Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SNora

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az akusztikus neurinoma a VIII-as, hallásért és egyensúlyozásért felelős agyidegen kialakuló jóindulatú daganat. Nem magának az idegsejtnek a tumora, hanem az idegköteget borító, úgynevezett myelinhüvelyt alkotó sejtekből alakul ki. Számos tünetet okozhat, melyek elsősorban az…..
SNora 2010.05.05 15:21:11
@HTamas: Valóban egy nagyon izgalmas cikk! 54 betegnek volt a vizsgálatban bilaterális acusticus neurinomája és ha jól értelmezem mindegyiknél igazolták az NF2-t. Ez az acusticus neurinomások 3,4%át jelenti ebben a kohorsz vizsgálatban.

Nóra
A hét egyik legjobb bejegyzését a Kevin, MD blogon olvastam, ahol Dr. Vineet Arora mesélt filmes élményeiről és arról, melyik karakter milyen betegségre emlékeztette. És ahogy a tüneteket elemezgeti, az embernek tényleg beugranak a különböző kórképek. Néhány konkrét…..
Találtam egy jó videót a Massachusetts Eye and Ear Infirmary, bostoni szemészeti és fülészeti központ youtube anyagában a dobhártyába helyezendő, úgynevezett ventillációs vagy grommet tubusról. Ezt akkor szükséges berakni, ha a dobüregben a fülkürt nem megfelelő működése…..
SNora 2010.03.25 19:20:07
Kicsit én is utánanéztem a grommet indikációinak és találtam pár érdekes cikket:
www.entusa.com/ear_tubes_surgery.htm
www.cmaj.ca/cgi/content/full/162/9/1285
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18797280

Főleg az utóbbi 2008-as review tűnik érdekesnek, de ehhez sajnos nekem otthonról nincs hozzáférésem és egyetemi serverhez azóta nem jutottam.
SNora 2010.03.27 12:11:54
@HTamas: Természetesen, ha sikerül megszerezni, átküldöm!
Üdv.: Sipeki Nóra
 Itt vagyok délen, egészen az óceánpart közelében, ami mégsem az, csak rövidebb, mint a Bengáli-öböl partján. Tehát mondjuk azt, hogy ez életem első majdnem óceánja, egyfajta álóceán. Az ilyen fajta csalfaságok, mindig furcsa érzést keltenek az emberben. A sós tengervíz…..
MedIQ A vakbélnek van funkciója? 2007.10.07 19:47:00
Ma végigszántotta az angol blogoszférát a hír, hogy a Duke University Medical School kutatói előálltak egy elmélettel a vakbél funkcióját illetően. Mindeddig a vakbelet egy csökevényes evolúciós maradványnak vélték, ezért általában rutinszerűen el is távolították. Az…..