Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Selma

25 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A babát régebben vettem, és a képek is akkor készültek. A baba teste és feje ép de a festés kopott rajta az orránál. Mérete: 45 cm A jelzés alapján a baba 1919 és 1932 között készült, amikor a gyár összeolvadt Armand Marseille gyárával. Apropó az volt hogy Heubach fia Erns…..
Sikeresen lefényképeztem maradék könyveket, illetve új is került a tulajdonomba. Legelső, még Angliában vásárolt könyvem - ez talán a legteljesebb babahatározó amit ismerek. Rengetek márkajelzés, kép van benne. Babaruha készítés: Rongybaba készítés:   További…..
Charles M. Bergmann  1877 -ben érkezett haza Amerikából és elkezdett dolgozni különböző thüringiai babagyárakban. 1889-ben több évnyi gyakorlat után megalapította saját cégét Waltershausen-ben, majd 1909-ben Friedrichroda-ban is gyárat nyitott. A fejeket más gyártóktól…..
A celluloid babát Sopronban vásároltam egy használtruha boltban. Meztelenül ruha nélkül érkezett hozzám szeme pedig be volt esve a fejébe. Viszont a hajában levő masni eredeti. Lábán régi csomagolópapír van (ezt meghagytam rajta) Teste papírmassé - keze feje pedig celluloid. A…..
Az írásban szereplő baba nem az enyém - mindössze felfrissülésre érkezett hozzám. Klasszikus 390-es formaszám - 8-as méretű (kb 65 cm). Szép példája Armand Marseille aranykorából. A baba gumizása elengedett, valamint haja kopott és hiányos volt. Ujjai közül több hiányzott.…..
A bájos bababútort a vaterán vettem és gyakorlatilag egy cipősdobozban elfér. A babák a bútorral együtt érkeztek - biszkvit máztalan porcelánból készültek, némelyiknél valódi hajból van a paróka. Olyanok mint egy család. Maci is velük érkezett így ő is marad…..
Noha az internet segítségével sokkal könnyebben lehet információhoz jutni a mai világban, számomra a könyvek ugyanolyan fontosággal bírnak. Szeretem kézbe venni, olvasni és keresni bennük, valamint tanulni. Babajavítás: Baba határozó Babaházak, bababútorok,…..
A baba hiányzó papírmassé részeit pótoltam - kész papírmassé anyagot használok azt nagyon jól lehet adagolni és kezelni. Jelenleg nem festettem be hogy egyértelműen látszódjon a pótlás.   A testet ujragumiztam és a baba parókát kapott valódi hajból. Ruhája eredeti,…..
Hazánkban gyakran előfordul Aich Menzel baba - mivel a Monarchia terültéről való. Gyakran összetévesztik Armand Marseille monogramjával, de attól eltérően nem "made in Germany" hanem "made in Austria" van a jelzés alatt. A.C Angers alapította a gyárat az 1800 évek közepén,…..
A tűzhelyet ősszel vásároltam, méretét tekintve tökéletesen illik az 50-es évekbeli bababútorhoz. Egy nagyon kedves barátom pótólta a hiányzó karikát a tetejéről. Így valóban úgy néz ki mint egy kicsinyített mása a tűzhelynek. Edényeket két éve vásároltam, de nem volt…..
A babát Armand Marseille készítette - a klasszikus 390-es modelszám. Ebből a babából van más méretem is.A babát a múlt héten vásároltam. Ilyen pici babám (kb 25 cm) nincsen. Feje ép, eredeti ruhában van, viszont teste javításra szorul. Alsó ruhája szétfoszlott, azt pótolni…..
A baba kizárólag gumizásra és fodrászatra volt nálam. A baba 48 cm - jelzett, feje ép, teste ép bár a festék több helyen lepattogzott. Az alábbi képeken látható hogyan kapott erőre és új frizurát. A baba papírdobozban postán érkezett, alaposan becsomagolva. Először a babát…..
A francia Le Conte baba ruhái elkészültek, barátnőm édesanyja készítette el. Teljes ruhatárat kapott.   ..
babajavítás Rongybabák 2014.01.29 16:00:16
A két rongybaba testvér szép állapotban került hozzám, egyedü a tisztításukról és a molytalanításukról kellett gondoskodnom.Szép kidolgozásúak, kézzel festett arcuk van. A fém ágyak külön beszerzés, egy zalai lomistól vásároltam nekik. ..
A babaútort nem annyira a régisége miatt vásároltam meg hanem a méretei miatt. Hatalmas. A rózsaszín szekrény hossza több mint 60 cm. A szettnek minden része megvan, így tipikus példája az adott kornak. Egy teljes szett konyhabútor és nappali garnitúra van...
Magyarországon ritkán lehet találkozni francia babával. A legtöbb baba Thüringial területéről való. Tavaly sikerült egyet beszereznem, és nagyon örültem neki. Apró kagylós lepattanás van a fején, ami nem látszik. Ettől eltekintve szép állapotú, fülbevaló helyét is kialakították. A babát…..
Az alábbi babát a hétvégén vásároltam. Noha van egy nagyobb kb 55 cm testvére Őt azért vettem meg mivel tökéletes állpotban van meg. Eredeti a ruhája, cipője és zoknija és a haja is. Egyetlen teendő van vele. Le kell tisztítani és kimosni a ruháját.  …..
babajavítás Antik Bababútorok 2012.06.23 11:15:00
Egy gyönyörű bababútorra tettem szert és emiatt döntöttem úgy hogy bemutatom új szerzeményemet és régebbi darabjaimat. A készlet több darabból áll de stílusában és minőségében három darab tartozik össze. Egy ugynevezett modelszekrényből, tálalóból és egy ágyból áll. A bútorokon svartni van,…..
A babáknak ugyanúgy van evőeszközük, teás készletük mint nekünk. Az alábbi képeken különböző korú és fajtájú készlet látható. Egyetlen egy antik készlet hibátlan és tökéletes állapotú. A többi hiányos, ragasztott.  Ez az egyik legrégebbi készlet ami a nálam van. Aranyozása kopott, de jól látszik…..
babajavítás Néviseletek - Bag 2012.04.09 21:31:00
Nagyon szerencsés vagyok mivel a baba noha nem jelzett egy papírmassé baba valódi emberi hajjal és a ruhája valódi autentikus bagi viselet. Bag község Pest megye északkeleti szegletében a Galga patak mentén fekszik.Hosszú ujjú slingolt ing és fekete szaténból készült, szalaggal…..
babajavítás Népviseletek 2012.04.09 19:16:00
 A baba maga a 70-s évek fröccsöntött babája, kifakult, megkopott és a gumi ami a testét összetartja laza. A ruhája viszont szépen kidolgozott, az eredetét viszont nem tudom. Talán tót vagy sváb viselet. A ruhákat először kimostam, majd javítottam ahol kellett és kivasaltam,…..
babajavítás A kész baba 2012.01.22 19:54:00
Decemberben sikerült a a 95 centiméteres babát befejeznem. A testet javítottam, letakarítottam és újragumiztam. A képen a test összegumizás előtti állapotban mutatja. A fejénél lévő régi repedéseket a testnél is használt anyaggal erősítettem meg, hogy amikor gumival…..
babajavítás Népviseletek 2011.11.20 21:47:00
Napjainkban hal ki az a generáció akiknek a kanapéján ott mosolygott egy baba az adott tájegység viseltében. Az elmúlt időszakban több baba is került hozzám, ezekből mutatok be kettőt.Az első, egy Armand Marseille (2966 - síró szerkezettel) papírmassé baba kalocsai ruhában. A…..
babajavítás A másik test 2011.10.26 21:54:00
Cseretest sem volt tökéletes állapotban, koszos és büdös volt, helyenként penészfolttal tarkítva. A testről levettem a kezeket és a lábakat - elvágtam az összekötő zsinórt így csak a testet kezdtem el.A javításhoz szükséges ismereteket Carol Lindberg - All about Doll Repair…..
babajavítás A kezdetek 2011.10.24 22:16:00
Szeretem a babákat. Különösen az antik 19. század végieket. Tavaly vásároltam egy babát ami eléggé romos állapotban van, ennek a javítását szeretném megmutatni. A baba fején régi sérülés látható, teste nem alkalmas arra hogy újra összerakjam. Sikerült egy azonos méretű testet szereznem, de ezt is…..