a székely góbékat). Tényleg, valaki kiszámolta-e már, hogy az elmúlt száz évben mennyit buktunk Trianonnal? Más kérdés, hogy azóta a saját hülyeségünk miatt mennyi úszott el (akár az elmúlt másfél, akár az azt megelőző nyolc, húsz, negyven, stb. év alatt…)

Miután ezt rajtunk kívül senki nem akarja így rendezni, választhatunk.

A. variáció: Úgy teszünk, mint Leonidász és a spártaiak Thermopülénél (már amennyiben a jelen oktatás eredményeképpen tudjuk egyáltalán, ha nem is wikipedia-szintű részletességgel*, hogy miről is van szó). Ezen variáció mérlegelésénél persze nem árt tisztában lennünk azzal, hogy sem Leonidászunk nincs, sem mi magunk nem vagyunk spártaiak…

B. variáció: Főzünk azzal, amink van: kooperálunk, integrálódunk, együttműködünk (és cserébe a partnereinktől kapjuk ugyanezt, meg még egy kis pénzt). Meg örülünk, hogy nem csak nagyromán képes útikönyvbe rejtett erdélyi magyar kéziratok férnek át a határon, hanem egész falunyi székely meg magyar népek busszal, békepiknikelni. És dolgozunk, kurva keményen, hogy a spártaiaknak legalább a halvány árnyéka legyünk…

*
hu.wikipedia.org/wiki/I._Le%C3%B3nidasz_sp%C3%A1rtai_kir%C3%A1ly
Snake Ellopták Schmitt Pált 2012.01.26 04:59:00
Először a Hírcsárdára gyanakodtam, azután pillantottam meg az MTI édes betűit, bár időnként semmi probléma azzal, ha az ember keveri a kettőt, az egyik sokkal hitelesebb, mint a másik. Ehol a hír, amin először begörnyedtem a röhögéstől, azután mélyebben belegondoltam, bele a…..
Count Lazy 2012.01.27 12:57:10
A KARD Dr. Bóvli 2012.01.20 09:51:00
Szomorú ez nagyon. Végül is egy kétszeres olimpiai bajnok nem akárki. És nehogy valaki lelazsált döntővel jöjjön: odáig el is kell ám jutni. Államfőként nem volt egy etalon, de hát nem is mondta, hogy az akar lenni. De ez most, ez alapjaitól lövi szét az embert. Arra gondolok,…..
Count Lazy 2012.01.20 22:42:00
MI A HÉZAG?!!?

Avagy amikor (már megint) a felelősségvállalás helyett a "meggyőződés" vezet

(Figyelmeztetés: Ez a hozzászólás vendégszövegeket tartalmaz a Grimm testvérektől, a Népszabadságból és Hofi Gézától. Kafkára olcsó lenni hivatkozni.)

***

Kedves anyuka és apuka! Nincs okunk azt feltételezni, hogy nem kellően megalapozott döntést hozott 20 évvel ezelőtt a bába, amikor az újszülött-szobából kihozta Jancsit, és nem Önöknek, hanem Juliska szüleinek adta át. A SOTE szülészeti klinika továbbra sem tud mit kezdeni az ügyben érzékelt joghézaggal: az egykori soroksári szülészotthon 1992-es szabályzata szerint olyan testületeknek kellene vizsgálatot folytatniuk, amelyek már nem léteznek, a Semmelweis Egyetem, mint jogutód ma érvényes szabályzata pedig nem tartalmaz szabályokat plágiumgyanú esetére, illetve nem foglalkozik az elcserélt gyerekek visszacserélésének kérdésével. Így, bár szabad szemmel is megállapítható, hogy Jancsika nem annyira az Önök, közelebbről a kedves apuka kisfia, hanem a másik kedves apukáé, míg Juliska nem azoké a szülőké, hanem az Önöké,mégis, emiatt az izé, hézag, joghézag miatt nem tudjuk visszacsinálni.

Ja, és nem tudunk visszamenőleges szabályzatot hozni. Mi nem.

És, ha egyszer nincs szabályzat, akkor nem tudjuk megoldani a helyzetet.

Itt, az orvosegyetemen tanítani is azt tanítjuk: "Ha nincs benne a protokollban, akkor meg se próbáld meggyógyítani a beteget!”

***

Én így látom, de, kedves KARD, kívánom (magunknak), hogy hallják meg, amit Te itt remélsz...
Schmitt Pál köztársasági elnök a plágiumbotrány kirobbanása óta eltelt 168 óra alatt a következő védekezést dolgozta ki és tárta az ország elé ma reggel a Kossuth Rádióban (link, 07:34-től): 1. "Aki valaha is írt doktori disszertációt, tudja, hogy minden ilyen…..
Count Lazy 2012.01.18 20:32:00
Mi a hézag!?

(Figyelmeztetés: Ez az írás idézeteket tartalmaz, Például a Grimm testvérektől, a Népszabadságból és Hofi Gézától.)

Kedves anyuka és apuka, nincs okunk azt feltételezni, hogy nem kellően megalapozott döntést hozott 20 évvel ezelőtt a bába, amikor az újszülött-szobából kihozta Jancsit, és nem Önöknek, hanem Juliska szüleinek adta át. A SOTE szülészeti klinika továbbra sem tud mit kezdeni az ügyben érzékelt joghézaggal: az egykori soroksári szülészotthon 1985-ös szabályzata szerint olyan testületeknek kellene vizsgálatot folytatniuk, amelyek már nem léteznek, a Semmelweis Egyetem, mint jogutód ma érvényes szabályzata pedig nem tartalmaz szabályokat plágiumgyanú esetére, illetve nem foglalkozik az elcserélt gyerekek visszacserélésének kérdésével. Így, bár szabad szemmel is megállapítható, hogy az egy füllel született Jancsika nem annyira az Önök, közelebbről a kedves (háromfülű) apuka kisfia, hanem a másik kedves (egyfülű) apukáé, míg a három füllel született Juliska nem az egyfülű szülőké, hanem az Önöké, háromfülűeké. (Azon kívül, hogy a gyermekek neme sem annyira egyezik.) Szóval, emiatt az izé, hézag, joghézag miatt nem tudjuk visszacsinálni. Még mindig jobban járnak, képzeljék csak el, mint azok, akiknek a rosszul levágott lábát nem tudjuk visszacsinálni.

Milyen dolog az, hogy a SOTE nem tud egy-kettőre firkantani egy szabályzatot, kicsit visszamenőleg?!?

Milyen dolog az, hogy azért nem tudnak egy krízist megoldani, mert nincs rá szabályzat?!?

Mit tanítanak ezek az orvosoknak, hogy ha nincs rá szabályzat, akkor hogyan mentsék meg (legalábbis hogyan próbálják megmenteni) a beteget?!?

www.youtube.com/watch?v=kVTJOAWjU3g
  Megtekintettem tegnap az új retorikai magasiskola egyik első politikai orgazmusát tegnap, a Szabad Sajtó útján. Unalmas, közhely-pufogtató tüntetés volt, alulmúlva talán az eddigi összes demonstrációt, amin jártam. Annyi kiderült: szabad országban élünk, ahol szabad…..
Count Lazy 2011.10.25 15:50:52
Mandiner, egyre halványulsz!

Először is a téma kapcsán, a pár napon belül másodszor vagy szexista. (Lásd még itt:
mandiner.blog.hu/2011/10/20/kedves_dorottya)

Aztán meg álszenteskedsz: mennyivel szúrja jobban a szemedet Karsay Dorottya középső ujja, mint a mondjuk a Zöld Pardon helyére felállítani tervezett országzászló rúdja?!?

Ugyanígy szálka/gerenda eset az, ahogyan a millások közhelyeit ekézed. Irigykedsz, na, hogy nekik talán még ütősebb közhelyek jutnak az eszükbe, mint Nektek. (Nem nagyobbak /abban nem lehet Benneteket lepipálni/, csak jobbak:-)

Végül – mostanában egyre gyakrabban – humortalan vagy. Például azt sem veszed észre, hogy a milla nem más mint a „Mindenki hozzon magával még egy embert!” szlogen vicces párja. (Biztos azért nem ismered fel, mert a milla szó latin eredetű, úgy meg csak a bölcsészek (meg a jogászok, meg az orvosok) beszélnek.)

MIRE JÓ MINDEZ?

Hogy ne akard észrevenni azt, amit Orbán Viktor (=FIDESZ) idei eltűnése jelent: valakinek azzal kezdődik a politikai karrierje, hogy kiáll beszélni az 56-os mártírok újratemetésén, aztán 20 év múlva már nem mer/nem tud kiállni ugyanabban az ügyben…
Count Lazy 2011.10.25 16:47:46
Kedves @Google: Nem hiszem, hogy Orbán Viktor félne. A "nem mer/nem tud kiállni" azt jelenti, hogy nincs semmi olyan mondanivalója, ami ugyanarról szólna, mint amiről egykori beszéde. Nincs semmi köze sem 56-hoz sem a 89-es önmagához. A kör bezárult.

Emlékeztetőül: www.youtube.com/watch?v=4YybjROUMu0