Regisztráció Blogot indítok
Adatok
menyin

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mandiner blog Where do you go? 2007.10.06 09:37:06
Mécs Imre, a szocialisták díszpestisráca mélyen megdöbbent azon, hogy MSZP-s képviselőtársai között van olyan, aki nyilasbanzájnak látja 1956 októberét. Ráadásul nem más, mint a nagybeteg Horn Gyula* unokahúga, a friss emeszpés országgyűlési képviselő. Pedig hát nincs…..
menyin 2007.10.08 00:11:02
Szárnyasnak nyilván igaza van 1956 többarcúságát illetően, ám ez nem '56 sajátossága, hanem általánosságban a forradalmak jellemzője.......oka pedig az esemény jellegében keresendő: tömegmozgalmak, heves indulatok által befolyásol tömegmegnyilvánulások, fegyveres konfliktusok....stb.Az, hogy a több százezer fős aktív forradalmi tömegbe kerültek lunpen elemek és olyanok akik tevékenységét nem a forradalom eszmei háttere mozgatta, hanem mondjuk a haszonszerzés vágya vagy a bosszú, ilyen méretekben szerintem evidencia!Mindig vannak és voltak is emberek akik a kaotikus helyzetekben-ami a forradalomnak ugyebár rövidtávú következménye-önös érdekeik érvényesítésének lehetőségét látják és nem a helyzet rendezésének vagy a helyzetből felépíthető új alternatíváknak a megvalósítását.
Azonban az, hogy az '56-os forradalom szempontjából nyilvánvalóan marginális csoport tevékenységét emeli középpontba és ez alapján ítéli meg az egyébként még a magyar pártpolitikában is konszenzusosan pozitívként elismert történelmi eseményt, az vagy mély dilettantizmusra vagy damokráciában politikustól elfogadhatatlan értéktorzulásra vall.Azt elismerem, hogy az ő véleményét adott esetben a családi szocializáció nagyobb mértékben befolyásolta, mint az átlag emberét, ám a politikusi pálya arra enged következtetni, hogy a képviselőasszony a szakmához kellő jártasságal rendelkezik a hazai történelem, de laglábbis a társadalomtutmányok terén, ami viszont feltételezné az othonról hozott dolgok egészséges (ön)kritikáját. Ami már teljességel érthetetlen: Horn Gyulával a hátunk mögött vonjuk felelősségre Mécs Imrét. Egy '56-os karhatlmista verőlegény és egy 7év börötönt leülő '56-os forradalmár!!!!!!